Lucky Boy (nyk. Luka)

Lisätty sivulle: 2007-04-09

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lucky Boy (nyk. Luka)
15.7.2007 Lucky Boy lähti omaan kotiin Lahteen tyttökoiran kaveriksi.

***

Kuulumisia kodista:

28.8.2008Tässä Lukasta pari tuoretta kuvaa. Poika tosiaan liikennettä säikkyi ja muutenkin suhtautui kaikenlaiseen ulkoiluun aika hankalalla tavalla pelokkaana. Totutellahan oisi voitu vielä asumaan kaupungissa, mutta koin paremmaksi ratkaisuksi viedä Lukan äitini hoiviin maalle. Heillä elo sujuu ilman mítään ongelmia, ja vaikka Luka ehti olla minulla noin 4 kk, näyttää että Luka on kiintynyt “uuteen” kotiin ihan estoitta. Äiti pärjää Lukan kanssa hyvin, tai herrahan on kuin unelma kaveri. Ei hötkyile turhia ja vaan seurailee mukana minne äiti meneekin. Luka on jopa äitin kampaamossa kampaamokoirana viihtynyt:) Siellä ukko vaan makoilee ja vahtii pienen koiran unen läpi tapahtumia.

30.7.2007 Lähdimme keskiviikkona siskoni kyydissä kohti Itä-Suomea, ja Luka ja Ronny matkustivat todella hyvin ison auton takatilassa kahdestaan. Ronny on kokenut juna-ja automatkaaja, ja Lukakin on todella viilipytty autossa, kuten monessa muussakin tilanteessa. Missään tilanteessa Luka ei hötkyile tai hermoile, se jääköön Ronnyn hommaksi. Tämän huomasi mökillä koko viikonlopun ajan; Luka on vähän vierestä seuraaja, kun Ronny suunapäänä töheltää kaikkien keskellä. Luka on ihanan rauhallinen, kaikki häneen ihastuu tämän arvokkaan ja hillityn käytöksen takia. Ja onhan poika mahottoman komia!:) Siskoni lapsia Luka näki monena päivänä, ja lapset sai herralta hellää huomiota. Ei yhtään hypi, tai tuupi pienempiäkään ihmisiä siis.

Heti keskiviikko iltana maalla koirat intoutuivat leikkiin, ja voi että sitä juoksua pitkin ja poikin peräkkäin pitkin nurmikoita. Sama riemu jatkui viikonlopun ajan torstai päivästä sunnuntai iltaan mökillä. Ihana oli koirien juoksu riemua katsella, ja nähdä Luka kunnon juoksuvauhdissa. Ronny menee mielellään uimaan ja saikin Lukan lauantai iltapäivänä mukaan kahluureissulle:) Luka oli ensin pari päivää tätä touhua vaan tyytynyt laiturilta seuraamaan, ennen kuin uskaltautui veteen. Koirat eivät mökiltä mihinkään karkaa, ja Luka on kyllä uskomattoman ihmisrakas herra. Eikä muuten Ronnyn loputtomille leikkikutsuille hermostu melkein millään. Meidän vanha neitikoira maalla olisi kanssa kiinnostanut Lukaa, mutta Ronny ei näitten kohtaamista antanut tapahtua
kunnolla. Mökillä oli aivan ihanaa olla, ja tiedän että ihanat koiramme viihtyivät myöskin. Taidetaan vielä mennä parikertaa ainakin tänä kesänä/ syksymmällä mökkeilemään. Niin paljon riemua siellä riitti:)

Kotiintulo matkan koirat nukkui kaverin farmari auton takatilassa. Tilaa oli nyt enemmän kuin mennessä, ja koirat makasivatkin koko matkan ihan pitkin pituuksiaan unten mailla. Tänään tehtiin pitkä lenkki kotosalla, ja koko päivän ovat vieläkin nukkuneet molemmat.

20.7.2007 Herran nimi on nyt sitten vaihdettu Lukaan.:)Kotiutuminen on jatkunut meillä hyvin, Luka on piristynyt kyllä jo maanantaihin verrattuna silmissä. Reippautta on tullut lisää, ja jopa uteliaisuutta on huomannut monessa tilanteessa. Alkuun hissiin meno oli outoa, ja hieman vastahakoista touhua. Kannustuksien ja peiliin tutustumisen myötä sekin alkaa jo sujumaan. Ainakin ulospäin mennessä. Ronny-tyttö näyttää monessa asiassa vähän kuin mallia Lukalle, tosin Lukan ekat murahdukset tytölle kuultiin eilen illalla. Johtui varmaan Lukan arvista, poikahan oli joutunut tarhalla tappeluun. Ronny härnäsi leikkikutsuilla varmaan liikaa.

Lukan kasvoja saan kyllä hyvin tutkineen, kaulasta löytyikin toissa päivänä muhkea arpi, joten tänään käytiin eläinlääkärillä. Eläinlääkärille varasin eilen ajan, koska alkoi ilmetä ruokailun jälkeen ininää ja kuonon hankaamista ihan kuin Lukaa sattuisi syöminen ja juominen. Tänään käytiin tohtorilla, ja Luka oli hienosti ja rauhallisesti siellä, antoi tutkia suun ja haavat kaulasta ja naamasta.

Luka sai eläinlääkärillä onneksi tämän “kohtauksen”, ja tohtori teki vielä uuden katselmuksen suuhun ja nieluun. Hän tuli siihen tulokseen että haavat aiheuttaa varmaan nämä ininät ja aristelut. Joten saatiin antibioottikuuri ja kipulääkettä. Myös vitamiini ja hivennäisainelisää alettiin syömään. Jos ei oireet lopu ensi viikolla viimeistään, niin sitten Luka rauhoitetaan ja tutkitaan kurkku- ja nielu tarkemmin. Muuten lääkäri kehui poikaa, ja hänestä näytti kaikin puolin hyvältä, vähän lihaksettomalta tietenkin. Eilen oltiin rannalla koirien kanssa, Ronny on ainakin näistä reissuista tykännyt koko kesän ajan. Oltiin muutama tunti luonnonhelmassa ja katselemassa ihmisiä ja eläimiä. Koirat lepäilivät varjossa ja vaan seurailivat ympärillä olevaa elämää. Luka ulkoilee mielellään, ja saan hyvin molempia samaan aikaan lenkitettyä, kylki kyljessä kulkevat ja mitään rähinöintiä muille ei Lukalta tule. Ronny oli kyllä tänään outo kun alkoi parille koiralle rähjäämään vaikkei sitä kyllä yleensä tee. Mistä lie johtui..

Luka seurailee Ronnyn perässä minua lähes koko ajan, uteliaisuutta on paljon:) Ronny omaa paikkaansa puolustaa, niinpä Luka sai jo oman vilttinsä hyvälle
paikalle olohuoneeseen. Päivisin Luka lepäilee parvekkeen varjossa. Niin ja vielä oli ihanaa tänään katsoa kun Luka söi ruokakipponsa tyhjäksi ekaa kertaa:)

Terveisin Teija& kumppanit

***

19.6.2007 Lucky-poika oli edelleen tarhalla. Se oli väliaikaisesti siirretty tutulta paikaltaan hiukan syrjemmälle ketjuun kiinni. Poika kökötti apaattisen näköisenä koppinsa edustalla ja ajattelin sen olevan kipeä. Lenkilläkin Lucky käveli ihmeen hitaasti ja se oli oudon vaisun oloinen. Tarhan työntekijältä sitten kuulinkin, että poika on kovin stressaantunut tarhalla olemisesta. Lucky ahdistuu häkissä tai ketjussa olemisesta ja siksi sen annetaan usein olla vapaana tarha-alueella.

Myöhemmin Lucky päästettiinkin vapaaksi ja sen käytös muuttui hetkessä. Lucky Boy oli taas iloinen mutta rauhallinen oma itsensä jollaisena olin sen aiemmin tottunut näkemään. Lucky pysytteli ihmisten läheisyydessä ja nautti seurasta ja rapsutuksista. Lopettaessani pojan silittämisen se ilmoitti hienovaraisesti tassua antamalla että jatkaakin saisi vielä. :)

Ystävällinen Lucky tulee narttujen kanssa hyvin toimeen ja tarhalla oleva Bella tuntuikin olevan Luckyn bestis. Poika kuulemma nukkuukin tytön kanssa samassa kopissa. Urosten suhteen Lucky on kovin valikoiva, joillekkin muristaan mutta ei kaikille.Tästä syystä Luckya ei luovuteta kotiin jossa on jo ennestään uros. Nartun seurasta poika sen sijaan varmasti pitäisi.

19.5.2007 Lucky Boy odottaa edelleen omaan kotiin pääsyä Haapsalun tarhalla. Kävin pojan kanssa lyhyellä metsälenkillä. Mukaan lähti toinen tarhalla vapaana ollut koira. Lenkin aikana koirat tulivat hyvin toimeen, vaikka Lucky Boy oli talutushihnassa ja toinen koira vapaana. Tarhalle palatessa ja takaisin ketjuun jouduttuaan Lucky Boy kuitenkin haukkui tälle samalle vapaana olleelle kaverilleen. Herkkupalan avulla sain pojan huomion itseeni. Ja huomion lisäksi niitä Lucky Boylle tyypillisiä pusuja…

30.4.2007 Lucky tarkkailee minua kun lähestyn sitä, selvästi arvioiden kuulunko “kavereihin” vai en. Lucky poika ei turhia hötkyile vaan odottaa että saavun ihan viereen kunnes herra nousee tutkailemaan mitä suljettu kämmeneni pitää sisällään. Hotkaistuaan lihapullan se antaa kiitokseksi varovaisen suukon.
Hetken halailemme, ja sitten minun pitääkin jo mennä. Kultapoika jäi tuijottamaan perään.

7.4.2007 Lucky on arviolta noin 4-vuoden ikäinen uroskoira Haapsalun tarhalta.Lucky sai jo kertaalleen oman kodin Haapsalusta, mutta sen isännän sairastuttua se palautettiin takaisin tarhalle.
Lucky makaa hiljaisena ketjun päässä kun lähestyn sitä. Pysähdyn ja alan juttelemaan ystävällisellä äänellä, ja Luckyn häntä alkaa heilumaan ja se tulee iloisena tervehtimään minua. Poika vastaanottaa tyytyväisenä rapsutukset ja on kovin onnellisen oloinen saamastaan huomiosta.
Irrotan pojan ketjusta ja lähdemme kahdestaan lenkille. Aluksi Lucky tuntuu hiukan ihmettelevän, että lähdemmekö todellakin pois tarha-alueelta. Lenkillä se vetää tasaiseen tahtiin, mutta eteenpäin mennään kuitenkin rauhallisesti.Pihoillaan haukkuville koirille Lucky vastaa samalla mitalla, mutta saan helposti kiinnitettyä pojan huomion niistä pois.
Seuraavana päivänä menen jälleen tervehtimään Luckya, ja se on todella innoissaan. Se heittäytyy selälleen ja vaatii rapsutuksia ja huomionosoituksia. Saan vastalahjaksi roppakaupalla pusuja.:)
Lucky tuntui odottavan, että irrottaisin sen jälleen ketjusta ja veisin lenkille. Valitettavasti aika ei nyt vain riittänyt enää siihen. Poika jäi pettyneen oloisena kököttämään koppinsa eteen.
Ainakin tällä kertaa Lucky suhtautui ystävällisesti narttukoiraan, eikä edes vastannut sen rähinöintiin.
Lucky vaikuttaa kiltiltä ja rauhalliselta koiralta.
Uroskoiran seuraksi Luckya ei luovuteta. Säkä arviolta noin 60cm.

Luckyn kulukorvaus on 150 euroa. Uusi omistaja hakee Luckyn Tallinnasta yhdistyksen avustuksella.