Miikku

19.05.2012

Alkuperä: Suomi

29.12.2022  Miikku sai kodin

09.11.2022

Herkkä suomenlapinkoira Miikku etsii uutta kotia. Miikku on hyvin rauhallinen vanha herra joka katselee tulijaa hieman varoen kauempaa ja katsahtaessasi Miikkua kohti, kääntää herra pään äkkiä toisaalle kuin ilmaissen ettei vieras kiinnosta ollenkaan. Miikku tarvitsee aikaa tutustuakseen ja mieluiten aivan omaan tahtiinsa. Vaikka Miikkua jännittääkin uusi tuttavuus, rauhallisella lähestymistavalla antaa vieraan laittaa mm. valjaat päälle vaikkakin katse onkin tiukasti vieraan liikkeissä. Tutun ihmisen seurassa Miikku on rennompi, häntä heiluu iloisesti ja odottaa nätisti rapsutusjonossa vuoroaan. Kädelle voi myös saada pari lipausta, tämä on kuin merkki siitä että Miikku on hyvin tyytyväinen oloonsa.
Miikku on tottunut asumaan ainoana koirana vanhemman isännän seurana, pärjää hienosti myös laumassa vaikka alussa isommat koirat jännittivät ja niille pitikin hieman hammaskalustoa vilautella. Huomattuaan ettei toisista ole vaaraa, Miikku sulautui lauman sekaan hyvin helposti. Sijoitetaan kuitenkin ainoaksi lemmikiksi jotta Miikun elo olisi rauhallista ja huomiosta ei tarvitsisi yhtään kilpailla.
Autossa Miikku matkustaa rennosti, katselee omalta paikaltaan maisemia ei ole pahoinvoiva tai pidä mitään meteliä. Hihnassa Miikku kävelee reippaasti, on tottunut kävelemään taluttajan edellä mutta ei vedä hihnassa ja kuuntelee hienosti taluttajaansa.
Yksinoloa Miikulla ei juurikaan ole ollut, seurana on sijaiskodissa ollut toiset koirat ja edellisessä kodissa oltiin paljon kotosalla. Uskoisin että pärjää hyvin yksinkin, kunhan yksinoloa ei tule useita tunteja. Miikku ei ole haukkuherkkä, sijaiskodissa on kuultu Miikun haukkuvan kerran ja silloinkin herra liittyi toisten haukuntaan vieraan tullessa tontille. Miikulle haetaan rauhallista eläkekotia mieluiten rivi-tai omakotitalosta. Miikku on sisäsiisti ja sijaiskodissa Pukkilassa jonne herraan pääsee sovitusti tutustumaan.