Mart

Lisätty sivulle: 2006-12-31

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mart
26.7.2007 Mart sai kodin Helsingistä.

***

23.6.2007 Mart etsii uutta kotia. Martti on aivan ihana hauva, todella ihmisrakas, oikea ‘sylikoira’, tunkee syliin heti tilaisuuden tullen. Ei vierasta ketään, toivottaa kaikki vieraat tervetulleeksi nuolemalla ja heiluttamalla häntää. Martti tulee tosi hyvin toimeen lasten kanssa, meillä 4 ja 7-vuotiaat, saavat tehdä koiralle mitä vain ja Martti on vain iloinen. Samoin lasten kaverit käyvät moikkaamassa Marttia ja koira on aina yhtä innoissaan. Täysin sisäsiisti koira, syö hyvin ja on tyytyväinen elämäänsä. Ulkona kulkee suht nätisti vetämättä, tosin jos näkee fasaanin tai kanin, koirassa on kiinni pitämistä jotta ei lähtisi perään. Muiden koirien kanssa tulee suht hyvin toimeen, tosin on aika ylpeä eikä alistu isoimmillekaan koirille. Kova leikkimään ulkona.

Sitten vähän Martin miinuspuolia.. Meidän pyrtsi Kirppu on lähes samanikäinen Martin kanssa, ja molemmilla koirilla on ylpeyttä , joka aiheuttaa skismaa puolin ja toisin. Martti alistaa Kirppua ja yrittää dominoida kaikessa, ei päästä ruokakupille, tunkee heti väliin jos Kirppua yrittää helliä yms. . Onneksi isoimmilta haavoilta on vältytty, mutta pari kertaa ovat koirat aika kovasti ottaneet yhteen.. Martilla on myös eroahdistusta, joka ilmenee pureskeluna. Meiltä on mennyt olohuoneen pöytä, cd-levyjä, lasten leluja, kenkiä yms. Tosin nyt ei pääse pureskelemaan tavaroita koska on kopissaan. M

Toivomme että Martti löytäisi hyvän kodin, emme millään haluaisi siitä luopua mutta kun pelko on koko ajan että jotain isompaa sattuu jos molemmat kunnolla suuttuvat.. Martti on kastroitu ja arvioitu syntymäaikahan oli 04-2006. Martti on tottunut asumaan kerrostalossa, ei juurikaan hauku, tulee varmasti toimeen vanhempien koirien kanssa ja kuten sanottu on todella lapsirakas. Säkä on n 55 cm ja paino 20 kg. Tässä vielä muutama kuva.

T. Teija ja Santtu

20.1.2007 Mart sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kotihoidosta:

7.1.2007 Kovin hellyydenkipeältä poika vaikuttaa, heti ptäisi päästä kaikkia pussaamaan ja halaamaan ja sylissä olisi niiiiin ihana olla! Matkustaminen oli Martin kanssa helppoa, junaankin poju meni ihan mielellään. Nukkui Fik-pentu kainalossaan lähes koko matkan, Tampereella käytiin pissuilla kun juna oli paikallaan melkein puoli tuntia.

Yön Fik ja Mart nukkuivat avokin kanssa makkarissa, ite olin oman koiran ja kisujen kanssa olohuoneessa. Hiljaista oli, kaikille taisi uni maistua pitkän matkan jälkeen. Nyt hieman sitten tutustuttu ulkona Sirun kanssa, kissoja Mart ei ole vielä nähnyt kuin vilaukselta Manna-kissan.

9.1.2007 Martin kanssa mennyt ihan hyvin, poika on ihana, kuten jo ehdittykin mainostaa. Yritettiin aluksi pitää eri huoneessa kuin muut elukat, mutta Mart päätti toisin ja kirjaimellisesti kaivoi tiensä toiseen huoneeseen. Eli valtava pala makuuhuoneen muovimatosta on mennyttä, ehti tehdä tämän alle tunnissa kun avokki haki mua koulusta. Hain tänään dapin ja kongin niin eiköhän niillä vähän rauhoitu…

Mart vaikuttaa sisäsiistiltä, pari kertaa on meinannut sisällä merkata, mutta oon ehtinyt väliin. Hirmu hyvin hän tottelee ja kuuntelee. Kun ärähtää EI, poika katsoo silleen niin ihanasti ja tulee koko peräpää heiluen työntämään päätä syliin, kuin sanoisi, että “älä nyt, kyllä mä uskon, mä oon niiiin ihana, älä huua mulle…..”

Kissojen kanssa tutustuttu nyt vähän, Lätsän kanssa tulee jo juttuunkin. No, Lätsä nyt on muutenkin niin tyhjäpäinen katti, että se ei pienestä hätkähdä. Jekku taas kipittää kiiruusti kirjahyllyn päälle. Lätsä nyt on sellainen kaikkien kaveri…. :lol:Mannaa Mart ei oo vielä tavannutkaan, otetaan se sitten viimeisenä kunhan hajut leviää ja Jekkukin rauhoittuu.
Sirun kanssa ei ole mitään ongelmaa, samoin Tiiaan eli mun 4-vuotiaaseen tyttöön suhtautuu hyvin. Poika vaan on niin vilkas, että kaataa vahingossa kumoon kun oikein innostuu ja yrittää tervehtiä. Mart on pari kertaa yrittänyt haukkua, mutta jostain syystä ääntä ei tule. Kuuluu vain sellaista kähinää. Saattaapi tuo ääni vielä löytyä….

11.12.0206 Sindi-sillalta tuotu nuori pentumainen uros-koira. Kuulopuheiden mukaan oli ollut sillalla tai sen lähellä onnettomana ja eksyneen näköisenä jo viikon verran. Mart on ollut tarhalla 10.11 lähtien.