Manna

Lisätty sivulle: 2007-01-25

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Manna
2003 Manna sai uuden kodin Suomesta.

***

Kuulumisia kodista:

Hei!Kertoilen tässä vähän Manna kuulumisia. Siitä on nyt tasan viikko kun Manna tuli meille. Aluksi koimme heti kauhunhetkiä, sillä oltuaan meillä vasta tunnin se karkasi. Veimme Mannan ulos hihnassa heti illalla ja kun se huomasi meidän oman narttukoiramme, se veti päänsä kaulapannasta läpi ja lähti juoksemaan lujaa pimeään metsään. Huusimme sen perään, mutta turhaan, siitä ei näkynyt enää jälkeäkään. Meillä ei ollut edes tarkkaa kuvaa siitä minne päin se oli lähtenyt. Haimme sitä klo kahteen asti sunnuntaiyönä, turhaan. Isännän tultua kotiin viimeiseltä hakureissulta kuulimme miten Manna haukkui tarhakoirien luona n. 2km:n päässä meiltä. Hän lähti heti autolla paikalle. MAnna oli kyllä näyttäytynyt mutta ei ollut antanut ottaa itseään kiinni, juoksi vain pakoon. Karkureissu oli kestänyt jo yli kolme tuntia ja me aloimme olla epätoivoisia. Viimein päätimme mennä nukkumaan, koska seuraavana aamuna piti nousta aikaisin töihin. Avasimme vielä oven kuunnellaksemme, kuuluisiko vielä jostain Mannan haukkua. Ja SIINÄ SE OLI!!! Se oli tullut takaisin. Emme olleet uskoa silmiämme. Se käveli suoraan sisään keittiöön ja meni lattialle makaamaan niinkuin olisi siinä aina maannut. Olimme todella ihmeissämme mutta samalla erittäin helpottuneita.

Muuten tämä viikko on ollut totuttelua puolin ja toisin. Manna on kotiutunut tosi hyvin, jo tiistaina päästin sen irti pihalla ja siitä asti se on saaanut olla joka päivä vapaana. Se ei uskalla lähteä ihmisestä 20 metriä kauemmaksi ja tulee luokse käskystä. Manna nauttii todella paljon metsässä juoksentelusta, ja sen kyllä huomaan. Sen jalkojen lihakset ovat selvästi alkaneet vahvistua. Iltaisin se on ollut todella väsynyt päivän tuohuista sillä se saa ulkoilla 4-6 tuntia päivässä, joskus enemmänkin.

Vähitettlen se on alkanut myös tottua meidän vanhempaan koiraan. Ja isompien lasten kaveri se on ollut heti alusta, ihan pieniä lapsia pelkäsi ensin.
Kaiken kaikkiaan Manna on ollut positiivinen yllätys.
T: Eija ja perhe

***

Manna on polvenkorkuinen pystykorva-neiti. Sillä oli pentu tarhalla. Heti pennun vieroituksen jälkeen toimme Mannan Suomeen uuteen kotiin talvella 2003.