Minta

Lisätty sivulle: 2014-04-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Minta
4.6.2014 Minta sai kodin Turusta.

***

Leikattu narttu, noin 7 kk

27.5.2014 Mintan tullessa Suomeen kotihoitoon sen jalassa huomattiin olevan patti. Minta käytettiin eläinlääkärissä ja patti oli nestekerääntymä, joka tyhjennettiin nesteestä sekä aloitettiin päivittäinen lämpöhoito. Patin epäiltiin syntyneen esimerkiksi kovan töytäisyn seurauksena, mutta emme tiedä syytä josta patti on tullut. Patti on saatu lämpöhoidolla merkittävästi pienenemään ja patin paraneminen tarkastetaan vielä kahden viikon päästä. Tähän asti tulokset ovat olleet positiivisia. Eläinlääkäri on suositellut, että tulevasuudessa Minta välttäisi ylipainoa, eikä harrastaisi agilityä. Parhaana ulkoilumuotona ovat vapaana juokseminen sekä kävelyt pehmeällä alustalla. Hoitokodissa on myös annettu Mintalle glukosamiini-ravinnelisää. Toki takuuta on mahdotonta antaa, ettei jalka koskaan tulevaisuudessa oireile uudelleen, joka uuden kodin on huomioitava.

Hoitokodissaan Minta on opetellut koiraelämän taitoja ja se on lähes sisäsiisti sekä on opetellut kulkemaan nätisti hihnassa ja yksinoloa. Minta on edelleen aktiivinen koiratyttö, joka tykkää peuhata toisten koirien kanssa. Paras vaihtoehto olisi kuitenkin hieman rauhallisempi aikuinen uroskoira. Joihinkin miesvieraisiin Minta suhtautuu ensin haukkumalla, jos vieraita tulee paljon yhtä aikaa. Muutoin Minta tulee mieluusti vieraisiin tutustumaan ja nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista. Minta etsii kotia kaupunkikeskustojen ulkopuolelta. Minta tykkäsi kovasti tutustua kissapentuihin, joita se katseli kissaboksin verkon läpi. Minta vastaanottaa katsojia hoitokodissaan Somerniemellä.

6.4.2014 Minta on noin 6 kuukauden ikäinen leikattu saksanpaimenkoira mix narttu Tallinnan tarhalla.

Minta on pennuista harmaan-beigenruskean-mustan kirjava. Minta oli hylätty tarhalle sisarustensa Leanan ja Eminan kanssa. Katraaseen kuului myös urospentu, joka sai jo kodin Virosta. Minta on aktiivinen pentu, joka tarvitsee tapakasvatusta. Ei ensimmäiseksi koiraksi saksanpaimenkoira perimänsä vuoksi.

Tulevan kodin pitää panostaa aktiiviseen elämään/harrastamiseen Mintan kanssa, jotta koira ei turhaudu. Ei nartun kanssa samaan kotiin.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.