Milla

2014 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi

Vauhdikas Milla kaipailee koulutustaitoista omistajaa

Millasta otetaan kyselyjä vastaan ainoastaan sähköpostitse. Kerrothan kattavasti koirakokemuksestasi ja millainen koti sinulla olisi Millalle tarjota.

16.02.2022

Milla odottelee edelleen omaa kotiaan. Millan suurimpana ongelmana on tytön käytös hihnalenkeillä ja tätä ongelmaa sijaiskodissa pyritään ratkomaan. Millan vetäminen hihnassa on rauhoittunut, nykyään tyttö kävelee hihnassa nätisti ja kuuntelee taluttajaa, mutta toisten koirien ilmaantuessa näköpiiriin tyttö menee kierroksille nopeasti ja rähjää hihnassa. Voimia tytöltä löytyy ja hihnan päässä saa tosiaan tehdä silloin töitä tytön hallitsemiseksi. Milla ei ole tottunut toisiin koiriin, vaikka päivittäin liikkuukin sijaiskodin toisten koirien kanssa hihnalenkeillä pienen turvavälin päässä, ei tyttöä voi laskea toisten koirien kanssa samaan tilaan. Saattaa hyvinkin nopeasti alkaa puolustamaan jotain esinettä toiselta tai kilpailla ihmisen huomiosta. Mahdollisten ongelmien välttämiseksi Millalle haetaan kotia ainoana lemmikkinä. Milla tarvitsee määrätietoisen ja jämäkän omistajan joka kuitenkin positiivisen vahvistamisen avulla opastaa koiraa toimimaan halutulla tavalla.  Millalle ihanteellisin asuinympäristö olisi omakotitalossa, maaseudun rauhassa jossa olisi mahdollisimman vähän häiriötekijöitä. Omalle ihmiselle Milla on erittäin kuuliainen tyttö, vieraiden kanssa voi hieman koetella rajojaan.

17.01.2022 

Kaunis Milla palautui yhdistykselle kotia etsimään. Milla on hyvin energinen tyttö joka tarvitsee päivittäin runsaasti liikuntaa, koulutusta ja aktivointia. Hihnassa tyttö vetää ja tätä ongelmaa on sijaiskodissa aloitettu työstämään pois. Ottaa hienosti kontaktia ja kuuntelee komentoja, vastaantulevat koirat kiinnostavat kovasti, ei kuitenkaan osoita aggressiivisia merkkejä, enemmänkin on innostunut toisista koirista. Lenkeillä ohittavat autot tai pyörät voivat nostattaa Millalla kierroksia jolloin yrittää hyökkiä niitä kohti. Milla on hyvin ihmisläheinen ja nauttiikin kovasti ihmisen seurasta, yksin ollessaan haukahtelee, ei ole kuitenkaan tehnyt mitään tuhoja. Kovasti kiinnostunut eri hajuista joten Milla voisi hyvinkin sopia jonkin nenätyöskentelyä vaativan harrastuksen pariin. Omaa vahtiviettiä ja ilmoittaakin haukunnalla vieraiden tulon. Tulijoita vasten saattaa hypähdellä jolloin voi tahtomattaan innokkuudellaan satuttaa. Ei sijoiteta lapsiperheeseen energisyyden vuoksi.
Millalle etsitään aikuiskotia omakotitalosta, rauhalliselta asuinalueelta ja uudessa kodissa tulisi olla aidattu piha jossa tyttö voisi lenkkeilyjen lisäksi myös purkaa juoksuintoaan. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran joka päiväisestä runsaasta liikunnasta, aktivoinnista sekä koulutuksesta. Tulevalta kodilta toivotaan kokemusta vahvaluonteisista koirista, ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.  Milla on sijaiskodissa Vihdissä jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.

29.09.2021  Milla sai kodin

08.08.2021

Iloinen, monirotuinen Milla etsii uutta kotia. Milla ottaa vieraat vastaan innokkaasti häntää heiluttaen, voi hypähtää tulijaa vasten pusuja tarjoillen tai pyörii jaloissa rapsutuksia odottaen.  Lenkille lähdettäessä menee hieman innosta kierroksille, vinkuu ja piippailee odottaen oven avautumista. Alussa vetää ja tutkii hajuja, lenkin edetessä vauhti tasoittuu. Milla ei juurikaan ole tottunut toisiin koiriin, joidenkin vastaantulevien koirien luo pyrkii vetämään, ilman rähinää tai haukkumista, enimmäkseen on osoittanut positiivista kiinnostusta toista kohtaan. Joitakin koiria kohtaan ei osoita mitään mielenkiintoa, tyytyy vain katsahtamaan kohti. Tarvitsee vielä hihnakäytökseen koulutusta jotta ohitukset onnistuvat sujuvasti. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa. Automatkustaminen Millalta sujuu ongelmitta, hypähtää hienosti kyytiin ja matkustaa nätisti omassa tilassaan makoillen. Yksinoloa harjoitellaan sijaiskodissa vielä, itkee ihmisen perään yksin jäädessään, ei ole tehnyt mitään tuhoja. Millalle haetaan kotia rivi-tai omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta. Hoitotoimenpiteet kuten kynsienleikkuu ja pesu ovat sujuneet hienosti. Millalle haetaan liikunnallista kotia jossa sitoudutaan huolehtimaan koiran koulutuksesta, riittävästä päivittäisestä liikunnasta ja aktivoinnista. Milla on sisäsiisti ja sijaiskodissa Uudellamaalla jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan. Korkeutta Millalla on n.55cm ja painoa 27kg.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 450 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Koiran mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Tiedustelut

Minna / 050 307 1742

Soittoajat: ma-pe klo 10-18

minnarekkurescue.com

Kyselyt puhelimitse AINOASTAAN edellämainittuina ajankohtina! Toivon ensimmäistä yhteydenottoa puhelimitse.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.

Huomioithan kuvausta lukiessasi, että eläimen käytös yleensä muuttuu ainakin jonkin verran sen kotiuduttua! Varaudu etukäteen mahdollisiin ongelmiin, koska koirat ovat yleensä kouluttamattomia ja koulutus/sopeutuminen vie oman aikansa. Eläintä ei tule ottaa koskaan säälistä.