Luca

Lisätty sivulle: 2016-08-21

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Luca
3.9.2016 Luca sai kodin Jyväskylästä

***

Uroskoira, 10 kk, kastroitu

25.8.2016 Luca siirtyi kotihoitoon Hattulaan. Luca osaa jo “istu”, “maahan”, “paikka” ja “tassu”, mutta esimerkiksi luoksetulo ja hihnassa vetämättä kulkeminen täytyy harjoitella alusta asti. Luca tarvitsee omistajan, jota ei myöskään pelota ajoittainen pomottaminen, sillä Luca koittaa omia leluja ja paikkoja näyttämällä hampaita ja vahtaamalla käsiä. Luca yrittää myös tunkea sängylle ja sohvalle sekä kurkkia keittiön tasoille. Rajoja on kuitenkin opeteltu Lucan kanssa nyt kotihoidossa ja vaikka Luca on aika sinnikäs, on ärhenetytilanteet vähentyneet jo paljon ja Luca osaa jo nukkua koko yön omalla paikallaan, ei varastele mitään pöydiltä edes yksin ollessaan ja siirtyy paikaltaan nätisti vähän takapuolesta tuupattuna. Lenkillä Luca menee paljon hajujen perässä, ja varmasti nenänkäyttö olisi Lucalle mieluinen harrastus. Roska-autoja ja traktoreita Luca haluaisi väistää pusikoihin asti, mutta henkilöautoja, vastaantulevia ihmisiä tai pyöräilijöitä Luca ei juuri noteeraa. Lucalla on kotihoidossa kaverina toinen koira, jonka kanssa leikkiminen ja painiminen on erittäin mieluista, joten Lucalla voisi olla uudessakin kodissa koirakaveri.

21.8.2016 Luca on alle vuoden vanha, aktiivinen ja ihmisystävällinen poikakoira, joka vielä kuitenkin tarvitsee paljon koulutusta. Hihnakäyttäytyminen, hoitotoimenpiteet ja innoissaan näykkäilyn karsiminen kaipaavat vielä paljon opettelemista, mutta Luca tykkää vieraista ihmisistä ja tulee toisten koirenkin kanssa toimeen. Lapsia Luca kuitenkin pelkää, joten Lucaa ei anneta lapsiperheeseen. Lucalle on opetettu jo peruskäskyjä, mutta poika tarvitsee reippaasti sekä liikuntaa että aivojumppaa koulutuksen ohella. Yksinollessaan Luca keksii tekemistä, eli saattaa tehdä tuhoja, mutta tähän voi syynä olla iän lisäksi myös aktiviteettien puute. Lucan äiti on eestinajokoira, isästä ei ole tietoa. Luca painaa n. 25 kg ja säkäkorkeutta on 60 cm.

KULUKORVAUS uroskoirasta on 300 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.