Lõvi (nyk. Lövi)

Lisätty sivulle: 2008-08-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lõvi (nyk. Lövi)
3.10.2008 Lõvi sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

2.9.2014 Kuvaterveisiä Löviltä! Kesä on mennyt reissatessa saaristossa ja Savossa :)

25.5.2012 Vuosi on taas eletty eteenpäin. Lövin elämä on tasaista perhekoiran elämää. Luonne on myös tasainen, tasaisen suloinen:) Ihmisrakkaampaa koiraa saa hakea! Lövi on tehnyt tuttavuutta uusien perheenjäsenten, kahden kanin kanssa, pyörinyt lomamatkalla lehmänläjässä ja joutunut mäntysuopapesuun sekä ottanut elämäntehtäväkseen vallata olohuoneen sohvan omaan käyttöönsä. Siinäpä tärkeimmät:)

10.5.2011 Terveiset Löviltä! Löville kuuluu hyvää, on edelleen maailmankultaisin! Kiltti ja paikkansa tietävä perhekoira joka parhaillaan opettelee tulemaan toimeen kahden angorakanin kanssa:)

17.3.2010 Yli vuosi elämää takana rescue-koiran kanssa. Lövi on edelleen mitä kultaisin poika! Luottamus on puolin ja toisin lisääntynyt, Lövi pääsee jo juoksentelemaan irti hihnasta eikä yritäkään karata (mitä alkuun teki) ja tulee luokse käskystä. Peuhaaminen lumessa on ehdottomasti talven lempipuuhaa! Lövi on hyvä vahtikoira ja perheenjäsenet tervehditään kotiin tultaessa pitkän kaavan mukaan. Eikä Lövi oikeastaan enää vieraitakaan pahemmin hauku, mitä nyt jotkut isokokoiset, “pelottavat” miehet… Viime kesänä Lövi oli perheen kanssa reissussa mukana ja tänä talvena jo toista kertaa Pyhällä. Terkuin Tiina ja Lövi

30.6.2009 Lövi poika on ollut meillä nyt noin 11 kuukautta. Lövi on kiltti ja kultainen perhekoira, tietää paikkansa laumassa. Hellyyden ja rapsuttelujen tarve on kyltymätön, mutta onneksi kolmesta lapsesta riittää rapsuttelijoita:) Ei voi kuin ihmetellä millainen aarre saatiin! Hihnassa kulkeminen vetämättä on edelleen vaikeaa ja muut poikakoirat täytyy haukkua, muuten ei ole mitään ongelmia enää esiintynyt. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä matkaa… terkuin Tiina Ja Lövi

22.2.2009 Lövi on kotiutunut meille oikein hyvin. Alkuajan sisälle merkkaaminen ja yöulvonta ovat poistuneet. Lövi on leikkisä, sosiaalinen, luottavainen ja todella hellyydenkipeä poika. Kastraatiota olemme harkinneet, mutta tällä hetkellä siihen ei ole erityistä tarvetta, joten se saa vielä odottaa. Tyttökoirien kanssa Lövi tulee hyvin toimeen, mutta muita poikia täytyy haukkua. Hihnassa kulkemista vielä harjoitellaan, Lövi vetää ajoittain todella paljon, jos hyvä haju sattuu kohdalle. Lövi oli viime viikolla Pyhätunturilla lomailemassa, matka meni hienosti ja Lövi kotiutui uuteen ympäristöön samantien, ainoastaan autoon saaminen tuotti ongelmia. Lövi pelkää hurjasti autoon menoa, mutta osaa onneksi rauhoittaa itsensä matkan ajaksi. Painoakin on Löville tullut lisää, enää ei kylkiluut ja lonkat pullota karvan alta! Nykyisin uskallan ulkoiluttaa Löviä sopivilla paikoilla myös ilman hihnaa, tulee kutsusta hyvin luokse. Lövi pitääkin kovasti juoksuspurteista ja ilmeestä näkee miten nauttii olostaan:)

2.12.2008 Lisätty Löville kuvia kodista:)

8.10.2008 Suloinen ja kiltti Lõvi poika on ollut meillä nyt vajaan viikon. Ensimmäinen yö meni aamutunneille saakka kuunnellessa Lõvin hiljaista vinkumista ja ravaamista huoneesta toiseen. Yritti hätääntyneenä päästä jokaisesta ovesta ulos. Itse yritin nukkua sohvalla samassa kerroksessa ja Lõvi tulikin vähän väliä hakemaan minulta turvaa. Käytiin myös pari kertaa ulkona ja siitä huolimatta aamulla oli lätäkkö keittiön lattialla. Seuraavat yöt ovatkin olleet rauhallisempia, eikä lätäköitäkään ole enää löytynyt. Lõvi on
kovasti leimautunut minuun, “päähoitajaansa” ja ulissut perääni iltaisin kun olen lähtenyt yötyöhöni. Samalla se on vahtinut mieheni joka askelta, ettei hänkin vain pääse livahtamaan.

Meillä on kolme lasta, ikähaarukalla 5-9 vuotta. Heihin Lõvi on alusta alkaen suhtautunut rauhallisesti. Edes pienimmän pomppimiset sen nenän edessä, ei ole saanut Lõviä hermostumaan. Toisiin koiriin Lõvi suhtautuu neutraalin kiinostuneena. Vilkaisee korvat höröllä, mutta jatkaa sitten omia juttujaan. Muita koiria Lõvi ei hauku, paitsi kerran kun kuuli sisällä ollessaan toisen koiran haukuntaa ulkona, silloin oli ihan pakko vähän kommentoida, että äläs tule, tämä on minun kotini!

Lõvi on todella laiha, kylki- ja lonkkaluut pullottavat karvan alta. Ruoka onneksi maistuu ja nyt ollaankin ruokailtu neljästi päivässä. Huonon kunnon vuoksi ollaan kävelty useita lyhyempiä lenkkejä päivässä, mutta kun Lõvi tästä vähän voimistuu, lisätään lenkkien pituutta. Ensimmäisen suihkunsa Lõvi otti vastaan niin kuin koirat yleensäkin, alistuen kohtaloonsa. Suurempi juttu oli sitten rappusissa kulkeminen, Lõvi ei suostunut herkuista ja maanitteluista huolimatta tulemaan rappusia suihkusta yläkertaan. Meidän oli lopulta mentävä toiseen kerrokseen ulkokautta. Lõvi ei ole käynyt myöskään ylimmässä kerroksessa, jossa muu perhe nukkuu. Odotankin mielenkiinnolla, koska se antaa pelolle periksi ja uskaltautuu tulemaan yöksi muiden seuraan.

Lõvi on todella suloinen ja kiltti. Se rakastaa rapsutuksia ja silityksiä. Kunhan tässä tutustutaan toisiimme ja saadaan luottamusasiat kuntoon, niin Lõvistä tulee oikea unelmien perhekoira:) Ps.Kiitokset Tanjalle kun annoit
vinkin Lõvista!

terveisin Tiina ja Lõvi (nyk. Lövi)

***

18.9.2008 Lõvi oli nyt siirretty tarhalla eri koppiin ja se vaikutti nyt rauhoittuneemmalta. Lõvi nauttii suunnattomasti ihmisen huomiosta ja lähtee iloisesti mukanani kävelylle. Vastaantuleva narttukoira on Lõvin mielestä mieluisaa seuraa.

12.9.2008 Lõvi on erittäin ystävällinen ja rauhallinen nuori uroskoira Pärnun tarhalla.

Kuukausi on kuulunut siitä kun viimeksi näin Lõvin tarhalla. Lõvi oli edelleen yhtä ystävällinen ja kiltti ihmistä kohtaan, mutta surullista oli huomata pojan alkaneen stressata tarhalla olemisesta. Stressi ilmeni levottomuutena ja toisille uroskoirille rähisemisenä. Ymmärrettävää on, että tällainen rauhallinen ja ihmisläheinen koira ei koe oloaan onnelliseksi paikassa, jossa on useita haukkuvia koiria ja lisäksi se vielä joutuu kilpailemaan sille niin tärkeästä ihmisen huomiosta. Stressiä vielä lisää Lõvin viereisesä kopissa oleva uroskoira, joka rähisee pojalle vähän väliä.

Lõville olisi nyt erittäin tärkeätä päästä pois tarhalta omaan kotiin saamaan ansaitsemaansa huomiota ja huolenpitoa.

12.8.2008 Lõvia ei voi olla huomaamatta. Todella ystävällisen oloinen koira odottaa koppinsa luona rapsutuksia ja huomiota. Pakkohan tämä ihanuus on viedä lenkille!

Laitan Lõvin hihnaan ja kulkiessamme toisten haukkuvien koirien ohi se ei vastaa haukkuun vaan kulkee rauhallisesti muista välittämättä. Kävellessä Lõvi on mukavaa seuraa. Se on helppo talutettava. Vauhti on reipasta mutta poika on helppo hallita vaikka energiaa on varmasti kerääntynyt kopin ääressä.
Tapaamme lenkillä hieman vanhemman narttukoiran jonka kanssa Lõvi haluaisi mielellään tutustua. Jonkin ajan kuluttua narttu kuitenkin kimpaantuu Lõville ja Lõvi alistuukin nopeasti nartulle ja kääntää vaan päätänsä pois rauhoitellakseen tilannetta. Se ei haasta riitaa myöskään toisille uroksille vaan vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja sympaattiselta koiralta. Menemme Lõvin kanssa istuskelemaan ruohikolle ja hyvin nopeasti se rauhoittuukin viereen makaamaan ja painaa päänsä syliini.

Lõvi on nuori koira, ehkä vasta reilun vuoden. Korkeutta on noin 60 cm. Hampaat ovat puhtaan valkoiset ja siistit. Lõvi ottaa hyvin kontaktia ihmiseen. Sille tärkeää tuntuukin olevan ihmisen läheisyys ja rapsutukset. Myös tarhalla oleva vapaana kulkeva Iiris pentu on ottanut Lõvin parhaaksi ystäväkseen ja se viettääkin aikaansa mieluiten Lövin kopin vieressä.

Vaikka Lõvi vaikuttaa kiltiltä ja säyseältä koiralta, sille etsitään kuitenkin kotia jossa huolehtitaan sen kouluttamisesta ja löytyy jonkin verran aikaisempaa koirakokemusta.

Lõvi luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, madotettuna sekä loishäädettynä ja lisäksi sillä on Eu-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus on 150 euroa.