Mara (nyk. Kaapo)

Lisätty sivulle: 2014-11-23

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Mara (nyk. Kaapo)
10.2.2015 Mara sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

26.8.2015 Kaapo on ollut meillä nyt puolisen vuotta ja on kyllä siinä ajassa kehittynyt aivan valtavasti. Vaikka kyllä hyviä hermoja, huumorintajua ja kovaa kuntoa kysyy tämäntyyppisen koiran kanssa eläminen :D. Luoksetulo on ihan huippuluokkaa, yksi ajokoiramies kysyikin koirapuistossa vinkkejä, kun oli niin vaikuttunut Kaapon taidoista (ja yritti kovasti puhua meitä lähtemään metsälle, hänen mielestään Kaaposta olisi aineksia supin ajoon). Meidän koulutussalaisuus on vaan naksuttelussa, onneksi Kaapo on niin ahne, että seisoo vaikka päällään juustonpalasta.

Meidän kolmesta kissasta kaksi kollia saa olla rauhassa enimmäkseen nykyisin, koska paukuttavat närkästyneenä tassullaan, jos Kaapo käy liian tunkeilevaksi. Narttukissa on vähän liian kiltti, joten sitä saa sitten vähän itse puolustaa. Mutta ei Kaapo niitä härnää kuin silloin, jos on tekemisen tarve. Kun heti aamusta otetaan parin tunnin lenkki, josta vaikka tunnin saa touhottaa vapaana koirapuistossa, niin se lepäilee loppupäivän aika mallikkaasti (toki sitten iltaa kohden taas alkaa olla lenkkeilyn tarvetta, mutta siinä riittää semmoinen rauhallisempikin tunnin kävely sitten). Juoksemassa käydään myös, tosin pisimmillään ollaan vasta kympin lenkkejä juostu. Mukavasti siinä on vetoa, ei paljon itse tarvitse kuin vaan jalkoja liikuttaa (ja kuvitella olevansa hyvässä kunnossa, kun mennään niin lujaa :D)

Ruoka maistuu hyvin, ja annoin sille vähän pidemmän matokuurin, kun se ruukaa syödä ulkoa kaikennäköistä. Päivähoidossa Kaapo on käynyt 1-2 päivänä viikossa, kun tuo Helsingin keskustassa kulkeminen jännittää edelleen aika paljon. On kuitenkin paljon rohkeampi kuin alkuaikoina. Kovat kolahdukset, äkilliset äänet ja liian lähellä takana kulkevat ihmiset sitä pelottaa, ja niitähän keskustassa on tuon tuosta, kun ratikat kirskahtelevat tai joku skeittari tulee yhtäkkiä jostain. Mutta päivähoitopaikassa se viihtyy ja touhottaa siellä kavereiden kanssa.

***

Leikattu uroskoira, noin 10kk

Kuulumisia kotihoidosta:

30.12.2014 Mara poika odottelee edelleen sitä omaa kotiaan. Mara kävi joulun jälkeen vaa’alla ja hoikka poika painaa jo 24kg, on saanut jo hieman pyöreyttä luidensa ympärille :) Vauhtia herralla riittää vaikka muille jakaa! Käydään paljon juoksemassa Maran kanssa ja siinä poitsu onkin aika haka! Ulos lähteminen saakin herran puhisemaan ja vikisemään innosta hullun lailla. Vapaana Mara on metsässä meillä aina silloin tällöin, mutta hyvän hajun osuessa kohdalle, kuuloaisti katoaa kokonaan ja herra saattaa karata vähän pidemmällekin reissulle.

Aktivointilelut on kovassa käytössä ja niistä Mara tykkää, kuten kyllä ihan kaikista leluista mitä saa riepottaa ja repiä! Välillä suuhun eksyy sukka ja lapanenkin, mutta niitä Mara ei tuhoa vaan korkeintaan kantaa omalle pedilleen.

07.12.2014 Maran hihnakäyttäytyminen on jo alkanut hieman sujumaan, enää ei niin kauheasti tarvi tempoilla edes takaisin. Sisäsiisteys alkaa olemaan hallussa, toki vielä saattaa vahinkoja päästä, osaa myös pyytää tarvittaessa ulos. Mara on myös ollut yksinään eikä mitään tuhoja ole tehnyt. Mara viihtyy toisten koirien kanssa erittäin hyvin, mutta ihmisläheisenä menisi hyvin myös ainoana koirana.

20.11.2014 Mara saapui yhdistykselle etsimään uutta kotia. Poika on erittäin ystävällinen ja iloinen tapaus, mutta täysin kouluttamaton. Mara on energinen paketti, joka tarvitsee tulevalta omistajaltaan ennen kaikkea hermoja opettaa pojalle käytöstapoja sekä paljon touhuamista, jotta ylimääräinen energia saadaan kuriin. Remmissä kävely ei ole hallussa, mutta tätä poika opiskelee kotihoitajan avustuksella. Mara tulee toimeen toisten koirien kanssa, joten hyvä olisikin että tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Sisäsiisteys ei ihan vielä ole hallussa ja sitäkin opetellaan kovaa vauhtia. Mara on kotihoidossa pääkaupunkiseudulla.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta uroksesta on 250 euroa.