Lyra

Lisätty sivulle: 2007-09-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lyra
9.10.2007 Lyra sai kodin Porvoosta.

***

Kuulumisia kodista:

28.10.2007 Lyra on ollut meillä nyt melkein kolme viikkoa. Se on sopeutunut tosi hyvin ja on myös tullut hyväksi kaveriksi tyttäreni Ninni-koiran kanssa, joka on muuten myös Virosta. Toistaiseksi ei ole ollut minkäänlaisia sopeutumis- tai muita ongelmia ja sisäsiisteyskin alkaa toivottavasti olla todellisuutta lähiviikkoina.

Lyra on iloinen ja seurallinen koira joka heiluttaa häntäänsä kaikelle ja kaikille – se ei tunnu pelkäävän juurikaan muuta kuin isoja koiria. Hihnassa kulkeminen sujuu jo yllättävän hyvin ja Lyra rakastaa pienten koirien kanssa leikkimistä ja juoksemista. Alussa se hieman arasteli lapsia, mutta nyt se menee jo rohkeasti kaikkien lasten luo.

Lyra on tosi nopea oppimaan ja sen pohjaton miellyttämishalu teke oppimisesta
hauskaa ja helppoa. Lyra on sopeutunut sen verran hyvin että se kokeilee jo hieman rajojamme. Ruokahalu on pohjaton ja vaikka ruuan kanssa ollaankin tarkkana, painaa se ainakin 12 kiloa.

Elämä Lyran kanssa on hauskaa ja helppoa. Liitteenä muutama tänään otettu kuva Lyrasta .
Terveisin Matti ja Satu

***

Kuulumisia kotihoidosta:

2.10.2007 Lyran elämä kotihoidossa sujuu oikein mukavasti. Eilen Lyra oli vajaan tunnin yksin kotona ja tänään noin 1,5 tuntia. Eilen ensimmäiset kymmenen minuuttia neiti huuteli perään mutta rauhoittui sitten. Tänään oli täysin hiljaista. Muutenkin kova huomion vinkuminen on vähän rauhoittunut, ja Lyra osaa ottaa hieman rennommin. Meidän ihmisten suhteen Lyra on vähän rohkaistunut lisää, vaikkei kovin arka ole ollutkaan.

Ruokahalu ei ole ollut ihan parhaasta päästä, mutta eiköhän sekin ala parantua, kaikki herkut kun kuitenkin kelpaavat mutta oman ruoan kanssa täytyy vähän nirsoilla. Nauttii edelleen kovasti kaikesta saamastaan huomiosta. Sisäsiisteyden päälle Lyra ei vielä ymmärrä yhtään mitään, mutta pikkuhiljaa ollaan opittu osumaan yhä useammin sinne paperille:)

Ulkoillessa Lyra pelkää/ihmettelee vielä monia asioita. Autot ja pyöräilijät ovat aika pelottavia, ihmisiä pysähdytään tuijottamaan kummastuneena ja pitipä naapurin tädille vähän muristakin kun näytti muuten vaan niin omituiselta. Outoja ääniä tyttönen on välillä yrittänyt vähän vahtiakin.

29.9.2007 Lyra saapui myöhään eilen illalla kotihoitopaikkaansa. Matkalla neiti oksensi pariin otteeseen, mutta muuten matkusti melko nätisti tiiviisti syliin painautuneena, vaikkei autoilu tunnu ihan mielipuuhaa olevan. Ihmeteltävää riittää vielä sekä sisällä että ulkona, kuitenkin Lyra vaikuttaa melko reippaalta ja uteliaalta lapsukaiselta. Lyra on tällä hetkellä kovin huomionkipeä ja tykkää olla mahdollisimman lähellä :)

Yksin jäämisessä on ymmärrettävästi opeteltavaa. Jo koiraportin toiselle puolelle jäätyään neiti ilmaisi harmistuksensa melko äänekkäästi… Lyra on äärettömän suloinen tyttö, joka ei ainakaan ensimmäisen päivän perusteella ihan mahdottomalta riehujalta vaikuta; tämä tosin saattaa sopeutumisen myötä muuttua… aktiivinen tytteli on kuitenkin kyseessä. Ihmisen huomio on kaikki kaikessa, ja rapsutukset rauhoittavat neidin hetkessä :)

***

26.9.2007 Lyra on noin kolmen kuukauden ikäinen narttupentu.
Lyra on kiltti ja suloinen pentu, jonka perimästä löytyy ainakin saksanpaimenkoiraa. Lyralle etsitäänkin aktiivista kotia.

Kulukorvaus Lyrasta on 150€.