Maiju

Lisätty sivulle: 2012-08-27

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Maiju
9.9.2012 Maiju sai kodin Helsingistä chihu-pojan kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

7.4.2014 Kuvaterveisiä Maijulta.

2.2.2014 Maiju on kehittynyt hirmu paljon reilussa vuodessa. Koti on tullut tutuksi ja uusia käskyjä opittu. Tottelee niin mukavasti, että lenkeillä on kiva silloin tällöin (tai vähän useamminkin..) jäällä tai metsässä päästää Maiju vapaaksi kun nauttii siitä niin paljon. Myös koirapuistossa ollaan saatu paljon uusia kavereita. Tutut ihmiset ovat Maijusta mielettömän kivoja ja tervehtimisessä on vielä jonkin verran opeteltavaa: vinkumista ja hyppimistä tulee välillä edelleen harrastettua.

Maiju suhtautuu edelleen epäluuloisesti lapsiin kun ei niitä usein tapaa. Miesten kanssa käytös vaihtelee, osalle mennään haukkumaan, osat ovat ok. Oli kyseessä kuka tahansa, menee Maiju aina lopulta moikkailemaan, kunhan saa tehdä sen itse huomaamattomasti tai ihminen menee kyykkyyn.

Syksyllä Maijun leikattu jalka tarkastettiin ja oli parantunut loistavasti :) Maiju lähteekin nykyisin mielellään myös juoksulenkeille mukaan ja puistossa esteiden hyppiminen sujuu mallikkaasti. Keväälle ollaan kaavailtu jonkin harrastuksen aloittamista, jotta loputonta energiaa saisi purettua. Maijun energia on tosin mieletöntä, se on aina valmis toimintaan :) Tietenkin välillä joutuu suunnittelemaan mitä tekemistä Maijulle keksii sen aikaa jos joutuu pidempään olemaan yksinään kotona.

29.10.2012 Pari kuukautta on jo ehtinyt vierähtämään, joten tässä taas hieman kuulumisia.

Ensin tylsemmät uutiset: Ikäviä uutisia saatiin viikko Maijun tulon jälkeen. Ontui takajalkaa ja eläinlääkärissä löytyi vanha reisiluun murtuma, joka oli luutunut väärin. Saatiin nopeasti aika Viikkiin ja Maiju leikattiinkin jo alle kuukauden päästä meille tulostaan. Leikkauksessa poistettiin reisiluunpää, koska se oli kolmen eläinlääkärin mielestä kannattavin vaihtoehto. Viikissä oli loistava palvelu ja ammattitaitoinen henkilökunta ja leikkaus sujuikin hyvin. Maiju ihastutti Viikin henkilökuntaa ja käyttäytyi koko ajan todella hyvin, ennen leikkaustakin antoi melko hyvin koskea kipeään jalkaan.

Tarkistuskäynnillä kerrottiin, että Maijun jalka on parantunut poikkeuksellisen hyvin ja se käyttää sitä nyt jo hyvin. Käymme kuitenkin vielä fysioterapiassa, jotta jalasta saadaan mahdollisimman hyvä.

Viimeinen kuukausi on mennyt kotosalla Maijulle tekemistä keksiessä. Se kun ei muutenkaan ole mitään makoilija tyyppiä ja tällä hetkellä pitäisi liikkumista vielä rajoittaa. Todella kiltisti syö lääkkeitään ja leikkiessäkin rauhoittuu kun pyytää ottamaan taas iisimmin.

Maiju on kehittynyt huimasti parin kuukauden aikana. Aluksi oli ujo uusia ihmisiä kohtaan ja etenkin miehet tuottivat vaikeuksia. Nyt edelleen uusia lähestyy hitaammin, mutta haluaa silti tutustua. Miehien kanssa on huomattavasti paremmin, edelleenkään ei tosi pidä siitä että tuntemattomat miehet liikkuvat. Istuma-asennossa miehet ovat Maijun mielestä ihan ok :D Kotona tosin sekä miehet että naiset ovat ok.

Mafin kanssa Maiju on lähentynyt entisestään, leikkauksenkin jälkeen halusi olla koko ajan Mafin kyljessä kiinni. Lelut ja sängyt jaetaan vaikka molemmilla olisi ne omatkin. Hieman huvittavaa kun Maiju änkeää chihun sänkyyn vaikka olisi oma isompikin sänky.

Yksinolo sujuu hieman paremmin jo, mutta siinä riittää edelleen opeteltavaa. Hihnassakaan ei revitä enää ihan joka suuntaan. Muuten Maiju voi hyvin, on iloinen ja kipeästä jalasta ei ole enää tietoakaan. Nyt odotellaan siis, että jalka saadaan kuntoon ja päästäisiin joskus vielä koirapuistoonkin kun Maiju on niin innoissaan muista koirista:)

18.9.2012 Heippa, meidän yhteiselo on lähtenyt hyvin käyntiin. Maiju kotiutui heti hyvin eikä ollut edes mahan kanssa ongelmaa. Maiju on valloittanut meidän perheen aivan täysin:)

Tosi fiksu tyttö, suurimman osan tarpeista tekee jo ulos ja istumaan käskyn on oppinut vain seuraamalla Mafia! Mafin kanssa tulee hyvin toimeen, Mafi tosin vanhempana joutuu välillä ottamaan lepotaukoa kun ei ihan jatkuvissa leikeissä jaksa mukana pysyä. Yksinolosta ei pidä, mutta oppinut jo, että illalla kun mennään nukkumaan niin ei itkeskele vaan menee kiltisti omaan sänkyyn ja nukkuu aamuun asti. Pieniä pätkiä ovat Mafin kanssa olleet kotona ja ihan ok sekin mennyt.

Huonompiakin uutisia tosin on. Maiju arasteli vasenta takajalkaansa tänne tullessaan, epäily oli, että on vain heikoista lihaksista tai jotain vastaavaa. Kävimme viime viikolla eläinlääkärissä ja tänään oli röntgen. Jalasta löytyi vanha murtuma. Tämä täytynee leikata. Tällä hetkellä Maijulla kipulääkitys ja vältetään liikkumista. Todella kiltti ja pirteänoloinen kaikesta huolimatta. Nyt tärkeintä on vain että Maijulla ei kipuja olisi ja saataisiin jalka kuntoon.

-Mimmi

***

Steriloitu narttupentu, 5 kk (elokuu 2012)

26.8.2012 Maiju on pienikokoinen musta, 5 kuukauden ikäinen steriloitu narttupentu Tallinnan tarhalla. Maiju on tuotu tarhalle 17.8.
Maiju on valmis matkaamaan Suomeen 8.9.2012 lähtien.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.