Ludvig

Lisätty sivulle: 2013-05-20

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ludvig
21.8.2013 Ludvig sai kodin Siuntiosta. :)

****

Uros, synt. 21.10.2012, kotihoidossa Espoossa.

Kuulumisia kotihoidosta:

17.7.2013 Ludvig on nyt peruskoulutettu ja valmis omaan kotiin. Ludvig kaipaa kovasti koiraseuraa. Vaikka hoitopaikan itsenäinen koira jaksaa jonkun verran Ludden kanssa leikkiä, kaipaa Ludvig kaverikseen seurallisempaa koiraa.

Ludvig ei hoitopaikassaan hauku, joten Ludvigille sopiva asumismuoto olisi esimerkiksi rivitaloasunto omalla takapihalla. Ludvig tulee toimeen kaikkien eläinten kanssa, kunhan nämä itse pitävät innoissaan nuuskuttelevasta kirsusta ja leikkiin haastavasta hännän huiskutuksesta. :-)

Ludvig on tällä hetkellä noin 14-15 kg, ja arviolta 45 cm korkea. Poika tuskin kasvaa enää korkeutta.

3.7.2013 Ludvig lähettää kesäterveiset. Uimaan ollaan opittu, koirapuistossa käyty ja sisäsiisteyskin alkaa olla kokonaan kunnossa.

Ludvig vietti kesälomaviikon mökillä, jossa sai juosta vapaana, makoilla rantahiekalla ja uida meressä. Tämä oli Ludvigin mielestä aivan huippua! Pojan luoksetulo onkin jo melko esimerkillistä. :)

12.6.2013 Ludvig, ennen niin arka ajokoirasekoituspentu, on kehittynyt tässä muutaman viikon sisällä roimasti. Välillä ei meinaa muistaa, että kyseessä on arka koira. Erityisesti kotioloissa Ludvig on kovin reipas. Myös lenkit, koirapuistoilu ja autoilu menevät melkein jo rutiinilla.

Ludvigilla on monia hienoja puolia. Poika on miellyttämisenhaluinen ja perso herkuille, joten koulutus on suhteellisen helppoa. Ludvig osaa kävellä nätisti hihnassa, osaa istua odottamaan ruokaa, hihnan kiinnittämistä, sekä oven avaamista. Myös Ludvigin sisäsiisteyskoulutus on meneillään ja poika näyttää melko nopeasti tätäkin taitoa oppivan. Kuten pennut usein, Ludvig tulee toimeen muiden koirien ja eläinten kanssa. Ludvig tosin vaatii kaveriksi kärsivällisen ja reippaan koiran, joka jaksaa pennun leikkimistä ja touhotusta.

Tulevassa kodissa tuleekin olla Ludvigille kiltti ja reipas koirakaveri. Kodissa voi olla vanhempia lapsia, mutta pienten lasten kanssa Ludvigia ei suositella, koska tämä vielä arastelee nopeita liikkeitä ja kovia ääniä.

Eroahdistusta Ludvigilla tällä hetkellä ei ole. Tähän on auttanut aktivoinnin lisäksi koiraseura, sekä kotiin jätetyt monet puruluut ja –lelut. Varmuuden vuoksi Ludvigille sopiva asuinmuoto ei sisällä heikkohermoisia naapureita. :-)

20.5.2013 Ludvig on noin 7 kuukauden ikäinen pentu, jonka elämä ei alkanut sillä ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Alkuosa Ludvigin pentuajasta meni ilman tärkeitä sosiaalisia kokemuksia. Tuloksena on melko arka koiranalku.

Ludvig ei kuitenkaan ole ollenkaan toivoton tapaus, ja onkin nyt reilun viikon aikana näyttänyt isoja edistyksen askeleita.

Tällä hetkellä Ludvig opettelee koiran elämän perusasioita; hihnassa kulkemista, sisäsiisteyttä, yksinoloa ja muita tavallisia asioita. Ludvig onkin luonteeltaan melko tottelevainen, ja esimerkiksi hihnassa kulkeminen sujuu jo mallikkaasti.

Koska Ludvigin elämän alku ei ollut paras mahdollinen, on tulevalla kodilla tavallista isompi vastuu ja työ saada pojasta mallikoirakansalainen. :)
Kriteereitä tulevalle kodille onkin siis jonkun verran. Kodista on hyvä löytyä reipas, malliesimerkkiä näyttävä koirakaveri. Kodissa voi myös olla kissoja ja vaikka kani. Tällä hetkellä Ludvigin paras kaveri onkin jättikani (ks kuva).

Tulevasta kodista täytyy löytyä koirakokemusta, kärsivällisyyttä, rauhallinen elinympäristö sekä aikaa (ja kiinnostusta) sosiaalistaa, kouluttaa ja aktivoida tätä melko arkaa koiranpentua.

Ludvig on taipuvainen eroahdistukselle, minkä kanssa tulevan kodin pitää tehdä töitä. Alkujännityksen jälkeen Ludvig kiintyy kovasti perheeseensä, mikä myös altistaa eroahdistukselle. Ludvigin eroahdistus ilmenee vaihtelevasti uikuttamisena ja tavaroiden pureskeluna. Työkaluina tällä hetkellä on itsenäisyyden opetteleminen, itsetunnon kasvattaminen, gongit, lelut ja luut, sekä oikeanlaatuinen aktivointi. Tärkeää on myös muiden eläimien seura. Nämä työkalut ovatkin pikku hiljaa antaneet tuloksia.

Ludvigissa taitaa olla jonkun verran ajokoiraa tai muuta riistaviettistä rotua, ja poika käyttääkin nenäänsä ahkerasti. Ludvigille sopii siis mainiosti aktivoinniksi esimerkiksi kevyt jäljestäminen ja muut nenän käyttö harrastukset, joihin poika käyttää energiaa, mutta jotka ei nosta liikaa pennun kierroksia. :)

Ludvig on tällä hetkellä arviolta noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 13-15 kg.
Ludvig tuskin kasvaa enää hirvittävän paljon, joten pojasta jää hieman keskikokoista pienempi koira.

Ludvigiin saa mennä sovitusti tutustumaan Espooseen.

Luovutusmaksu 200 e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.