Marro, Daisin pentu

Lisätty sivulle: 2008-05-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Marro, Daisin pentu
31.8.2008 Marro matkasi uuteen kotiinsa Vihtiin.

***

Kuulumisia kodista:

11.3.2009 Marron kanssa on mennyt tosi mukavasti, siitä on tullut osa perhettä. Kaikki, jotka on Marron tavanneet, ovat pitäneet sitä varsin hurmaavana nuorena herrana. Marro on kaikille ystävällinen ja ihana…autosta se tosin haukkuu muille koirille ja kotiaan vartioi aika lailla jos jotain sille tuntemattomia ihmisiä täällä liikkuu. Lenkkipolulla pitäisi päästä kaikkien toisten koirien luo yleensä heti…siinä onkin opettamista vielä. Mutta autossa matkaa koko ajan mieluusti jonnekkin mukana ja pihapiirissä pysyy kiltisti kunhan joku on katsomassa perään.

Loppuvuonna tuli ongelmaksi sen eroahdistus, yksin jäädessään tuhosi parit
viherkasvit, crocksit, lampunvarjostimet tms. mitä nyt saikaan tassuihinsa. Mutta herttainen luonne kaikesta huolimatta ja kova leikkimään. Haastaa iltamyöhälle asti yleensä mukaan johonkin pehmolelujen suolestamishommaan mukaan. Marro rakastaakin vinkuvia tms. ääntä pitäviä leluja ja “laulaa” niille mielellään niillä leikkiessään. Myös aidot ydinluut on sen suurta herkkua. Ja onhan se nuo ihmistenkin ruoat ja herkut löytänyt, joululla taisi olla jotain tekemistä asian kanssa…=)

Oikein ihanaa aikaa sen kanssa ollut, toivottavasti se pysyy aina noin “helppona” koirana!=)

t. Marro, Minttu ja Antti

8.10.2008 Ihanan ihana ja iloinen Marro täytti juuri 7kk. Marro on valtavan upea ja hyväkäytöksinen nuori koira, ja on onnistunut viemään
sydämemme totaalisesti! Marro on oikea pusumaatti, suukottelusta se ei vaan saa
tarpeekseen!=) Marro on hyvin sopeutunut uuteen kotiinsa ja pärjää mainiosti myös yksin- myös meidän isäntäväen epäsäännöllistenkin poissaolojen kanssa. Se tulee todella hyvin toimeen myös vieraitten ihmisten ja muiden koirien kanssa. Välillä tosin tuntuu, että Marro kaipaisi kovasti säännöllistä koirakaveria. Se on tosi leikkisä ja sosiaalinen pentu, välillä jopa riehakas ja todella aktiivinen leikkikaveri. Todella vähän on ollut mitään ongelmia, joskus on pieniä tuhmuuksia tehnyt, jos on ollut sitä mieltä, ettei ole saanut tarpeeksi huomiota.

Joskus saattaa pieni luonnollinen ilopissi tulla ylitsepursuavan onnellisesta isännän jälleennäkemisestä=) Mistään kovin pahasta “uhma-iästä” ei ole vielä merkkejä. Kipeänä Marro ei ole ollut kertaakaan ja uuteen ruokaan tottuminenkin meni vaivattomasti. Marrossa korostuu kuuliaisuus ja se tottelee ja kuuntelee meitä todella hyvin. Ulkona se viihtyy todella mielellään ja pysyttelee tottelevaisesti pihapiirissä…..kaikki siivekkäät pikkuhyönteiset, maan hajut ja muut syksyiset luonnon ilmiöt, kuten lehtien tippuminen puista kiinnostavat kovasti! Marrossa yhdistyviä eri rotujen piirteitä olemme arvuutelleet välillä enemmänkin, mutta niistä huolimatta tuntuu, että tässä koirassa yhdistyy kaikki sekarotuisen koiran parhaimmat puolet. Lähetämme paljon lämpimiä terveisiä Marron entiseen hoitopaikkaan Nurmijärvelle ja toivotamme hyvää syksyä! =)

***

15.7.2008 Marro on n.4-5 kuukauden ikäinen saksanpaimenkoirasekoitus urospentu. Marro on kotihoidossa Nurmijärvellä.

Kuulumisia kotihoidosta:

Marro kävi tänään tehosterokoituksessa ja käyttäytyi oikein mallikkaasti. Painoakin oli pojalle kertynyt jo 18,5 kg. Hihnassa kävelyssä on tapahtunut edistystä ja uskoo kieltojakin jo todella hyvin. Palvelualttiutta on myös Marrosta alkanut löytymään. Todella nätti ja mukava pojankoltiainen :)

3.7.2008 Marrolla menee hyvin kotihoitopaikassaan, jossa se asustelee kahden saksanpaimenkoiran kanssa. Poika on nyt n. 4 kk vanha ja hampaita vaihdetaan parhaillaan. Marro on nopea oppimaan. Muutama minuutti ja istu- ja maahankäskyt jäi takaraivoon. Luokse tulemista harjoitellaan mutta ei tule vielä kutsusta luokse jos on esim. perhosia metsästämässä.

24.6.2008 Marro on osoittautunut sopeutuvaksi ja reippaaksi mutta myös vahvatahtoiseksi koiraksi. Marro on aktiivinen pentu. Se on koko ajan haastamassa leikkiin joko ihmisiä tai toisia koiria. Pureskelee jonkin verran tavaroita ja on todella rohkea ja sopeutuvainen. Vaikka isommat koirat hyökyttää, Marro on heti valmis uuteen “hyökkäykseen”.

Hihnassa kävelyä on vielä harjoiteltava. Yöt on nukkunut hyvin. Kissaa ihmettelee ja välillä innostuu sitä haukkumaan.
Marro viihtyy hyvin kainalossa sohvalla, ja osaakin tarpeen vaatiessa hakea osan huomiosta. Mahtava koira mutta myös vaativa. Marroa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

***

Marro näyttää kovasti siskoltaa Mannalta. Marro on aktiivinen ipana jonka mieli puuhaa on pienien paikkojen tutkiskelu. Ikävä puoli tässä harrastuksessa on jumiin jääminen ja tarhan työntekijät saavatkin olla jatkuvasti poikaa irrottelemassa. Marro on myös ensimmäisenä kutsumassa sisaruksiaan leikkimään ja pikkuiseen pahantekoon ;)

Marro pyydystelee mielellään niin lintuja, perhosia, kärpäsiä.. oikeastaan kaikkea mikä liikkuu. Marro houkuttelee jopa tarhan Dingo-urosta leikkimään huolimatta siitä että Dingo murahtelee ja komentaa poikaa. Välillä tuntuu että juuri tämä onkin Marron leikkiin kutsun tarkoitus..
Marroa kutsutaankin tarhalla leikkisästi pikku pirulaiseksi joka ei ole hetkeäkään paikoillaan.

Marro rakastaa kaikkia muita koiria ja leikkii niiden kanssa mielellään. Tulevassa kodissa voisikin pojalla olla leikkikaveri. Marron tulevan kodin olisi hyvä kouluttaa poikaa ja mahdollisesti harrastaa tämän kanssa jotakin, jotta pojan aktiivisuus ei suuntaudu vääriin asioihin.

Marron kulukorvaus on 150 euroa. Se on rokotettu, madotettu ja sirutettu ja sen mukana tulee passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.