Merka

Lisätty sivulle: 2013-05-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Merka
4.10.2013 Merka sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

9.4.2014 Edelleen Merkkari on maailman ihanin koira. Hän on ollut täysin terve ja todella elämäniloinen.

Ollaan päästy koulutuksessakin loistavasti eteenpäin. Merka on todella miellyttämisenhaluinen, joten koulutus on ollut varsin vaivatonta. Huvittavaa on, että vaikka hänestä on mahtavaa olla vapaana, on aina hienompaa palata takaisin kiinni hihnaan.

Merka on asuinalueeni enkeli. Hän on hyvätapainen naapuri, koska ei hauku eikä muutenkaan pidä mitään ääntä asunnossa. Kaikki ihmiset otetaan aina riemulla vastaan, niin ulkona kuin sisätiloissakin.

Me ollaan startattu meidän agility-harrastustakin jo. Lähinnä se on ollut tutustumista eri esteisiin, mutta Merka nauttii selvästi kentällä touhuamisesta. Välillä neidin keskittyminen herpaantuu, koska on vaan niin hienoa!

Olen todella iloinen, että Merkkari sopeutu mun luokse ilman ongelmia, ja hän selvästi nauttii elämästään täysin rinnoin!

27.10.2013 Lisätty Merkalle kuvia kodista:)

***

Narttukoira, noin 1,5 v.

23.9.13 Suloinen Merka-tyttö lähettää terveisiä kotihoidosta! Merka on iloinen haukku ja häntä heiluukin tytöllä ihan tauotta! Sylissä on ihan parasta olla ja pusujakin tekis mieli antaa usein ja paljon :) Tyttö innostuu helposti mm. ulos lähdettäessä, mutta osaa myös rauhoittua. Sisällä ollessaan nukkuminen onkin parasta (taitaa eilinen pitkä matka vielä vähän väsyttää) ja mieluiten sylissä tai ainakin ihan vieressä. Merka tahtoo kovasti miellyttää ja totteleekin nätisti.

22.9.2013 Merka saapui Pärnun tarhalta Suomeen hoitoon.

11.9.2013 Merka on steriloitu.

21.8.2013 Lisätty pari uutta kuvaa lennokkaasta Merkasta!

7.8.2013 Vauhdikas ja energinen Merka kaipaa edelleen sitä omaa kotiaan. Hurmaava Merka on varsin vallaton tapaus ja se innostuu helposti riehumaan ja pomppimaan. Tämän takia Merkaa ei suositella aivan pienten lasten perheeseen. Merka on kyllä varsin ystävällinen koira ihmistä kohtaan, mutta riehuessaan se saattaa tahtomattaan satuttaa perheen pienempiä.

12.7.2013 Merkalle lisätty uusia kuvia. Merka näyttäisi hiukan pelkäävän kissoja, mutta ei suhtaudu niihin lainkaan aggressiivisesti. Merkaa voisi hyvinkin ajatella samaan kotiin kissojen kanssa.

28.6.2013 Merkan veli löysi itselleen jo uuden kodin, mutta Merka odottelee vielä sitä omaansa löytöeläintarhalla. Merka kävelee hihnan päässä alkuun hyvinkin vauhdikkaasti, mutta melko nopeasti tytön meno rauhoittuu. Toisiin koiriin Merka suhtautuu ystävällisesti, mutta pientä epävarmuutta Merkan käytöksessä on havaittavissa. Mielellään Merka olisi kuitenkin leikkinyt rauhallisesti käyttäytyvän Tommi-koiran kanssa. Merka kaipailee itselleen aktiivista ja liikunnallista kotia :)

20.5.2013 Video Merkasta.

14.5.2013 Hurmaavat sisarukset Merka ja Volli löydettiin kadulta noin kuukausi sitten. Sisarukset asustavat vierekkäisissä häkeissä ja ne vaikuttavat kovin läheisiltä keskenään.
Merka on erittäin energinen ja sosiaalinen koira. Se suhtautuu ihmisiin innokkaan ystävällisesti ja tähän kauniisen ilopilleriin onkin vaikea olla ihastumatta.
Hihan päässä Merkan käyttäytyminen vaihtelee. Välillä Merka kävelee hyvinkin mallikelpoisesti, mutta hyvin helposti tyttö innostuu myös vetämään. Tulevan kodin täytyykin panostaa hihnassa nätisti kävelyyn sekä muuhunkin tapakoulutukseen. Toisiin koiriin Merka suhtautuu innokkaan ystävällisesti.

Merka kaipaa itselleen aktiivista kotia, joka tarjoaa sille tarpeeksi liikuntaa ja muuta toimintaa sekä tietenkin rakkautta ja rajoja :)
Merkan säkäkorkeus on arviolta noin 65 senttimetriä tai hiukan enemmän.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.