Luminella (nyk. Jade)

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Luminella (nyk. Jade)
6.1.2007 Luminella (nyk. Jade) sai kodin Salosta.

***

Kuulumisia kodista:

6.9.2007 Ajateltiin lähettää hiukan kuulumisia kun meidän kaksi rescue koiraa (Jade-ent Luminella- ja Baron) ovat nyt olleet meillä reilun puoli vuotta. Kun Baron saapui meille Jaden kaveriksi noin kuukausi Jaden tulon jälkeen meitä jännitti miten mahtaavat kaverukset tulla toimeen keskenään, kun tuntuivat luonteiltaan olevan aika erilaisia. Jade on kuin elohopealla rokotettu, kirmailee kovasti joka suuntaan ja heiluttaa häntää niin että pöydiltä kaikki tippuu lattialle. Baron taas on todella rauhallinen ja leppoisa jättiläinen.

Mutta jännitys oli aivan turhaa. Ei mennyt kauaakaan kun pikkuhiljaa leikkiminen alkoi ja sen jälkeen yhteinen sävel löytyi heti. Aika hurjan näköistä menoa välillä kun koiruudet menevät pitkin pihaa hirmuista vauhtia ja leikkisää painimista saattaa jatkua vaikka kuinka kauan. Ei voisi kuvitella toisilleen parempia leikkikavereita.

Keväällä kun poju leikkautettiin, niin toipilasjakso oli hiukan haasteellisempaa kun ei voinut heittää kunnon lenkkejä ja siitä johtuen pojulle kertyi paineita pikkuhiljaa. Muutamaan otteeseen toipilas kokeili asemaansa laumassa, mutta johdonmukaisella ja kärsiväisellä toiminnalla ei mitään isompia ongelmia syntynyt. Ja sen jälkeen kaikki on sujunut hienosti.

Jadella alussa ollut varautuneisuus eteenkin miehiä kohtaan on sekin jo menneen talven lumia. Enää ei edes uusia vieraita haukuta paljoa ja häntä heiluu silloinkin koko ajan. Ja Baron nyt ei ole koskaan haukkunut vieraita tai edes toisia koiria. Tontin vartioinnin Baron on kanssa jättänyt täysin Jadelle. Muiden koirien mennessä tiellä ohi, niin Jade käy ilmoittamassa ettei ole tarvetta tulla tälle tontille ja Baron vaan katselee kauempaa tilannetta.

t, Vesa ja Johanna

23.2.2007 Jade saapui meille tammikuun alussa ja asettui samantien kodiksi. Syötyään kaikki vanhat luut, mitä toiselta koiraltamme oli jäänyt, se nukkui heti ensimmäisestä yöstä lähtien hyvin. Aluksi jännitti päästää Jadea irti metsässä, mutta pelko oli aivan turha. Ensimmäiset päivät se vain juoksi ja juoksi ja juoksi metsässä edestakaisin, pysyen kuitenkin koko ajan lähettyvillä. Ja koskaan ei pidä vähätellä makupalojen arvoa, sillä niiden avulla (ja nyttemmin myös ilman niitä) tehtiin sielä metsässä ensiluokkaisia luoksetuloja :). Myös vanhan koiramme kanssa Jade tuli hyvin toimeen. Kissan kanssa sillä oli aluksi pieniä “tilanteita”, mutta nyt jo yhteisolo on välillä jopa hyvinkin leppoisaa, eli syödään ja juodaan vierekkäin ja nukutaan samassa sängyssä. Oman perheen kanssa ei parempaa koiraa voisi toivoakaan, pusuja ja hännän heilutusta riittää aamusta iltaan. Viime aikoina on vieraat miehet aiheuttaneet hieman vaivaa. Niitä on alettu komentamaan vähän turhan hanakasti. Jade on tällähetkellä yksin, koska rakas vanha koiramme sai välilevytyrän ja nukkui pois 5.2. Olimme surun murtamia, mutta onneksi meillä oli oma päivänsäde lohduttamassa ja viemässä ajatuksia muualle. Kiitos siitä Jade! Nyt olemme etsimässä Jadelle uutta leikikaveria, toivottavasti löydämme edes puoliksi niin hauskan koiran kuin Jade on. :)

Terveisin,

Johanna

***

Kuulumisia kotihoidosta:

27.10.2006 Luminella saatteli tänään 8 pentua maailmaan. Pennut ja mamma voivat kaikki hyvin…myös kotihoitaja on toipunut jännityksestä. Pennut ovat väriltään tummia,hieman ruskehtavaa parilla pennulla. Pääasiassa mustia,kahdella enemmän valkoista kuonossa ja niskassa. Pennut tulevat sivuille kotia etsimään myöhemmin, vielä ei varauksia oteta vastaan.

19.10.2006 Elämän pieniä yllätyksiä! Kotihoitaja kävi Luminellan kanssa eilen el.lääkärillä kun neiti oli ruvennut seuraamaan melkein kuono kiinni jalassa ja vähän ärhennellyt kotihoitajan omille koirille. Luminella oli lihonnut oudosti ja nisät olivat vähän paisuneet. Iloinen perhetapahtuma tiedossa n. viikon sisällä. Pentuja ainakin 2-4 kappaletta.

2.10.2006 Luminella on hoidossa nyt toista päivää.Pitää oikein miettiä mitä näin kiltistä ja hienosta tytöstä voisi kertoa,sillä tyttö on aikalailla samanlainen kuin tarhakuvauksessa. Alussa arasteli perheen uroskoiria,vältteli katsekontaktia ja oli mielummin omissa oloissaan.Nyt tulevat jo hyvin toimeen. Luminella sopisi hyvin rauhallisen uroksen kaveriksi,sillä liian innokkaat pojat ärsyttävät tyttöä. Uloslähtö on iloinen asia,kävely on reipasta muttei aiheuta hikeä taluttajalle:) Kuuntelee ja seuraa katseellaan hyvin. Autossa matkustaminen sujui ongelmitta,nukkui tai istui nätisti matkan satamasta hoitokotiin.Yöt nukkuu rauhallisesti omalla paikallaan. Ihan pieniä lapsia ei hoitokodissa ole,joten lapsiin suhtautumisesta ei osata sanoa. Kissojakaan ei ole täällä ollessa testattu. Luminella on upea tyttö,joka sopisi hyvin ulkoilevalle ihmiselle,sillä liikkumista Luminella suorastaan rakastaa.Metsässä tehdyt kävelylenkit saivat hännän heilumaan taukoamatta.Vielä kun tyttö saisi seurakseen oman ihmisen…

30.9.2006 Luminella on kotihoidossa Pukkilassa pääkaupunkiseudulla.

***

14.9.2006 Luminella on nuori 3-vuotias narttu. Hoiupaikissa 28.8.06 alkaen, rek.nro. 2939. Luminellan omistajat eivät ole hakeneet koiraa pois Hoiupaikista, joten Luminella etsii uutta kotia.

3.9.2006 Luminella on erittäin kaunis, nuori ja siro narttu. Luminella on kovin innoissaan kun pääsee häkistään lenkille vaikka aluksi arasti ihmistä vähän katseleekin. Ensin se vetää paljon ja nuuskii innoissaan uusia hajuja,hetken päästä pystyy kuitenkin jo rauhoittumaan sen verran, että ottaa kontaktia ihmiseen ja katsoo suoraan odottavasti silmiin kun kiinnittää sen huomion. Luminella suhtautuu ystävällisesti ihmisiin mutta muita koiria se tuntuu hieman pelkäävän, uroksia uskaltautui haistelemaan mutta nartuille haukkui. Luminella vaatii tulevalta omistajaltaan kouluttamista ja kärsivällisyyttä, jotta remmissä kulkeminen sujuisi ja jotta Luminella voittaisi epävarmuutensa ja voisi nauttia muiden koirien kanssa peuhaamisesta.