Maukka

Lisätty sivulle: 2010-10-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Maukka
20.10.2010 Maukka sai oman kodin Tampereelta.

***

Kuulumisia kodista:

18.10.2012 Maukalle kuuluu erittäin hyvää! Mitä nyt toissa kesän lopussa päättivät ottaa yhteen toisen nuoren äijän kanssa puistossa ja päästiin käymään iltapäivystyksessä.

Maukka on osoittautunut TODELLA fiksuksi kaveriksi eikä koulluttaminen ole ollut sinänsä hankalaa, paitsi itsepäisyyspäivinä, kun tajutaan kyllä mistä on kyse, mutta teiniuhmausta pitää vain huvin ja urheilun vuoksi harjoittaa, jotta emäntä saisi harmaita hiuksia hieman ennen aikojaan. Loppujen lopuksi ollaan selviydytty ilman ongelima kaikesta paitsi föönillä kylvyn jälkeen kuivaamisesta; vuoden opettamisen jälkeen totesin, että koirallekin on vain helpompaa että kuivataan pelkällä pyyhepelillä.

Ja meillä on herännyt suojelusvietti vielä vahvemmin veljen tyttären myötä; ilman komentamista eivät Maukalle vieraat ihmiset kykene lähestymään lasta. Ja onpa ainakin itselläkin turvallisempi olo liikkua puistotiellä iltalenkillä :D

Myös omistushaluisuutta muita pentuja kohtaan ilmenee aika ajoin; jos koirapuistossa on lauma pentuja, Maukka päättää, että vain hän ja yksinomaan hän saa leikkiä niiden kanssa ja komentaa siis muita pois.

Tuntuupa myös olevan välillä vähän turhaa kukkoiluakin. Etenkin jos Maukka huomaa, että toinen ei pistä vastaan, niin siitä tulee varsinainen “koulukiusaaja”! Ja jos joku sanookin sitten vastaan, niin se on maailman suurin ihmetys, mutta sen jälkeen leikitäänkin sitten nätisti (mitä nyt itsepäisenä kaverina saatetaan ehkä kokeilla vielä kerran pari riippuen kuinka kovasti on oma ego saanut kolauksen…)

Ja metsäreissuista Maukka nauttii enemmän kuin täysin rinnoin! Tuntuu että se ei voi saada siitä tarpeekseensa edes kuuden tunnin reissun jälkeen. Mökkireissut siit ovat ihan parhaita ja joka autoon on ainakin kokeiltava päästä mukaan, jospa vaikka ne veis mökille :D

***

Kuulumisia hoidosta:

Maukka on n. 5kk ikäinen urospentu, joka odottelee kotiaan hoitopaikassa Nokialla.

14.10.2010 Maukka Maukkanen on mitä mainioin ipana monellakin tapaa. Se on juuri sellainen kuin 5kk ikäisen pennun tuleekin. Toimelias, reipas, raivostuttava, rakastettava, uutta oppiva… listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.
Hoitopaikan oman nartun kanssa Maukka tulee juttuun. Se kunnioittaa nartun murinoita, mutta haastaa myös leikkiin. Tulevassa kodissa voisikin olla koirakaveri poikaa odottamassa.

Näen Maukassa potentiaalia oivaksi harrastuskaveriksi. Se on ahne, sopivan rohkea ja vetoleikit tuntuvat olevan parasta mitä ipana tietää :D Maukka on alle viikossa oppinut tunnistamaan nimensä ja istu-käskykin näyttää päähän jo uponneen. Myös maahanmenoa ollaan hiukan kokeiltu.
Täysin sisäsiisti Maukka ei vielä ole, mutta sillä on jo selvä taju, mistä hommassa on kyse. Hoitopaikassa se osaa jopa pyytää ulos, mutta välillä vahinkoja silti sattuu (usein hoitajan hitaudesta johtuen!)
Yksin Maukka on ollut ainakin toistaiseksi ihan hienosti, kunhan muistaa nostaa ei sallitut pureskeltavat hiukan korkeammalle ;)

Yhtä kaikki: Maukka kaipaa kotia, jossa tarjolla on toimeliaalle nuorelle miehelle tekemistä, aikaa, rajoja ja sopivasti rakkautta… niin ja tietty sallittua pureskeltavaa :D

***

Maukka on huostaanotettu huonolta omistajalta Raplamaalla Virossa, ja se päätyi hoitolan kautta Rekku Rescuelle. Maukka saapui Suomeen hoitokotiin 10.10.

Maukka luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus Maukasta on 200 euroa. Maukka on tuotu Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja siitä on tehty ilmoitus Eviralle.