Marco-Polo (nyk. Bond)

Lisätty sivulle: 2011-08-27

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Marco-Polo (nyk. Bond)
17.4.2014 Bond sai uuden kodin Kouvolasta.

***

Kuulumisia kodista:

12.10.2014 Bond täältä taas moi. Syksy on saapunut ja meillä menee emännän kanssa oikein hyvin. Ilmat on viilentynyt ja minä jaksan taas “lenkkeillä”. Nuo kesän helteet ei oikein ollut mieleeni. Emäntä kasteli minua, helpotti hetkeksi. Kävelyt tehtiin emännän kanssa aamuvarhain tai iltamyöhällä. Kesällä oltiin usein myös yökylässä :) Kaikki meni hyvin kunhan sain olla emännän vieressä yön. Oltiin myös mökkeilemässä, voi sitä vapautta. Emäntä antoi juosta ihan ilman hihnaa. Naapuri mökin tyttökoiratkaan ei kiinnostanut yhtään, kun sain olla vapaana. Tosin söin itseni “ähkyyn” ja jouduin käymään sairaalassa. Sain lääkekuurin, pahoinvointilääkettä ja kaksi lääkettä vatsan suojaksi. Minua ei huvittanut juoda vettä sen jälkeen viikkoihin. Emäntä oli huolissaan, kun oli nuo helteetkin. Emäntä “kiusasi” minua työntämällä ruiskua suuhun, josta tuli vettä :( Onneksi emäntä tajusi tarjota mulle piimä-vesi sekoitusta, se maistui paljon paremmalle. Sitten aloin taas yhtäkkiä juomaan vettä itse, emäntä oli hyvin hyvin iloinen sen jälkeen sanoi että “nyt on taas Bond kunnossa”.

Emännän luona käy aina silloin tällöin pieni tyttö, jota en kyllä laske silmistäni. Valtaan tytön vierestä paikan ja asetan itseni kainaloon. Siinä on hyvä olla,tosin minun pitää välillä muistuttaa tyttöä, jos minun silittäminen ja rapsuttaminen lakkaa “urahtelen” ja tönin tassulla. Juuri äskein siivottiin emännän kanssa piha lehdistä (tosin minä olin työnvalvojana), lehtikasat on mukava paikka. Viihdyn oikein hyvin täällä “maalla”, meillä on aamukävelyllä kaikenlaisia seuralaisia, ne oravat, rusakot ja kettukin on näkynyt. Sitä minun piti katsoa kyllä yhtä tarkkaan kuin ketun minua. Kaikille oikein mukavaa syksyä! Toivottavat BOND ja Emäntä

5.6.2014 Hei! Kesä on tullut. Tosin, minä en niin kovin noista helteistä tykkää. En ainakaan lenkkeilystä helteellä. Kesän myötä myös ukonilmat, nekin kuuluu ei tykättyihin asioihin. Emäntäkin on mielummin sisällä ukonilmalla,ei kuitenkaan pöydän alle mene niinkuin minä.

Muuten minulla on tosi mukavaa, emäntäkin jatkuvasti minua halii ja pusuttelee. Täällä on monia kivoja tyttökoiria, joita voin minä pusutella ;)

Olen ottanut vahtikoiran osan, haukkumalla ja toisinaan myös murisemalla sen kyllä kerron. Naapureitakin pitää komentaa…tosin tykkään kyllä niistä, ilmoitan vaan ulos mennessäni, että tämä on minun pihani :) Helteisiä terveisiä kaikille! T. BOND & EMÄNTÄ

27.4.2014 Hei! Reilu viikko mennyt uuden emännän kanssa :) On ollut mukava lenkittää emäntää ja huomata emännän ilo, esimerkiksi kun pysähdytään iltahämärissä katselemaan siilin taaperrusta. Olen sellainen rauhallinen herra, meillä menee kuulemma tuplaten se aika metsälenkillä mitä emäntä on joskus mennyt itsekseen. :D

Paljon uusia hajuja, uusia koiratuttujakin on löytynyt. Ihmiset, ne emännän näköiset ovat kaikki oikein mukavia niin isot kuin pienetkin. Minulla on oma piha jota minä vartioin, kerron kyllä kaikille sen kuuluvasti. Yksinäänkin olen joskus, kun emäntä opiskelee. Valloitan emännän pedin, ihan luvalla sen sain valloittaa. Sohva on kiva paikka silloin, kun emäntä on vieressä. Me viihdytään emännän kanssa oikein mainiosti. Liitteenä muutama kuva. Kaikille rekuille (ihmisille myös) oikein mukavaa kesän odotusta! Bond ja emäntä.

***

Leikattu uros, noin 7-8 v. Helsingissä

3.4.2014 Marco-Polo nyk. Bond etsii uutta kotia omistajan elämänmuutoksen vuoksi. Bond asuu Helsingissä. Bond painaa noin 10 kiloa ja säkä on 30 cm. Aikuisten kanssa Bond tulee toimeen oikein mainiosti. Talossa Bond on varsinkin vanhempien ihmisten suuressa suosiossa. Lapsia ei ole tavattu kovinkaan paljon, satunnaisesti vain, mutta nekin ovat menneet ihan ok. Autot ja pyörät saavat Bondin puolesta olla rauhassa. Joskus kovaääniset yllätykset saattavat tuottaa pienen pelästysreaktion, siinä ei kuitenkaan liene mitään kummallista. Sisällä Bond kyllä pysyttelee kaukana pölynimurista, vaikka ei säikky olekaan, luultavasti vain ääni on turhan kova. Ukkoset ja ilotulitukset eivät aiheuta hämminkiä sisällä ollessa, uuden vuoden räiskeet on nukkunut läpi. Ulkona käydessä ilotulitteet eivät kuitenkaan ole mieleen.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 100 euroa.

***

15.10.2011 Marco-Polo sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

29.1.2014 Uusi vuosi on taas alkanut, talvikin on tullut, lunta tosin on ainakin vielä paljon vähemmän kuin vuosi sitten.

Uuden vuoden paukkeet Bond kesti varsin hyvin. Sisällä ollessaan se suurimman osan aikaa vain nukkui. Ainoastaan ulkona, kun jokin raketti sattui lähtemään liikkeelle läheltä, Bond selvästi otti kulkemisen varovasti ja tuli sitten mielellään sisälle. Rohkea koirahan Bond selvästi on.

Talvi ja lumi muuttaa Bondin käyttäytymistä. Meillä ihmisillä monesti kylmä, lumi ja pakkanen ovat epämiellyttäviä. Bond ottaa näistä ilon irti. Ulkoillessa mennään kovaa vauhtia, kuono koko ajan maassa. Oheisessa kuvassa Bond siis mielipuuhassaan talvea haistelemassa. Bondin elämä tällä hetkellä on varsin tasaista, koti ja ympäristö ovat hyvin hallussa.

28.7.2013 Vaikka Bond asuu ihan ydinkaupunkialueella, se näkee kuitenkin paljon eläimiä. Muita koiria toki enimmäkseen. Ihmisen on vaikea ymmärtää, mikä joistakin koirista tekee kiinnostavia, toiset taas ohitetaan korvaa lotkauttamatta. Useimpien kanssa alkaa hännän heilutus ja haistelu, joskus harvoin sitten aletaan haukuskella, puolin jos toisinkin. Linnuista Bond ei välitä lainkaan. Niitähän tepastelee siellä täällä, varsinkin hanhia puistoissa. Satunnaisesti jokin varis on saattanut saada jonkin reaktion aikaan, mutta siinäpä se. Oravan Bond kuitenkin havaitsee jo useiden kymmenien metrien päästä, niitäkin täällä liikkuu. Siinä on tekemistä, kun pitäisi matkaa jatkaa toiseen suuntaan. Tassut ovat nauliutuneet paikalleen ja kuono oravaa kohti. Vaikea varmaan olisi Bondin vapaanakaan saada oravaa kiinni. Kani on yhtä innostava kuin orava, flexi kyllä vingahtaa, jos kani läheltä singahtaa. Jokin aika sitten iltakävelyllä, kun oli jo aivan hämärää, Bond lähti kiitämään ihan muuhun suuntaan kuin mihin olimme menossa. Hetken aikaa kesti, ennen kuin keskellä katuristeystä näkyi liikkuvan jotain. Hieman lähempää katsoessa se sitten osoittautui rotaksi. Bondin historiastahan ei mitään tietoa ole, mutta jos se on elänyt kadulla, on se hyvinkin saattanut pyydystää rottia saaliikseen. Useat terrierit, jota Bondin sukupuusta voi kuvitella olevan, ovat ainakin olleet varsin taitavia tässä puuhassa.

Bond tuntuu tällä hetkellä olevan aika rento ja elämään tyytyväinen koira. Pieni terveyshuoli kuitenkin on, kun suusta löytynyt ikenen liikakasvu (hyvälaatuinen), joka leikattiin puolitoista vuotta sitten, on nyt alkanut kasvaa uudelleen. Sitä pitää tarkkailla ja miettiä, miten sen kanssa toimia. Se ei kuitenkaan ole ainakaan ruokahalua haitannut lainkaan. :)

27.3.2013 Bond oli alunperinkin aika rauhallinen koira, nyt se on ikääntyessään kuitenkin oppinut vielä lisää. Alkuunhan se kotiin tullessa haukuskeli ja hyppeli päin, mutta tämä piirre on nyt poistunut, iloisesti sen häntä vain heiluu, kun ripustaa takkia naulaan. Hissiin menokin oli aiemmin lähes mahdotonta, nyt sekin on opittu varsin hyvin. Ulkona käydessä se jonkin verran vielä vetää, varsinkin näin talvella, kun mielenkiintoisia tuoksuja on niin paljon matkan varrella. Lumi tuntuu olevan kovin kiinnostava elementti.

Nyt vasta Bondin kanssa on otettu käyttöön flexi-talutin. On riemastuttavaa huomata se liikkumisen into, joka niissä pyrähdyksissä paistaa. Hyvin kiltisti Bond on myös osannut kulkea vieressä niin, että flexi on ollut ihan vapaalla koko ajan. Mukana pari kuvaa, joista toinen talvisessa metsässä, toinen rentona kotioloissa.

29.7.2012 Bond on ollut oikein ihana koko ajan. Se on niitä harvoja koiria, joka ei edes hermostu kesän ukkossäällä. Bond pitää melkein kaikista muista koirista, vain joidenkin urosten kanssa tulee hieman nokkapokkaa. Oppivainenkin Bond on, tosin kyllä vaatii herkkunsa ja palkintonsa. Olemme olleet Bondiin erittäin tyytyväisiä. Sen kanssa on hauska kulkea ulkona. Liikunnantarve on kyllä aikamoisen suuri, mutta nykyään Bond osaa viihdyttää myös itseään leikkimällä heittäen lelujaan ilmaan ja juosten sitten niiden perässä. Se on erittäin hauskan näköistä. Kesällä Bond on ollut vailla turkkia, mutta kuvamme on alkukesältä komeana.

18.3.2012 Bond on nykyään erittäin sopeutuva ja hauska pörrökoira. Se on yleensä aina hyvällä päällä ja antaa tehdä hoitotoimenpiteitä ja tottelee suurimmaksi osaksi vaikeitakin käskyjä. Alkuaikojen villiys on vain muisto. Olemme hirmu ylpeitä Bondista, sen kehitystä on ollut kiva seurata.

Bond oli ensimmäisessä pikkuoperaatiossaankin. Siltä poistettiin hammaskiveä, yksi maitohammas sekä pieni ikenen liikakasvu etuhampaiden välistä. Se käyttäytyy eläinlääkärissä kuten muissakin paikoissa hyvin. Ainoastaan auto on enää vaikea paikka, siellä Bond vinkuu. Bond on myös ollut yöhoidossa ja sitä harjoitetaan nyt pitempää oleskelua varten lomamatkamme varalle.

Painoa on jo kymmenen kiloa, mutta ei vielä selkeää ylipainoa. Ruoka tosin maistuu vähän liiankin hyvin. Ulkoilu on talvella ollut kevyempää, se on tarkoitus korjata kevään tullen. Bond kuitenkin leikkii sisällä lähes koko ajan. Se on myös erittäin innostunut lelunnoutaja. Sen lempilelu on Rescue-kaupasta ostettu nyöri (kuvassa torkuilla leikin jälkeen).

19.12.2011 Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta työssään raatavalle rescueväelle. Olisitte ansainneet tärkeästä työstänne mitallin. Erityiskiitos Tanjalle, Heidille ja Sannalle sekä tärkeille tarhojen ihmisille. Toivovat Bond ja perhe (mukana kuva Bondista joulua odottelemassa)

15.11.2011 Hei, kirjoittelen tässä kuulumisia Marco-Polon nykyisen Bondin ensimmäisestä kuukaudesta luonamme. Bond on kaikenkaikkiaan erittäin älykäs koira. Se on myös mukavaa seuraa. Pidämme siitä valtavasti. Yllätys oli se, kuinka paljon liikuntaa se tarvitsee. Ulkoilemme päivittäin jotain 10 kilometriä, joten isäntäperheen kunto kasvaa kohisten. Bond nukkuu ja syö hyvin. Yksin ollessaan se hieman vinkuu, mutta kukaan ei ole valittanut. Tiedämme sen siitä, että äänitämme yksinoloja. Se jää kuitenkin ihan mielellään kongiensa kanssa ja tervehtii iloisesti. Pitkiä aikoja ei yksin tarvitse olla ja pitemmiksi ajoiksi harjoitellaan koirahoitolaa.

Nartut sopivat Bondin seuraksi, vitsailemmekin aina lähtevämme etsimään isoja narttuja, kuten Bondille sopiikin. :) Bond on sen verran ärhäkkä, että usean uroksen kanssa on hieman uhittelua. Myöskin hakuleikit ovat jonkin verran pannassa, koska silloin lähtee usein suhteellisuuden taju ja alkaa mennä puremiseksi. Pääsääntöisesti Bond tottelee loistavasti ja kulkee hienosti rinnalla. Se on jo ominut perheen nuoremman ja vanhemman sukupolven laumansa jäseniksi. Mutta kanit, harakat, posti- ja huoltomiehet saavat siltä kyytiä.

22.10.2011 Viikko on kulunut ja Bond entinen Marco-Polo on jo ihan perheenjäsen. On ollut sisäsiisti pelkällä positiivisella vahvistuksella ensimmäistä päivää lukuunottamatta. On myös päästänyt jo pesutupaankin. Muita ongelmia ei ole ollut kun ulkoa tullessa riehaantuminen, joka on rajua ja kovaäänistä. Nukkuu hyvin ja syö hyvin. Oikein suloinen ja kiva koira, joka odottaa kovasti koirapuistoon pääsyä karanteenin jälkeen..

17.10.2011 Hei, tässä heti pieni tieto Bondin (Marco-Polon) parista ensimmäisestä vuorokaudesta meidän kanssamme. Emme löytäneet Bondia mistään Tallinnassa ja jouduimme soittamaan jo Suomeenkin kysyäksemme mitä oli tapahtunut, kun vihdoin kohtasimme (ehkä jo useampaan kertaan) naisen, jolla oli harmaan mäyräkoiran näköinen koira. Bond eli Marco-Polo oli ajeltuna ihan mäyräkoiran näköinen. Se oli yllättävän kookas (iso pieni tai pieni keskikoinen) ja siksi emme tunnistaneet sitä. Muutenkin olimme etsineet suurempaa määrää koiria, mutta Bond oli yksin. Bond on tosiaan erittäin ystävällinen koiruus, vaikka suuren etsimishössäkän jälkeen emäntä ryntäsi suunnilleen sen kaulaan helpotuksesta, se tyytyi heiluttamaan häntäänsä.

Laivamatka sujui lemmikkihytissä (kuva) loistavasti Raplan tarhan villaliivi päällä. Sitten autoilu kotiinkin meni mukavasti. Kerrostalossa kulkemisessa on vielä opettelua. Portaat toiseen kerrokseen ylös menevät kyllä, mutta hissiin alasmennessä pitää kantaa. Portaissa on alasmennessä vielä pieniä vaikeuksia. Tarpeiden teko ulos on sujunut mainiosti lukuunottamatta paria vahinkoa kotona, kun korkea korinen lattialampu tuntui kaipaavan merkkailua. :)

Leikkiä on kokeiltu myös pienissä erissä. Nukkuminen äänettömässä tilassa on ehkä vaikeinta. Ensimmäinen yö meni emännän jaloissa olohuoneen sohvalla, omaan
huoneeseen isännän avustamana siirryttiin aamuyöllä. Nyt on nukuttu jo täysi yökin omassa huoneessa sohvalla. Omaa petiä on käyty pari kertaa kokeilemassa, mutta ei oikein vielä asetu. Nyt harjoitellaan eri huoneessa oloa ja sitä, että isäntä ja emäntä pukee ulkovaatteita päälleen ilman paniikkia tai intoa.

Kaikenkaikkiaan Bond eli Marco-Polo on hauska otus, jolla on selvästi myös älyä. Oppii nopeasti. Se on myös hyvin lapsirakas, kaipasi kovin naapurin kaksosia. Bond nauttii ikkunasta katsomisesta ja tykkää kaneista tai niiden perässä juoksemisesta eikä murise naapurin koirille ainakaan näin kauempaa.

t. Bondin isäntä ja emäntä

***

Leikattu uros

27.8.2011 Marco-Polo on pienen kokoinen nuori leikattu bolonka-mix uros Raplan tarhalla. Marco-Polo on ystävällinen koira ja osaa kulkea myös hihnassa. Tulee toimeen lasten kanssa. Marco-Polo on noin 15-20 cm korkea. Marco-Polo on trimmattu, koska sen karva oli hyvin takkuinen.

Marco-Polo luovutetaan uuteen kotiin kastroituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Marco-Polon Tallinnasta. Marco-Polo tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Marco-Polosta on 200 euroa.