Mileedi (nyk. Nalle)

Lisätty sivulle: 2011-11-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Mileedi (nyk. Nalle)
7.12.2011 Mileedi sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.12.2013 Hau vaan täätä Turusta. 8. joulukuuta tuli kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun haimme Nallen (silloinen Mileedi) Tallinasta meille Turkuun. Nalle osoittautui välittömästi ystävälliseksi ja lapsiperheesen sopivaksi koiraksi. Nalle on kaikkien uusienkin ihmisten kaveri. Aluksi Naltsu oli kova vetämään, mutta sitkeällä koulutuksella (ja vedonestovaljailla) on ulkoilutukset saatu rauhoittumaan. Ensimmäisenä keväänä Nalle vietiin steriloitavaksi, mutta paljastuikin (tosin vasta, kun konepelti oli jo avattu…), että hänet oli steriloitu jo nuorena Virossa.

Poikakoirien kanssa Nalle tykkää leikkiä, mutta toisten tyttöjen kanssa ollaan helposti nokkapokkasilla, joten etäisyyttä on pidetty. Ulkoillessa varsinkin iltaisin Nalle on vieläkin usein selkeästi pelokas muita koiria kohtaan.

Terveenä on oltu yhtä ärtynyttä hotspottia lukuunottamatta.

Viimekesänä Nalle matkusti mukanamme matkailuautolla Ranskaan. Reissua varten päivitimme rokotukset.

Nalle on kyllä ollut varsinainen unelmakoira meille, varsinkin, kun olimme aivan noviiseja koirahommissa. Lasten kanssa rauhallinen ja luotettava – varsinainen haliberni. Tykkää valtavsti leikkiä, mutta pystyy rauhoittumaan hurjankin touhun päätteksi kuin napista painamalla. Tykkää matkustamisesta. Kissakin sietää. :-)

Kaksivuotiskotiutumispäiväänsä Nalle vietti näytellen koiraa jouluaiheisen lyhytelokuvan kuvauksissa. Ohessa muutama kuva. t. Aittokosken lauma

13.12.2011 Moikka, Meillä on lähtenyt koiraelämä täällä Turussa tosi mukavasti käyntiin. Mileedi sai uuden nimen Nalle hän kun näyttää niin oravan häntäiseltä karhulta:-)

Nalle on rauhallinen ja lempeä. Rapsuttelu ja hellittely maistuvat. Ulkoilu oli aluksi kovaa vetämistä, mutta kerta kerralta Nalle on oppinut kulkemaan rauhallisemmin. Todella mukava startti meillä siis! t. Antti

***

Narttukoira, noin 3v.

Mileedi on noin 3-vuotias ystävällinen narttukoira Pärnun tarhalla.

24.12.2011 Pärnun tarhalla on useita uusia koiria, mutta katseeni kiinnittyy tähän kaunottareen. Kauttaaltaan vaalean ruskea turkki, rauhallinen olemus ja suden silmät kiinnittävät väkisinkin huomion. Lähemmän tutustumisen jälkeen huomaan Mileedin luonteen olevan täyttä kultaa.

Mileedi tuntuu kokonaan unohtavan ympärillä kaikuvan haukun ja ulvonnan heti kun ihminen edes katsoo tyttöä päin. Mileedi painaa päänsä kättäni vasten ja pysähtyy nauttimaan rapsutuksista. Tästä koirasta huomaa että joskus tytöllä on ollut hyvä koti. Mileedin historiasta ei ole kuitenkaan tietoa, tämä on löydetty kuljeksimasta kadulta eikä kukaan ole susisilmäistä kaunotarta tarhalta kaivannut.

Lenkillä Mileedi kävelee rauhassa nuuskutellen maata ja välillä ottaen kontaktia hihnan toiseen päähän. Paljoa tyttö ei hauku, mutta näkisin tämän rauhallisen koiran silti kaupungin keskustassa sijaitsevan kerrostaloasunnon sijasta hieman hiljaisemmalla alueella esimerkiksi rivitaloasunnossa. Tulevasta kodista voi löytyä myös leppoisa uroskoira ja/tai kissoja, erityisesti näiden kanssa Mileedi tuntuu tulevan ainakin tarhaoloissa toimeen.

Mileedi luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, sekä loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Mileedi tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus on 150e.