Missy (nyk. Airi)

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Missy (nyk. Airi)
8/2006 Missy sai kodin

***

Kuulumisia kodista:

16.4.2007 Hyviä uutisia, eli Airi koki “ihme”parantumisen kahden viikon sairastelun jälkeen. Borrelioosia tai heinrichin tautia ei todettu, eikä taudin oikeaa syytä löytynyt ollenkaan. Pääasia että Airi on terve nyt. Muutamassa päivässä tervehtymisen jälkeen Airi oli taas aivan normaali innokas itsensä. Jonkinsortin virus sillä varmaan oli, kun antibiootit eivät auttaneet ollenkaan. Onneksi näin kävi.

30.1.2007 Moi, Pitkä aika kesti ennen kuin sain lähetettyä kuvia ja kuulumisia Airista (ex-Missy) sinulle. Meillä on mennyt viimeiset puoli vuotta tosi hyvin. Airi on hyvin aktiivinen koira ja on oppinut nopeasti käskyjä. Sillä on suuri tarve miellyttää ja suorastaan nauttii kaikenlaisista tempuista. Kaupunkielämään sopeutuminen kesti jonkin aikaa (kaupunkipuput ovat Airin mielestä ihania/syötäviä :)).

Valitettavasti meillä on myös ikäviä uutisia Airista. Tällä hetkellä Airi on sairas ja eläinlääkäri epäilee sillä olevan borrelioosin tai heinrichin taudin. Tuloksia saamme viikon päästä Evirasta. Täytyy toivoa, että niistä jotain selviää, jotta oikea hoito löydetään. Viikon sisällä on käyty kolmella eri eläinlääkärillä ja kaikkea mahdollista on epäilty, mutta syytä ei ole vieläkään selvinnyt. Onneksi Airi on nuori ja hyvässä kunnossa oleva koira, mutta kovin on inhottavaa nähdä se noin reppanana kuin se nyt on.

Airi on tällä hetkellä doksimysiini ja kipulääke kuurilla ja se kyllä syö ja juo hyvin, mutta nukkuu vain ja kuume on koko ajan yli 39 astetta. Nivelkipuja sillä tuntuu myös olevan, jotka ovat tosin huonosti paikallisestettavissa. Oireet siis sopisivat borrelioosiin ja se on onneksi käsittääkseni hoidettavissa oleva tauti.

29.8.2006 Heippa! Meillä menee edelleen hyvin. Lirkkimiset jäi tosiaan siihen muutamaan kertaan. Hyperaktiivisuuskin on laantunut aktiivisuudeksi. :) Airi näyttää tulevan tosi hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, joita ollaan kadulla tavattu. Se ei tunnu pelkäävän mitään. Ollaan kokeiltu jo raitiovaunulla kulkemista pari pysäkin väliä ja samoin junalla. Airi kulkee niissä kuin vanha tekijä. Kotona yksin oleminen onnistuu jo useiden tuntien ajan, eikä kuulemma naapuritkaan ole kuulleet mitään. Aamulehteä se haukahtaa – varmaan itse säikähtää sitä kesken unien. Ja emännältäkin on tippunut jo pari kiloa kahdessa viikossa kiitos Airin ja liikunnan lisäyksen :)

Onko muuten tullut yhtään lisätietoja Airin alkuperästä? Ei se kyllä varmaan kadulta ole tullut, kun se käyttäytyy niin hyvin, ettei sitä varmaan huonosti ole pidetty. Keskiviikkona olemme menossa hakemaan uudet rokotukset eläinlääkäriltä ja tarkistamaan vielä, että kaikki on muutenkin kunnossa. Hyviä vointeja ja laitan lisää kuulumisia Veera

***

Narttu

KESÄ 2006 Missy on nuori narttukoira. Missyssä on mahdollisesti ainakin collieta. Missyn luonteesta tarkemmin kun saamme siitä lisätietoja. Valmis Suomeen elokuun puolivälin tietämillä.