Maru

Lisätty sivulle: 2013-04-08

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Maru
12/2013 Maru sai kodin Lopelta.

***

Uroskoira, noin 5v.

5.12.2013 Varaaja kävi Marua tapaamassa ja viemässä lempipoikansa pitkälle lenkille. Kakkalle mentiin lujaa ja sen jälkeen vauhti hiljeni ja poika käveli upeasti remmi löysällä taluttajan kanssa, eikä reagoinut ohimeneviin autoihin tai toisiin koiriin. Lenkin päätteeksi Maru päätti nuolla taluttajan naaman ja silmälasit saivat oman puhdistuksen, toki Maru ei tehnyt tätä hyppäämällä ihmistä vasten vaan taluttaja rapsutteli samalla ystäväänsä. Missä tämän suurisydämisen isomman pojan koti piileskelee?

11.11.2013 Maru on tarhalla kolmanneksi pisimpään viettänyt koira tällä hetkellä. Edes hyvä käytös ei ole edistänyt pojan kodinsaantia.

Taluttajan kuulumisia: Tämä nalleluppakorva vei taluttajan sydämen. Tässä koirassa samassa paketissa pihavahti (kokonsa puolesta) ja muuten läheisyyttä rakastava koiruus. Remmissä kulki kuin unelma ja teimmekin tunnin lenkin. Paras koti Marulle on isolla aidatulla pihalla ja rotutuntemusta oleva omistaja. Toiveena on löytää oma koti ennen kovempia pakkasia.

3.7.2013 Tapasin Marun jälleen parin kuukauden tauon jälkeen. Hän oli yhä edelleen vanha rauhallinen itsensä, rauhallisesti lähdettiin lenkille ja siellä kohdattiin vastaantulevat ihmiset, koirat ja autot mitään sanomatta. Maru viihtyisi narttukoiran kaverina rauhallisella alueella, koska hänessä on jonkin verran vahtiviettiä niin se saattaa muodostua kaupungin keskustassa ongelmaksi. Tarhan työntekijä kertoi, että koska Maru on niin hyväkäytöksinen koira, se käy treenaamassa kerran viikossa häiriökoirien kanssa, niin että koirat, joilla ohitukset eivät suju saavat aloittaa ohitusharjoittelun rauhallisen koiraherran kanssa.

8.4.2013 Marulla on joskus ollut koti jossa siitä on huolehdittu ja ehkä opetettu hyviä tapojakin. Isosta koostaan huolimatta Maru käyttäytyi lenkillä hyvin, ei vetänyt hihnassa, vastaantuleviin autoihin ei reagoitu, toiset koirat saivat mennä menojaan Maru haisteli vaan uusia hajuja.

Koska Marun perimässä sakemannin lisäksi saattaa olla jotain laumanvartijaa niin Marua ei luovuteta keskelle kaupungin vilinää kerrostaloon eikä myöskään mielellään rivitaloon. Paras paikka Marulle olisi omakotitalo.

Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää kastroinnin, mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.