Mara (nyk. Topi)

Lisätty sivulle: 2009-09-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mara (nyk. Topi)
8.2.2010 Mara (nyk. Topi) sai kodin Raumalta

***

Kuulumisia kodista:

12.4.2010 Yhteiselo on ollut huippua! Koiran nimeksi muotoutui viikon pähkäilyn jälkeen sattumalta Topi, syystä että koira reagoi siihen kuin se olisi aina ollut sen oma nimi! Olen pitänyt hiukan kirjaa kuinka nopeasti haukku on oppinut asioita tässä 1,5kk aikana:

1. vko, totuttelua: uusi koti, uudet ympäristöt, uudet ihmiset, uusi ruokavalio, uusi puhekieli.
2. vko: uusi kutsumanimi, “istu”, “tänne”, “ei”
3. vko: “paikka”, “vapaa”, “anna tassu”, “tule”, “mennään”, “ei tule”, “lenkille”, “loppu”, “hyvä”
4. vko: odottaa lupaa “ole hyvä” syömiseen, vahtii kotia
5.-6. vkot: “autoon”, “odota”, autoilu & autossa yksin ajan viettäminen sujuu ok
Vielä opittavana: “Maahan”, “seuraa”.

Oikein hellyydenkipeä haukku, rapsutuksista ei tahdo saada tarpeekseen ja tulee oikein vaatimaan niitä jos ei ole hetkeen saanut huomiota osakseen. :) Osaa kuitenkin myös viihtyä yksin pitkiäkin aikoja. Paino on noussut neljällä kilolla ensimmäisen viikon jälkeen (paino nyt 29kg) ja kunto noussut tuntuvasti. Leikkikaluista koira ei kumma kyllä pahemmin perusta ellei niiden sisällä sitten ole herkullista namupalaa. Koulutus ja temppukoulu jatkuu. Tällaisia kuulumisia tässä näin lyhyesti. :) Liitteenä kuva tältä päivältä. Hyviä kevätpäiviä! Mikko L / Rauma

***

Uroskoira, noin 3 v.

13.9.2009 Komea n. 3-vuotias Mara-poika odottelee omaa kotiaan Virumaan tarhalla. Olemme olleet tarhalla jo pitkän päivän ja alamme miettiä lähtöä, kun päätän vielä käydä Maran luona. Olen kulkenut sen ohi koko päivän, heitellyt nameja mutten ole lähestynyt muuten. Se on joka kerta yrittänyt kyllä kovasti kiinnittää huomioni, hyppimällä ja haukkumalla.

Voi sitä Maran intoa, kun pysähdyn tarjoamaan sille nameja ja rapsuttelemaan. Otan sen vielä mukaani lenkille ja yllätyn iloisesti kuinka ihana ja komea nuorimies se onkaan. Olin odottanut ja varautunut vauhdikkaaseen lenkille lähtöön, mutta Mara onkin täysin hallittavissa ja se jää välillä hetkeksi haistelemaan. Tarjoan sille lisää nameja ja se ottakin ne edelleen innokkasti tarjoten istumista heti. Nuoren koiran intoa siinä kyllä riittää kolmen vuoden iästä huolimatta varmasti uudessa kodissakin, joten tulevan omistajan tulee panostaaa sen hyvään tapakasvatukseen ja tarjota muutakin tekemistä lenkkien lisäksi.

Se on kuitenkin selkeästi jo aikuinen joten aivan kakaramaista ei sen energia määrä ole. Vaan se osaa jo rauhoittuakin. Jonkin verran se “komensi” lenkillä, mutta lopetti nopeasti. Uudella omistajalla olisi kuitenkin hyvä olla jonkin verran koirakokemusta, etenkin aktiivisemmista roduista.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.