Malla

Lisätty sivulle: 2008-12-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Malla
7.3.2009 Malla sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

Kesä/2009 Mallalle kuuluu hyvää.Malluska on kiltti nuori neiti. Joskus yksin kotiin jätettäessä saattaapureskella jotakin, mutta sitä on voitu välttää nostamalla sellaiset asiat pois näkyviltä, kuten kengät ja olemme ostaneet Mallalle myös omia leluja.

Meidän oli tarkoitus viedä Malla steriloitavaksi, mutta päivää ennen leikkausta alkoikin juoksu. Odotamme nyt pari kuukautta ja viemme Mallan sitten leikattavaksi. Juoksun vuoksi Romeo jouduttiin viemään hoitoon, vahingon välttämiseksi, ja on siellä vielä ainakin kesän loppuun. Malla ja Romeo tulivat hyvin toimeen, mutta tyttö tuntuu pärjäävän hyvin ilman Rompun seuraakin. Eikä yksinolotunteja usein tule kuin 3-5 tuntia. Malla säikkyy jonkun verran kovia ääniä ja ujostelee vieraita ihmisiä, mutta rappukäytäviä ja portaita ei enää pelkää. Mökin pihalla ja metsässä Malluska nauttii vapaana olosta ja tulee helposti kutsusta luokse. Muutenkin on pääosin hyvin tottelevainen.
Malla on oikein ihana luonteinen, rauhallinen ja leikkisä tytön tyllerö.

11.3.2009 Malla on sopeutunut hyvin uuteen kotiinsa. Hyvin iloinen ja energinen sekä kiltti koira, joka rakastaa rapsutuksia ja pitää meille paljon seuraa.
Alkuun lähestyessä Malla kävi helposti maahaan makaamaan, mutta se on jo nyt
vähentynyt. Rappukäytävät pelottivat tullessa kovin paljon, mutta parannusta on jo näkynyt, joten ajan kanssa pelko varmasti hälvenee. Portaissa tyttö ei vielä suostu kulkemaan.

Ulkona Malla on hyvin valpas ja innoissaan. Ei tunnu arkailevan ollenkaan, mutta olemmekin kävelleet reittejä missä ei juurikaan kulje autoja lähellä. Flexissä Malla kulkee lähes vetämättä, mutta käyttää kyllä hyödykseen koko hihnan pituutta tutkiakseen ympäristöä. Tulee kuitenkin helposti kutsusta luokse ja tottelee käskyjä.

Malla tulee myös hyvin toimeen englanninsetteriuroksen Romeon kanssa. Vaikka
8-vuotiaasta Romeosta ei paljon leikkikaveriksi ole, niin ainakin seuraksi ja
roolimalliksi.

Tässä myös mukana muutama tuore kuva.
Lämpöisin terkuin: Talvikki, Mika, Malla ja Romeo

***

Malla on noin 1-vuotias narttukoira Pärnun tarhalla.

7.2.2009 Malla odottelee edelleen kotia Pärnun tarhalla. Malla on nyt siiretty samaan häkkiin myöskin sivuillamme kotia odottavan Pupsik- uroksen kanssa jonka kanssa näyttää tulevan hyvin toimeen.

20.12.2008 Kun saavumme tarhalla huomaan heti kiltin oloisen ja ihanan koiran joka on hieman sivuummalla muista koirista. Koira haukkuu innoissaa minua luokseen ja en malta olla menemättä tervehtimään tuota iloista koiraa. Malla on aivan innoissaan rapsutuksista ja heittäytyykin täysin selälleen niitä vastaanottamaan.

Hieman myöhemmin lähden Mallan kanssa lenkille. Malla kävelee rauhallisesti hihnassa haistellen tien vierustan hajuja. Autoja tyttö selkeästi hieman pelästyy ja ohiajava traktori on aivan kummajainen! Mallalle paras seutu asustaa olisikin rauhallinen ympäristö.

Toisen narttukoiran kanssa Malla tuntuu tulevan ihan hyvin toimeen. Malla on ystävällinen ja hellyydenkipeä narttu joka etsii lopullista kotia
Malla on noin 50-55 cm korkea.

Malla luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, loishäädettynä ja mikrosirutettuna sekä lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi.
Mallan kulukorvaus on 150 euroa.