Lulu

Lisätty sivulle: 2013-05-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lulu
19.09.2013 Lulu sai kodin Siuntiosta.

***

Steriloitu narttukoira, noin 1v. kotihoidossa Tampereella

Kuulumisia kotihoidosta:

20.6.2013 Tulee koirapuistossa kaikkien kanssa toimeen, jostain syystä on vielä ajoittain remmiräyhäämistä, josta pääsee kyllä koulutuksella eroon.

21.5.2013 Tyttönen on täysin sisäsiisti, mitään vahinkoja ei ole sattunut. Ei myöskään ole tuhonnut mitään. Ei ole stressaantunut. Venyttelee, heittäytyy selälleen, ravistaa ja ruokailun jälkeen “hinkkaa” itteensä mun sängyn reunoihin. Tykkää leluista ja leikkimisestä. Kopasta välillä kaivaa pallon tai veto-lelun ja tuo mulle. Pihalla tykkää lenkin jälkeen pureskella luita. Olen antanut mm. poron-, peuran- ja naudanluita. Lulu ei ole nirsoillut ruuan suhteen, vaan kaikki maistuu tyttöselle.

Vuorokaudessa hokasi muutamia asioita jo. Esim. kun minä otan lenkkarit käteen, Lulu tulee ja istahtaa ja odottaa että valjaat puetaan. Ruokakippo tulee nopeampaa nokan eteen kun istahtaa. Lenkeillä jos menee pylvään tai puun väärältä puolelta, tajuaa kääntää suuntaa. Lulu on erittäin oppivainen ja viisas. Vaatii toki aikaa ja kärsivällisyyttä. Rajoja ja rakkautta! :) Loistava yksilö ja positiivinen asenne! Tykkää painia Rufin kanssa. Välillä täytyy peli puhaltaa pokki, kun Rufin ilme on “mä en jaksa enää!!” Tottelee kyllä. Tykkää nuuskia yllättävän paljon narttukoiraksi. Välillä kesken lenkin saattaa istahtaa mättäälle, keskellä metsää ja kuunnella vaan.

Hihnakäyttäytymisen kanssa saa vielä tehdä paljon töitä. Kontaktin saaminen ulkona välillä ihan nollassa. Sisällä ollaan harjotuksia tehty ja ne tyttönen hokasi muutamassa kymmenessä sekunnissa. Tietty nakin palat edesauttaa. Ulkona nakit ei kiinnosta yhtään. Kontaktin saaminen ulkona olisi senkin takia tärkeää, koska Lulun “remmiräyhääminen” on muita koiria kohtaan aika rajua! Hieman ollaan edistytty. Jotkut koirat tietyn matkan päässä herättää ehkä enemmän uteliaisuutta. Ollaan yritetty naapurin Busteriinkin tutustua ihan kahdestaan. Buster on hiljainen ja rauhallinen. Ei tullut mitään.

Ensimmäisistä hetkistä lähtien olen poistunut pihalle yksin. Välillä haukahtaa muutaman kerran, mutta se on sitten siinä. Kaupassa ja asioilla olen myös käynyt ja naapurit on kertonut ihan samaa. Vähän aikaa haukkuu ja se on sitten siinä. Puutalon äänet ei ole toistaiseksi hirveesti haitannut.

Eilen meillä kävi yksi kaveri kylässä, Lulu ei ollut moksiskaan. Kantoi vain leluja syliin :) Lenkeillä ohittaa useimmat ihmiset ilman mitään. Pyöräilijät ja lastenvaunut ok. Autot ja mopot ok. Paitsi jos joudutaan Lulun mielestä liian kauan odottaan tien ylitystä, sillon alkaa jahtaan autoja tai haastaan Rufia leikkiin.

Tv ja pyykkikone ei tuottanut ihmetystä. Imuri sen sijaan tuotti. Ei kuiteskaan pelkoa. Enemmänkin “lapsen omaista KÄÄK; MIKÄ TOI ON??!!” :D Pikku hiljaa tehdään tuttavuutta.

13.5.2013 Omaa kotia etsii Lulu, saksanpaimenkoirasekoitustyttö. Lulu sai sijoituspaikan löytöeläinhoitolasta, kun edellisessä kodissa sitä ei kohdeltu hyvin. Koiran olosuhteet olivat kurjat, ja omistajat eivät sietäneet koiraa jostain syystä, Lulun pitopaikka edellisessä kodissa oli täysin ala-arvoinen. Nyt Lulu on hoitolassa steriloitu, se on rokotettu ja mikrosirutettu. Lulu on aktiivinen koira ja tarvitsee vielä tapakasvatusta. Ei sovi samaan kotiin toisen narttukoiran kanssa eikä perheeseen, jossa on ihan pieniä lapsia. Lulu siirtyy alkuviikolla Rekkujen kotihoitopaikkaan Tampereelle, ja siihen voi sovitusti mennä tutustumaan.

Kulukorvaus steriloidusta, rokotetusta ja mikrosirutetusta koirasta on 250 euroa.