Lövi

2007 (arvioitu)

Alkuperä: Viro

1.6.2018 Löviltä löydettiin syöpä ja hoidosta huolimatta Lövistä tuli koiraenkeli.

1.5.2018 Lövi sai kodin Espoosta.

Lövi on arviolta noin 10 vuotias isokokoinen uroskoira Helsingissä, joka etsii uutta kotia. Se on tullut noin 8 vuotta sitten Suomeen Pärnun löytöeläintarhalta. Nyt se etsii uutta kotia lapsen astman takia.
Lövi on elänyt Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä lapsiperheessä. Se on erittäin hellyydenkipeä ja sympaattinen koira, joka hakeutuu mielellään kontaktiin ihmisten kanssa. Se on tottunut elämään pienellä paikkakunnalla omakotitalossa ja myöhemmin myös muutaman vuoden ongelmitta Helsingin keskustan tuntumassa kerrostalossa. Löville yksinolo kotona on sujunut ongelmitta, ei ole tehnyt mitään tuhoja.
Lövi on perusterve ja rokotettu, kerran sairastanut eturauhastulehduksen mutta muita sairauksia ei ole ollut. Iho on siisti ja terve, suussa ei ole ollut ongelmia. Lövi on tottunut matkustamaan perheensä mukana, vaikka vastusteleekin kulkuneuvoihin menoa pelon takia. Lövi onkin luonteeltaan melko epävarma, mutta hyvin alistuva.
Hihnan päässä Lövi kulkee vetäen. Koirakohtaamiset sujuu yleensä hyvin, tosin isokokoisille uroskoirille saattaa rähjätä. Koirapuistossa- ja saaressa tulee kuitenkin toimeen kaikkien kanssa, tytöistä tykkää kovasti. Ei osaa kuitenkaan leikkiä toisten koirien kanssa. Kotiin tuleville vieraille, varsinkin miehille, saattaa epävarmuuttaan haukkua aluksi. Löviin voi sovittaessa mennä tutustumaan Helsinkiin.