Manja

Lisätty sivulle: 2009-01-21

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Manja
6.9.2009 Manja sai kodin PK-seudulta.

***

Manja on n. 2-vuotias, pienehkö narttu joka etsii omaa kotiaan Haapsalussa.

12.5.2009 Manja se vaan odottaa ja odottaa.. Astuessani hoitajan pihaan juoksee Manja haukkuen minua vastaan, mutta hyvin nopeasti minulla on jaloissani hyppivä, pomppiva ja rapsutuksia kerjäävä neitokainen ja tuntuu että Manja vääntää itsensä melkein solmuun rapsutuksien toivossa.
Yritän kovasti kuvailla samassa hoitopaikassa olevaa toista koiraa, mutta kummasti aina linssin eteen eksyy Manjan kuono, tai pylly tai häntä.. “Rapsutuksia, rapsutuksia!”
Manja on nyt steriloitu yhdistyksen toimesta ja tyttö olisi enemmän kuin valmis omaan kotiin asustamaan.

2.2.2009 Nähdessäni Manjan, pääsee suustani ensimmäisenä “voi kun se on pieni.” Ja sitähän Manja on. Manja on myös tättähäärä, ilopilleri, touhottaja, tutkija, haistelija ja huomiosta nauttija. Tyttönen on saanut hoitopaikassa lihaa luiden ympärille, eikä Manjaa katsellessa uskoisi että sillä on niinkin kurja menneisyys. Nyt Manjalta puuttuu enää oma koti.

21.1.2009 Manja oli löydetty metalliketjuun sidottuna bussipysäkiltä vieressään laatikko jossa Manjan pienet pennut värjöttelivät. Manja oli löydettäessä TODELLA laihassa kunnossa eikä pystynyt tuottamaan maitoa laihuutensa vuoksi. Manja pääsi yhdessä pentujensa kanssa hoitoon tarhan työntekijän luokse ja nyt tämä tyttönen olisi sitten sitä omaa kotia vaille.
Menneisyydestään huolimatta Manjasta on kuoriutunut esiin leikkisä ja aktiivinen neitokainen jonka lempipuuhiin kuuluu mm. on sohvalle hyppiminen ja rapsuuteltavana oleminen. Se on kuuliaisesti hoidellut myös emän tehtäviään vaikka imettämään ei ole pystynytkään. Manja tulee toimeen myös muiden koirien kanssa ja varsinkin uroksen kanssa Manja laittaa välillä hyvinkin mielellään leikiksi. Varmuuden vuoksi Manjaa ei kuitenkaan luovuteta toisen nartun kaverikis, sillä pienestä koostaan huolimatta (n.40-45cm säkä) saattaa Manjasta kotiuduttuaan löytyä myös pippurisempi puoli.
Manja ei ainakaan hoidossa ollessaan ole juurikaan haukkunut joten Manjalle kaikki asumismuodot varmaankin sopisivat kunhan luvallisesta puuhasta huolehditaan.
Manjalle etsitään nyt kotia jossa sen ruokintaan ja hoitoon ollaan valmiita panostamaan. Aivan sohvaperunaksikaan ei tästä neidosta ole ja esim. agility voisi olla tytölle mieleinen laji. Myöskään säälistä ei Manjaa kannata ottaa, sillä tyttö ei juuri tunnu huonoja muistoja mukanaan kantavan!

Kulukorvaus Manjasta on 150€. Kulukorvaus sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Lisäksi Manjan mukana tulee passi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja hakee Manjan Tallinnasta yhdistyksen opastuksella, omistajan on myös mahdollista lähteä Manjaa noutamaan Haapsalusta yhdistyksen edustajan kanssa.