Manto (Daisin pentu)

Lisätty sivulle: 2008-05-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Manto (Daisin pentu)
04.05.2013 Manto sai kodin Ylöjärveltä.

***

Kastroitu uros, noin 4v. kotihoidossa Hattulassa

Kuulumisia hoitokodista:

11.4.2013 Manto tuli Hattulaan kotihoitoon kolmisen viikkoa sitten. Manto on oikein reipas ja vauhdikas karvanaama, joka hurmaa kaikki ulkonäöllään ja luonteellaan. Todellinen sydämenvalloittaja <3 Manto tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja leikkii mielellään kaikkien kanssa. Voi pitää vapaana, tulee hyvin luokse. Manto ei tosiaan metelöi kerrostalossa. Hieman saattaa haukahtaa ja pitää tosi hauskaa mölinää, kun oma väki tulee kotiin :) Palloleikit on ihan lemppareita!! Lapsista Manto pitää paljon. Samoin rapsuttelut on ihania ja suukkoja riittää kaikille. Manto saattaa aluksi ihan vähän arastella vieraita, mutta nopeasti ujostelu loppuu. Tästä koirasta ei ole mitään pahaa sanottavaa, unelmakoira lapsiperheeseen ja voin vain kuvitella, kuinka Manto nauttisi omasta pihasta, jossa voisi vapaasti kirmailla ja juosta pallon perässä :)

14.03.2013 Manto etsii uutta kotia nykyisessä kodissa puhjenneen allergian takia

***

30.6.2008 Manto sai kodin Tervakoskelta

***

Kuulumisia kodista:

30.8.2009 Manto ja muu perhe muutti kesällä Riihimäelle maalta kaupunkiin. Elämä kerrostalossa sujuu hyvin ja jopa parvekkeellekkin uskaltaudutaan, jos on seuraa :) Postin tulemiselle ja ovikellolle joutui pari ensimmäistä kertaa murahtamaan. Kaikenlainen pieni tavaroiden tuhoaminenkin jäi muuton myötä kokonaan pois. Tutussa porukassa Manto on oma reipas itsensä, mutta uusissa tilanteissä yllättävänkin arka. Kaikki muut koirat kiinnostavat kovin ja niitä pitää päästä moikkaamaan. Mutta polkupyöräilijät, rullaluistelijat jne. ovat välillä maailman kamalin asia.

Manto on utelias karvaturri, joka kömpii yöllä salaa sankyyn äipän jalkoihin, koosta johtuen herran kyllä huomaa pian = ) Tykkää nukkua pitkään, viihtyy autossa ja mummolassa on mukava käydä juoksemassa ja purkamassa energiaa. Juttelee paljon, kun tullaan töistä kotiin mölisee joku lelu suussa, mutta ei hauku kun ihan pakosta ja harvoin silloinkin yleensä kerta haukahdus riittää. Hellyydenkipeä haukku, änkee iltaisin syliin ja antaisi mielellään paljon pusuja = ) Terkuin Manto & muut

***

Urospentu, noin 3-4kk

23.6.2008 Manto on saksanpaimenkoirasekoitus urospentu. Mantoon voi mennä sovitusti tutustumaan hoitopaikkaansa.

Kuulumisia hoidosta:

Manto on sopeutunut hyvin meidän laumaan, vaikkakin aluksi isommat koirat hiukan pelotti. Vanhempaa narttua Manto uskoo hyvin, Ciru kun murahtaa niin Manto ei enää yritä ottaa Cirulta luuta. Hoitopaikan nuorta (1 v.) urosta Manto ei usko, ei haittaa vaikka Poju yrittää murista silti ängetään viereen. Koko ero ei edes haittaa Mantoa painileikeissä, kyllä sinne niskan päälle pääsee hyppäämään :) Mantolta löytyy siis luonnetta ja heikompia yksilöitä Manto saattaa alkaa vanhempana pomottaa eikä välttämättä anna helpolla periksi. Ei siis välttämättä sovi uroksen kaveriksi. Lenkillä kävelee pentumaiseen tapaan: pysähdytään, sit juostaan ja taas pysähdytään. Yleensä kyllä hetken päästä kun alkuinnostus/ihmetys on mennyt ohi, niin Manto kävelee melko hyvin hihnassa. Vapaana Manto on ollut metsässä ja hyvin pysyi lähettyvillä, mikäli meni kauemmaksi niin pysähtyi kyllä sitten odottamaan. Osaa hyvin jo istua ja tunnistaa nimensä ja osaa tulla luokse kun viheltää (melkein aina). Korvat ja silmät antaa putsata, eikä laita hanttii vaikka leikkaa kynnet. Ulos tekee hyvin tarpeet, yöt on ollut sisäsiisti, mutta päivällä on tullut pari pissaa sisälle, kun itse olen ollut töissä. Ovi kun on auki niin Manto kyllä menee ulos pissaamaan.

Manto pitää ihmisistä todella paljon ja seuraa aina sisällä minne menen ja mitä teen, silti Manto on toistaiseksi ollut hiljaa kotona, jopa silloin kun on ilman toisia koiria. Pientä vinkumista on silloin kun hakee huomiota, mutta ei kuitenkaan ala haukkumaan. Kaiken kaikkiaan oikein mukava pentu, jolla on vielä paljon pentumaisia tapoja :)

Manto on pentueen karvaisin kaveri. Manto on todella aktiivinen ipana, jolla tuntuu olevan kujeet mielessä koko ajan. Kaikki mikä liikkuu on Mantosta mielenkiintoista ja tutustumisen arvoista.

Manto on todella sosiaalinen ja melko äänekäskin pentu. Se haluaa olla ensimmäisenä joka paikassa. Manto myös tutkiskelee maailmaa mielellään, ja jos kaverit eivät lähde mukaan se ei tätä poikaa haittaa, sitten mennään yksin. Kun Manto tarhalla katoaa sisarusten luota, on poika helppo löytää. Manto pyörii tällöin todennäköisesti roskiksen luona hyvin tyytyväisen oloisena :D Mantosta kasvaa todennäköisesti ainakin saksanpaimenkoiran kokoinen, joten tulevan kodin on sitouduttava pojan kasvatukseen. Äänekkyytensä vuoksi kerrostalo ei välttämättä ole pojalle paras paikka asua.

Manton kulukorvaus on 250 euroa. Se on rokotettu, madotettu ja sirutettu ja sen mukana tulee passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.