Manna

Lisätty sivulle: 2010-06-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Manna
8.1.2011 Manna sai kodin Kotkasta.

***

Kuulumisia kodista:

27.3.2011 Lisätty kuvia Mannasta uudessa kodissaan. :)

21.1.2011 Manna tuli meille siis 8.1.2011 ja on mennyt ihmeen hyvin. Sopeutumista kai auttoi kun Manna oli meillä joulunpyhät hoidossa. Manna on oikea kainaloinen, sohvalle istuessa ei kerkeä lehteä käteen kun syliin rojahtaa halia kaipaava koiruus! Tosi lempeä pakkaus!

Parina ensimmäisenä päivänä pääsi pissat lattialle mutta enää sitä ei ole tapahtunut. Yöt se tykkää kyllä nukkua olkkarissa yksin, aamulla heräilee meidän
kanssa yhtä aikaa. Eroahdistusta on jonkun verran sillä kun toinen meistä lähtee ulos niin hetken se ulisee mutta ihan yksin se on jätetty pari kertaa ja hyvin meni. Ei kuulunut mitään ääniä ulos eikä ollut tehnyt pahojaan vaikka ei se mitään pahoja ole tehnyt muuteskaan.

Kova se on touhuumaan, koko aika jotain vireillä, tykkää silpputa pahvia yms. leluja heittelee ja vahtii ikkunasta ohikulkijoita ja meltuaa. Kerran pääsi karkuunkin ulkoillessa tuolla lähimetsässä, lähti että hippulat vaan vinkui kun huomas että hihna on irti, ei uskonut ollenkaan käskyjä. Huh kyllä pelästytti mutta onneksi karkureissu oli aika lyhykäinen kun saatiin se kiinni ohikulkijan avustuksella. Mannalla kun tuo riistavietti näyttää olevan aika
voimakas. Menee mieluusti vain hankia pitkin, tiellä käy vain vauhtia ottamassa.
Kaikkien jänisten jäljet pitää haistella!

Laitellaan Mannasta kuvia myöhemmin, tässä vaan tätä ensi tietoa täältä Kotkasta!

t. Irja, Pekka ja Manna

***

Manna on kotihoidossa Helsingissä.

Kuulumisia kotihoidosta:

30.11.2010 Manna oppii hurjaa vauhtia. Nyt se ei enää jää haukkuman yksin jäädessään, vaan se jää kiltisti namipalaansa (kongi, siankorvan palanen tms.) jauhamaan kun lähden oman koirani kanssa ulos. Vaihdoin lenkkirytmin niin, että Manna pääsee lenkille ensin -se tehosi nopeasti. Eilen harjoittelimme bussilla matkustamista ja se sujui loistavasti.

Manna on myös nyt täysin sisäsiisti. Hieman se on äänekäs koiruus, joten nauttisi varmasti suunnattomasti omakotitalosta ja omasta pihasta jota vahtia. Pärjää kyllä kerrostalossakin, jos naapurit eivät ole turhan nipoja. Manna siis haukkuu välillä milloin mistäkin (komentaa kiirehtimään ruokaa, välistä turhautuessaan vahtii rappukäytävän ääniä yms.), mutta meillä naapurit ovat sanoneet, ettei ole ollenkaan häiritsevää.

Manna on kyllä kaiken kaikkiaan todella suloinen ja sillä on voimakas halu olla
ihmisen oma kainaloinen. :-)

21.11.2010 Mannalle toivottaisiin löytyvän pian oma koti, koska Manna kiintyy vahvasti hoitajaansa ja kotihoitaja toivoo jonkun huomaavan tämän kultaisen tavistytön. Tulevan omistajan täytyy kuitenkin varautua, että eroahdistus vaivannee Mannaa alussa, koska vielä Manna ei ole ehtinyt käydä läpi kaikkia mallikoirakansalaisen abc:hen kuuluvia asioita taustansa takia.

15.11.2010 Maa/Manna on rauhoittunut tosi paljon. Tänään käytiin ekaa kertaa koirapuistossa ja kyllä se nautti! Juoksi ja tutustui muihin koiriin innolla. Tuli kuitenkin aina heti kutsusta luokse ja antoi kiinnittää hihnan kun oltiin pois lähdössä.

Kyllä mä uskoisin, että Manna kuitenkin voisi kerrostaloonkin sopia. Se edelleen
haukahtelee kun ollaan lenkille lähdössä ja uudet asiat (imuri, silitysrauta)
haukututtaa myös, mutta se on hetkellistä. Se haukkuu myös kovasti, jos se jää ihan yksin (mä lähden Kaalepin kanssa ulos), mutta rauhoittuu nopeasti (haukkuu muutaman minuutin).

Nyt se ei enää jää haukkumaan kun mä lähden töihin ja Manna jää Kaalepin kanssa
päiväksi kotiin. Päivisin täältä ei ole kuulunut mitään. Uskon, että joka kerrostalo kestää muutamat haukut päivässä kun se ei ole jatkuvaa. Meillä on naapurit sanoneet, ettei häiritse yhtään.

Manna kerää ihastusta kaikissa jotka siihen tutustuvat. Se todella pitää ihmisistä ja tulee toimeen muiden koirien kanssa.

Manna sopisi mun mielestäni hyvin toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi, jos ihmiset ovat enemmän kotona. Kyllä se varmasti oppii yksinkin olemaan; se on älykäs koira. Hoitotoimia se jännittää, mutta totutellaan pikkuhiljaa niihinkin. Eilen leikattiin kynnet, hyvin se sujui.

Manna etsii rakastavaa kotia!

10.11.2010 Manna on kotihoidossa tottunut nimeen Manna ja sitä se totteleekin jo aika hyvin. Manna on osoittautunut erittäin hellyydenkipeäksi, ystävälliseksi ja seuralliseksi koiraneidiksi. Se tulee toimeen toisten koirien ja lasten kanssa. Kissoista ei ole tietoa.

Manna on nyt kotihoidossa osoittanut eroahdistuksen merkkejä. Se jää haukkumaan
kotihoitajan lähtiessä ulos. Se ei hauku koko aikaa, eikä ole tuhonnut paikkoja.
Uuden kodin täytyy panostaa Mannan kanssa yksinolon harjoitteluun. Kerrostalo tai asunto, jossa haukkuminen voi tuottaa ongelmia, ei ole Mannalle paras asumisvaihtoehto.

Riistavietti Mannalla on kova. Kanit kiinnostaa ja kanijahtiin se lähtisikin, jos tilaisuus tulisi. Mannaa voi siis pitää vapaana ainoastaan aidatulla alueella.

Hihnakävely on vielä hakusessa, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Manna ei ole täysin sisäsiisti, vahinkoja sattuu, mutta harvakseltaan. Näiltä vältytään kun Mannaa viedään hieman normaalia useammin ulos. Mannaa saa tulla sovitustu katsomaan Helsingin Ruskeasuolle.

***

11.10.2010 Manna odottaa kotia Raplamaalla hoidossa. Maa on sterilisoitu. Maa on tullut hoitokodissa hyvin toimeen niin aikuisten, kuin pentukoirien kanssa ja Maa on osaa kävellä hihnassa. Maa haukkui hieman, kun kaveri yllytti, mutta muuten Maa ei hirveästi hauku ja hoitajan mukaan Maa voisi soveltua myös kerrostaloon. Maalla on ollut pitkään hoitokodissa ja sen olisi aika löytää oma koti. Maa on ystävällinen ja se on hoitokodissa tottunut myös lapsiin.

30.6.2010 Maa on saanut tarhalla ollessaan pennut, joita Maa hoitaa parhaillaan. Maa on valmis uuteen kotiin pentujen luovutuksen jälkeen.

15.6.2010 Maalla ei ole koskaan ollut omaa kotia. Maa on liikkunut ihmisten keskuudessa, ja sitä on ruokittu. Nyt kuitenkin Maa on ollut toukokuun alusta asti tarhalla. Maa on keskikokoinen ja tytössä on eestinajokoiraa, minkä takia uuden kodin tulee varautua riistaviettiseen koiraan.

Maa on aikuinen narttu, joka painaa n. 20 kg ja kokoa on n. 45 cm. Maa on ystävällinen, mutta hihnakävelyä opetetellaan parhaillaan, koska ennen on jolkoteltu vapaasti. Maa oli tarhalla häkissä yhdessä toisen koiran kanssa.

Maa luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Maan Tallinnasta. Omistajalla on myös mahdollisuus lähteä noutamaan tyttöä suoraan tarhalta yhdistyksen edustajan kanssa. Maa tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista on tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus Maasta on 250 euroa.