Miona

Lisätty sivulle: 2016-09-10

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Miona
11.10.2016 Miona sai kodin Lopelta.

***

Kuulumisia kodista:

30.10.2017 Vuosi on vierähtänyt siitä kun Miona haettiin Helsingistä ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että aikaa ennen Mionaa on vaikea muistaa. Miona, kotioloissa myös Minni, on ottanut paikkansa perheen prinsessana!

Miona steriloitiin kevättalvella ja parin ensimmäisen todella kivuliaan päivän jälkeen toipuminen oli nopeaa ja palattiin pian normaaliarkeen.

Miona rakastaa puista pudonneita lehtiä, vesilammikoita ja lunta. Pallo- ja keppileikkejä, uimista, lenkkejä metsissä ja pelloilla, käpertymistä sohvalle ja nukkumista sängyssä. Mionan kanssa on helppo liikkua kaupungilla ja ihmisjoukoissa, se yllättää joka kerta moitteettomalla käytöksellään.

Kesän kynnyksellä perheemme kasvoi beussipennulla, jonka Miona otti alkuhämmennyksen jälkeen siipiensä suojaan. Vauhdikkaan ja erittäin vilkkaan pennun sietäminen ja vahtiminen kysyy Mionalta kärsivällisyyttä, ja välillä järjestämme Mionalle “omaa aikaa” jonkun perheenjäsenen mukana ihan omilla retkillään ilman pentua. Pennun kasvettua Mionan kokoiseksi on leikkiminenkin jotakuinkin tasaväkistä, joka tapauksessa aina vauhdikasta.

19.11.2016 Uusiin ihmisiin Miona suhtautuu avoimen ystävällisesti ja tähän mennessä kaikki ohitukset ja kohtaamiset muiden koirien kanssa ovat sujuneet hyvin ja rauhallisesti. Hevoset, vaikkakin kauempana aitauksessa, nostattavat kyllä koko selän pituudelta karvat pystyyn. Katsellaan niitä aluksi hieman kauempaa :)Yksinoloa on harjoiteltu pieniä hetkiä kerrallaan, ja Miona jää kyllä hissukseen odottamaan, mutta on selvästi hieman huolissaan. Yölläkin tarvitsee pari kertaa käydä katsomassa tilanne – pussaamalla naama märäksi! Pikku hiljaa olemme harjoitelleet sekä varpaiden pesua ulkoilujen jälkeen ja luoksetuloa käskystä – molemmat vaativat vielä paljon toistoja. Miona lähtee ulos mielellään ja kävelee remmissä aika nätisti, ei vedä mutta seilaa vielä laidasta laitaan uusien hajujen perässä. Ruoka maistuu ja lelut saavat kyytiä sekä sisällä että ulkona, mutta osaa Miona rauhoittuakin. Hieno koira!

***

Narttukoira, noin 2 v, steriloidaan

10.09.2016 Saksanpaimenkoira tyttö Miona etsii uutta kotia omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Miona on erittäin ystävällinen ja avoin tyttö, ottaa vieraat vastaan hillityn iloisesti ja hetken päästä saa pitää varansa ettei naama ole ihan märkä pusuista. Miona hieman vetää hihnassa mutta ei rähjää vastaantuleville koirille, pienille koirille tosin saattaa haukahdella. Osaa joitakin peruskäskyjä, ottaa hyvin kontaktia ja kuuntelee hienosti. Mionalle etsitään liikunnallista kotia jossa olisi halukkuutta myös harrastukseen tytön kanssa. On tottunut elämään kissan kanssa, lapsista ei ole kokemusta. Miona on kotihoidossa Helsingissä ja tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.

KULUKORVAUS leikatusta narttukoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi) ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.