Merlin, Nicitan pentu

Lisätty sivulle: 2007-01-15

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Merlin, Nicitan pentu
11/2004 Merlin (Nicitan pentu) sai oman kodin Jyväskylästä.

***

Kuulumisia kodista:

06/2005 Meillä on täällä Jyväskylässä toinen Nicitan urospennuista, nimeltänsä Merlin. Merlin on hirveä energia pakkaus josta virta ei lopu kesken sitten millään. Merlin rakastaa toisia koiria ylikaiken, varsinkin pentuja, koska niistä saa useimmiten heti leikkikaverin. Tulee toimeen miltein jokaisen koiran kanssa, mutta joillekin koirille Merlin on turhan vauhko, joten muut eivät aina välttämättä sulata Merlinin riehakkuutta :) Varsinkin vanhemmilla rouvaskoirilla meinaa olla pinna kireällä Merlinin kanssa ja sitten he pistävätkin “pikkuista” ojennukseen.

Alussa Merlin ei oikein tykännyt olla yksin kotona, joten aina kun kotiin tuli, paikka oli kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Tavaroita tuhottu ja levitelty ympäri kämppää niin paljon vain kun lääniä riitti. Mutta nykyään osataan olla jo hieman nätimmin, silloin tällöin vanhat tavat tulee esille, mutta kokoajan opetellaan niistä pois. Käytimme Merliniä koirakoulussa, joka meni hienosti. Merlin jaksoi ihmeen hyvin keskittyä tunneilla ja oppikin todella paljon, mutta sitten taas kotioloissa, kuten lenkillä tuo luoksetulo unohtuu jos nenässä on hyvä haju tai on löytynyt jotain mielenkiintoista metsässä. Mutta tulee heti luo kun lähtee juoksemaan siitä poispäin :) Mitään sairauksia tms. ei ole ihmeemmin ollut. Korvatulehduksia on tainnut olla kaksi ja yksi ylähengitysteissä oleva bakteeri, joka aiheutti päänvaivaa, mutta muuten on oltu terveitä. Tuossa pari viikkoa sitten merlin oli löytänyt pöydältä karkkirasian ja syönyt sen, silloin oli massu varmasti kipeä, mutta ihan omasta syystä! :)

Merlin kävi uimassakin toissa viikolla, mutta oikeastaan se oli vahinko. Merlin leikki koirakaverinsa taas turhan kiivaita leikkejä ja molemmat koirat juoksivat suoraan veteen, eivätkä meinanneet päästä pois vedestä kun ranta oli pelkkää liukasta kiveä, jouduttiin sitten turkista vetämään molemmat ylös. Ei ollut Merlinin ensikosketus veden kanssa kovinkaan mukava :) Onhan Merlin tietysti suihkussa käynyt, mutta sekin on sen mielestä niin inhottavaa että.. Mutta todennäköisesti kun kesä alkaa ja mökkeilemään lähdetään niin kyllä Merlinkin vielä ymmärtää uimisen ihanuuden :) Mukavaa kesää kaikille! Terveisin, Tiia, Janne ja Merlin Jyväskylästä

03/2005 Merlin on kasvanut kovasti ( kuten kuvista ehkä huomaa) Ensimmäiset rokotukset on otettu ja Merlin oli todella nätisti. Hieman lääkäri pelotti. Myös korvatulehdus ja ylähengitystie tulehdus ollaan koettu. Ensi viikolla Merlin lähtee kouluun. Lähdemme harjoittelemaan perusjuttuja ja tutustumaan toisiin koiriin. Koirakoulu Taitaviin tassuihin. Joitain temmpuja Merlin osaakin jo (istua, maahan, antaa tassua, odottaa, useimmiten irroittaa käskystä esim. lelun) mutta koskaanhan ei voi osata liikaa koira ja me. Molemmilla vielä paljon opittavaa. Yksin ollessaan Merlin keksii omia leikkejään jotka on sen mielestä varmasti tosi hauskoja mutta meistä ei ihan niin hauskoja. Se levittelee tavaroita pitkin lattioita mutta yllättävän vähän rikkoo mitään paitsi Tiian reilu 100 euron takki tuli tiensä päähän ja seinä kanssa koki pieniä vaurioita kun Merlin maisteli kiviseinää… Hampaat on vaihtunu ja näykkiminen on loppunut, muutenkin tuntuu että on rauhottunut ja tottelevainen kaveri muutenkin… Painokin taitaa olla jo 20 kilon huiteilla.