Marili (nyk. Nata)

Lisätty sivulle: 2010-12-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Marili (nyk. Nata)
15.1.2011 Marili sai kodin Hyvinkäältä.

***

Kuulumisia kodista:

31.1.2011 Taas on muutama viikko vierähtänyt. Meno on jatkunut edelleen helppona. Nata on niin unelmakoira, kun vain voi toivoa. Lähes tulkoon mitään ongelmia ei ole ollut, ja oppivainen koira on todella kyseessä. Monet tottisliikkeet sujuvat jo ja niitä ei tarvitsekaan toistaa montaa kertaa että Nata tajuaa mistä on kyse.

Nata on todella innokas kotitöidentekijä. Kerran oli onnistunut laittamaan pyykinpesukoneen päälle, ja pessyt vaatteet sitten 90 asteessa. Mukavasti olivat värjäytyneet, nyt kuitenkin otetaan aina piuha irti, kun ei kone ole päällä. Lisäksi neiti koitti polttaa talon, kun oli saanut uunin päälle, onneksi kuitenkin oltiin kotona juuri silloin. Nyt on sitten rajattu keittiö pois, kun ei itse olla kotona tai valvomassa keittiössä, jotta vahinkoa ei satu uudestaan.

Luonnetta Neidiltä löytyy välillä vähän liikaakin, mutta osaa kyllä rauhoittua hyvin. Muutaman kerran on hieman ärsyttänyt Hippua liikaa, jolloin Hippu on luikkinut karkuun, raukkaparka kuin pelkää. Lisäksi koirapuistossa Nata pitää hyvin puoliansa, jos joku tulee liian lähelle. Muuten tulee muiden koirien kanssa toimeen ja tykkää leikkiä.

Tallilla ollaan vierailtu usein ja tyttö onkin saanut eräästä tallimme hevosista hyvän kaverin johon tukeutua. Lisäksi Nata rakastaa juosta hangessa, kun käydään maastossa. Vapaana uskaltaa pitää hyvin, kun ollaan metsässä tai pihapiirissä, sillä tottelee hyvin luoksetulo käskyä. Kovasti neiti käyttää nenäänsä ja odottelenkin kovasti lumen sulamista, jotta päästään ajamaan jälkeä.

18.1.2011 Matka sujui kaikesta huolimatta hyvin, vaikka ongelmia olikin heti alussa. Eckerö Line oli perunut lähdön ja hirveä selvitys oli, että päästään lähtemään kuitenkin samana päivänä. Tallinkilta kuitenkin lähti laiva johon mahtui, tosin koirahyttiä ei kuulemma ollut saatavilla, joten he myivät paikan “kenneliin”.

Kävi kuitenkin ilmi, että tämä kyseinen kennel sijaitsi ulkokannella, ja se oli suljettu. Tätähän meille ei kuitenkaan ollut kerrottu. Pääsimme kuitenkin rauhalliseen nurkkaan, missä matka sujuikin Natan kanssa hyvin, eikä neiti ollut moksiskaan. Kotiin kun päästiin, neiti sammahti samantien, ensin tosin hieman tutustuttuaan uuteen kotiin. Avomies Toni oli ottamassa Nataa vastaan ja hän ihastuikin tyttöön kovasti.

Nyt ollaan tutustuttu ja käyty hieman katselemassa maisemia lähiympäristössä ja hieman kauempanakin. Lisäksi Nata on tutustunut koirakaveriinsa Hippuun, jonka kanssa tapaaminen menikin hyvin, vaikka Hippu hieman pikkuista pelkäsikin, lisäksi kun Nata yritti hieman uhitella isommalle. Lisäksi eilen käytiin hieman tutustumassa hevosiin, eikä Nata sanonut niistäkään oikein mitään. Kun Nata oli tutustunut Isla-poniin, ei se sitä vierastanut lainkaan ja yrittikin hakea tammaa leikkiin. Lisäksi kun käveltiin toisen hevosen ohi, niin Nata haki Islasta turvaa ja hakeutui sen lähelle.

Kaikin puolin erittäin mukava koira, josta ei kyllä liikaa vaivaa ole. Tyttö ei pahemmin hauku mitään ja ensimmäisen päivän aikana oltiinkin varmoja ettei se edes osaisi haukkua. Kuitenkin kun kotiin tulee jompikumpi, niin silloin haukku käy. Lisäksi Nata on erittäin nopea oppimaan ja uusi nimi, ja muutama peruskäsky, kuten istu ja maahan sujuivat jo muutaman toiston jälkeen. Leikkiä Nata tykkää kovasti, mutta kun ihminen tulee se ei ilmeisesti vielä oikein tajua että mitä sillä haetaan takaa. Erittäin huomionhakuinen ja ihmisläheinen koira on ja se haluaisikin viettää kaiken ajan sylissä tai rapsutettavana, joka sopiikin avomiehelle hyvin.

Ruoka maistuisi ja tyttö olisikin kovin sinnikäs tulemaan mukaan kun syödään, muutaman kerran on saatu hieman komentaa kun ei olla oltu tarpeeksi nopeita ja Nata on päässyt viemään jotakin. Lisäksi sisäsiisteyden kanssa tehdään koko ajan töitä ja tuntuu, että sekin menee päivä päivältä paremmin. Eilen hieman harjoiteltiin yksinoloa ja tänään ollaankin jo hieman pidemmän aikaa yksin. Eilen ei ongelmia ilmennyt, mutta kuitenkin sisko tulee lapsenvahdiksi iltapäivästä.

Tuntuu että kaiken kaikkiaan on mennyt hyvin, että voiko koiran ottaminen olla näin helppoa. Ehkä palautus maanpinnalle kuitenkin tulee vielä jossain vaiheessa, ja Nata keksii jotakin.

***

2.12.2010 Marili on noin 3 kuukauden ikäinen narttupentu Kohtla-Järven tarhalla.

Marili on löydetty 22.11.2010 ja tuotu tarhalle. Marili on hyvin iloinen, ystävällinen ja aktiivinen pentu. Mariliista kasvaa suurikokoinen koira.
Marilin perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa, joten tyttöä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Marili kaipaa tottelevaisuuskoulutusta ja aktiviteetteja.

Kulukorvaus Marilistä on 200 euroa, se sisältää EU-passin, rokotukset, tunnistesirun, loishäädöt ja Traces-kirjauksen. Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.