Magda (nyk. Mimmi)

Lisätty sivulle: 2012-10-31

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Magda  (nyk. Mimmi)
15.5.2013 Magda sai uuden kodin Kotkasta.

***

Kuulumisia ja kuva kodista

25.5.2013 Mimmi on nyt ollut täällä kotkassa viikon verran ja on kotiutunut todella hienosti. Vaikka Mimmi ei aikaisemmassa kodissaan ollut pieniä lapsia kohdannut ainakaan kauheasti on se täällä meillä käyttäytynyt kuin vanha tekijä 3 vuotiaan poikamme kanssa. Tietty kun molemmat ovat vielä ihan kakaroita, joutuu leikkejä seuraamaan tarkasti ettei kumpikaan vahingossa satuta toista mutta hienosti se on mennyt.

Mimmi rähjää vieläkin toisille koirille aika rajusti mutta kyllä sekin saadaan varmasti aisoihin kunhan tulee Mimmille vähän rohkeutta lisää. Uudet ihmiset ovat myöskin haukkumisen aihe jos tulevat Mimmin pihaan tai kotiin mutta se loppuu jo suht nopeaan, tietty vieraista on ilmoitettava =) Mimmi on mukana aina kun vain jonnekkin menemme niin eiköhän ne vieraat ihmisetkin kohta jo ole kavereita.

Vapaana Mimmi on ollut meillä jo ensimmäisestä päivästä lähtien pihalla ja nyt loppuviikosta jo iltalenkillä metsässä, hienosti tulee luokse kun huutelee. Mimmi rakastaa juosta pihalla lelujen perässä ja metsässä vauhti on aivan päätä huimaava. Kissat ja Mimmi vielä totuttelevat toisiinsa koska Mimmi ei vaan vielä älyä olla jahtaamatta niitä. Nuorin kissa kyllä jahtaa Mimmiä jo takaisin, tiedä sitten onko leikkiä kissan mielestä mutta Mimmistä se on kivaa. Eli kaikki hyvin Mimmillä täällä Kotkassa. Mimmi on aivan ihana pieni tyttö joka kaipaa vaan paljon touhua ja meillä sitä riittää. Se on jo meillä erittäin rakas perheen jäsen!

***

Steriloitu narttukoira, noin 9kk

5.5.2013 Magda nyk. Mimmi etsii uutta kotia. Mimmi on noin 9 kuukauden ikäinen ja steriloitu. Mimmi on luonteeltaan aivan ihana ja kiltti koira, mutta kerrostalo asuminen tuo oman haasteensa hänen elämäänsä. Mimmi on kovin haukkuherkkä. Hiljenee kyllä kun kielletään ja tottelee muutenkin. Ulkoilu on aika hektistä kun kaikki vastaantulevat koirat pitää “rähjätä”. Mimmille paras mahdollinen koti olisi maatalossa, omakotitalossa. Samaa kaliiberia oleva “poikakaveri” olisi mukava, mutta ei pakollinen. Vaatii kovasti liikuntaa ja ehkä joku aktiivinen harrastus olisi Mimmille mieleinen. Mimmi asuu Savonlinnassa ja Mimmiin voi mennä tutustumaan sopimuksen mukaan.

Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 €.

Koirasta tehdään luovutussopimukset Rekku Rescue ry:n kanssa.

***

24.11.2012 Magda sai kodin Savonlinnasta.

***

Kuulumisia kodista:

16.12.2012 Tässä nyt hieman kuulumisia Mimmistä (ent.Magda). Kotosalla kaikki hyvin, lähes sisäsiisti, aivan ihana pikku hauvva. Ruoka maistuu, hoitotoimet onnistuu (kynsien leikkuu, harjaaminen yms.) MUTTA. Kun ulos lähdetään, niin alussa hän haukkui lähes kaikkea mahdollista, nyt vielä ihmisiä ja etenkin toisia koiria. Siis eteenpäin ollaan kuitenkin menty, vaikka välillä ajattelen etten olisi uskonut tämän tällaista olevan. Mimmillä on Dap-panta ollut kaulassa vajaan viikon, en osaa sanoa onko siitä ollut vielä apua ja koulutusta tietenkin hänelle annamme normaalisti. Mimmi on kyllä rohkea, mutta samalla myös aika arka. Toisia koiria ensin haukuttuaan hän kyllä uskaltaa sitten tehdä tuttavuutta, mutta räksytys on kyllä aikamoista. Samoin, kun ihmisiä tulee vastaan niin helposti hän aloittaisi hirveän räksytyksen, ellen olisi valppaana tarkkailemaan mistä suunnasta ketä on tulossa ja komentaisi häntä riittävän ajoissa huomion ohjaamiseen muualle. Mutta kuitenkin eteenpäin ollaan menty ja menossa.

Liikenne ei aiheuta mitään pelokkuutta, ollaan tarkoituksella oltu paljon erilaisissa tilanteissa. Yksin olemista ei ole juurikaan vielä opeteltu, muuta kuin poistumista oven taakse esim. vessaan. Ajattelen, että kun luottamus vahvistuu, niin alamme vähitellen poistua huushollista pieniksi ajoiksi ensin, tässä on kuitenkin ollut niin paljon kaikkea uutta ihmeteltävää näin aluksi. Eilen ensimmäistä kertaa laskimme Mimmin juoksemaan ilman hihnaa metsäpolulla ja vauhtia kyllä piisasi. Kutsuttaessa palaa kovalla kiireellä takaisin, näky on tosi hauska, kun korvat lepattavat juostessa, mistähän sitä noin kovaa vauhtia pikku jaloista löytyykin. Rokotus käytiin ottamassa ja kaikki oli muutoin kunnossa. Meidän oma porukka on aivan ihastunut neitiin, kadulla myös kuulee kuinka hauskan näköinen hän on ja kysellään että minkä rotuinen koira oikein on. Siis toistoja, toistoja, toistoja… uskon että se päivä koittaa kun voimme rauhassa käydä kävelyllä ilman mitään ylimääräistä häslinkiä.

***

Narttupentu, 2,5kk (lokakuussa 2012)

31.10.2012 Magda on noin 2,5 kuukauden ikäinen pienen koiran narttupentu, joka on löydetty hylättynä puistosta. Magda löydettiin sisarensa Agdan kanssa yhdessä. Pennut olivat hyvin pieniä löydettäessä. Pennut pääsivät turvaan sijaiskotiin, ja niitä syötettiin alussa tuttipullolla. Magdalla on mustia pilkkuja kuonossa ja Agdalla tasaisemman valkoinen kuono. Nyt tytöt ovat kasvaneet, ja etsivät omaa kotia yhdessä tai erikseen. Molemmat pennut ovat hyvin ihmisrakkaita ja leikkisiä. Toivottavasti niille löydetään rakastavat ja huolehtivat kodit.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus pentukoirasta on 200 euroa.