Lotte

Lisätty sivulle: 2009-11-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lotte
07/2010 Lotte sai kodin hoitopaikastaan Kiteeltä.

***

Kuulumisia kodista:

4.4.2011 Lisätty Lotelle kuvia kodista:)

13.10.2010 Loten kanssa on tehty jälkeä joka viikko vähintään kerran, yleensä useammin. Kulmia, mutkia, vastatuulta yms. on tehty ja täytyy sanoa, että kova on Lotte tekemään töitä edelleen. Nokka ei maasta nouse. Viimeksi oli vieras ihminen pellolla mukana, mutta Lotte ei juurikaan noteerannut vierasta kun oli kiire jäljen alkuun, eli pellolla se on itsevarma ja vahvoilla. Se ilmenti uudensävyistä haukkuakin vierasta kohtaan, kun käveltiin jäljeltä pois: haukussa oli jopa aika uhmakas sävy. Piti kieltää, lopetti heti haukun. Aiemmin sävy on ollut ennemminkin pelokas, kun se on haukkunut vieraille. Nyt oli vähän sellaista “mee pois mun pellolta” -tyyppistä asiaa. Ei mitään hallitsematonta siis kuitenkaan, ihan rauhallisella kieltämisellä lopetti. Itsevarmuus näkyy myös lenkillä, Lotte tekee metsässä reippaasti omia kiemuroitaan ihan yksin ilman koirakavereitakin. Alussahan se ei juurikaan poistunut näkösältä eikä lähtenyt muiden perään jos muut juoksivat johonkin.

Eilen alettiin harjoittelemaan kotona maahanmenoa. Tänään jatkettiin kentällä ja hienosti oli jäänyt eilinen harjoitus mieleen. Opetan kaikki tottisliikkeet naksuttimen avulla jo senkin takia, että Lotte on niin nopea, ettei sitä ehdi palkkaamaan oikeaan aikaan ilman naksua. Se tekee hommia aivan tohkeissaan ja mietinkin jo, mitenhän minä saan sen malttamaan pysymään paikallaanolossa. Ehkä se pikku palasina kerrallaan alkaa luonnistua. Seuraamista on tehty edelleen pikku pätkissä sekä sivulletuloa on vahvistettu edelleen. Lotte on tosiaan sen tyylinen koira, että se kaipaa tekemistä ja vähän pähkinää mitä ratkaista ja se todella pitää koulutuksesta. Ei ole motivointiongelmia! Kyynärä ei ole oireillut kelien viilennyttyä mitenkään. Cartivet on edelleen
puolikkaana annoksena päivittäin ja se tuntuu riittävän.

26.8.2010 Nyt kun kelit viilenivät niin alettiin harrastamaan. Lotelle olen tehnyt jälkeä pellolle samalla kun teen Kiialle. Alku oli aika dramaattinen: tein ensimmäisen noin 15 metriä pitkän jäljen. Otin Loten autosta ja pistin jälkiliinan kiinni. Lotte-parka oli ihan ihmeissään, että mitä nyt tapahtuu. Oltiin ihan vieraassa paikassa, aivan uusi tilanne ja meinasi vähän Lotelle paniikkia pukata. Rauhoittelin sitä siinä ja sitten mentiin aloituspaalulle. Siinä piti vähän sykkyillä ja taisipa Lotte pyörähdellä selälläänkin. Taas rauhoittelin ja näytin ensimmäisen kengänpainauman: Lotte haisteli ja löysi samalla nakinpalan. Koko koiran olemus muuttui kuin salamaniskusta: alkoi innokas haistelu ja jäljen seuraaminen. Nakkeja oli tietenkin joka askeleella ja Lotte veti jäljen loppuun asti tosi intensiivisesti ja huolellisesti. Sitten oli hienoa ja häntä vispasi kun löytyi loppupurkki ja sieltä ruokaa ja kovasti kehuja.

Toinen jälki tehtiin seuraavana päivänä samalle pellolle ja homma oli alusta
asti selvä: autosta oli jo kova hinku pellolle. Kuono maassa meni jo aloituspaalulle ja sutena jäljelle. Edellispäivän alkupaniikista ei ollut
tietoakaan, eli homma avautui kerralla. Sama senkin jälkeen: Lotte tietää
tarkalleen mitä pellolla tehdään. Nyt aletaan pidentämään jälkeä jne… intoa
on kovasti ja nyt pitää jo ajoittain vähän jopa jarrutella ettei vauhti kasva mahdottomasti. Tuntuu olevan mieluisa laji, joten jälkeä jatketaan.

Tottista on tehty kanssa jo vähän. Lotte osaa tulla nyt sivulle ja seuraamista on harjoiteltu lyhyitä pätkiä. Sivulletulon Lotte oppi tosi nopeasti. Opetin sen naksuttimen kanssa, ja äkkiä löytyi oikea paikka ja tekniikka. Lotte pyörähtää nätisti etukautta sivulle. Lotte oppii asioita nopeasti ja sille sopii tosi hyvin operantti koulutus. Virtahan Lotelta ei lopu kesken, ja sillä on hyvin palveluskoiramaisia luonteenpiirteitä. Se haluaa miellyttää paljon, se on ahne ja sillä on taisteluhalua ja saalisviettiä, sille kelpaa palkaksi sekä patukka että makupala. Patukalla en tosin palkkaa kovin paljoa, sillä pitää varoa tuota rikkinäistä kyynärää. Rajut patukan perään juoksut ja äkkikäännökset saattavat kipeyttää äkkiä jalan, joten sitä riskiä ei kannata lisätä.

Terveyshän Lotella on hyvä. Ei ole ilmennyt iho-ongelmia, mahaongelmia eikä
muutakaan. Turkki kiiltää ja kyynärä on pysynyt oireettomana jatkuvalla Cartivet-hoidolla. Saa nähdä miten sitten kun ilmat kylmenevät pakkaselle.
Syöminenkin on rauhoittunut ihan mukavasti: alussahan Lotte hotki kaiken tosi vauhdilla, nyt malttaa jo syödä rauhallisemmin. On kai alkanut tottua, että kyllä ruoka tulee 2 x päivässä vaikkei syö kuin viimeistä päivää. NEU tuntuu maistuvan ja sopivan noille kaikille meidän koirille hyvin.

Ihmisiin aletaan tutustumaan tässä syksyn mittaan kun kerholla alkaa pyöriä
ryhmät. Pikkuhiljaa tehdään sitä hommaa. Meidän mutsin se jo otti kaverikseen sen Alastaron viikonlopun jälkeen, joten kun se vaan saa aikaa tutustua ihmisiin, niin näköjään tottuu.

Tuossapa vielä liitteenä kuva tämän päivän jälkipellolta, sen voi laittaa
RekkuRescuen sivuille.

T: Jouni & Lotte

Terveisiä laittavat Katri, Kiia, Tipi ja Nopsa

11.8.2010 Lisätty Lotelle kuvia kodista :)

***

Kuulumisia kotihoidosta:

3.6.2010 Lotte kävi tänään eläinlääkärissä ontumisen vuoksi.
Lotte on ontunut hieman koko meillä oloajan, mutta arvelimme sen johtuvan lisääntyneestä liikunnasta ja siitä johtuvasta lihaskivusta. Kuitenkin ontumisen jatkuessa veimme Loten lääkäriin, jossa todettiin röntgenin ja muiden tutkimusten mukaan seuraavaa: “Oikeassa kyynärnivelessä trauman aiheuttamaa skleroosia, osteofyytti- ja kalkkeumamuodostumaa.” Jatkohoidoksi määrättiin suun kautta annettavaa glukosaminoglukaanivalmistetta ja/tai Cartropheniä, joka on injektiovalmiste eläinlääkäriltä. Kipulääkitys sekä lisäravinne on aloitettu ja tarvittaessa kivun pahentuessa laitetaan injisoitava kipulääke suoraan niveleen. Aamulla ylösnoustessa on jäykkyyttä, mutta se helpottaa. Tästä eteenpäin pitkät lenkit ja hyppiminen ovat kiellettyjä, kuten vauhdikkaat
polkupyörälenkitkin. Tämän tutkimustuloksen vuoksi uuden kodin tuleekin ehdottomasti sitoutua Loten nivelvaivojen hoitoon!

Lotte on tästä vaivasta huolimatta iloinen ja reipas neito. Uusiin ihmisiin
on tutustuttu ja kaikkia ei tarvitse haukkua enää ihan mahdottomasti. Omalle
pihalle tulevat vieraat pitää tietysti huomioida, mutta parin makkaranpalan
jälkeen vierasta ei enää viitsi noteerata. Laumassa järjestys on hyvä, myös
perheemme sakemannin kanssa on nykyisin kiva leikkiä sovussa ja hiirimetsällä käy koko porukka. Uiminen on Loten lempipuuhaa, järvessä voisi lutrata vaikka kuinka!

Vapaana lenkkeillessä ei tarvitse huolehtia siitä, että Lotte karkaisi. Neiti pitää itse hyvin huolen siitä, ettei eksy porukasta. Vaikka välillä käy vähän edempänä metsässä haistelemassa muiden mukana, niin kohta pitää jo tulla tarkastamaan, että omat ihmiset ovat edelleen tallessa.

16.5.2010 Lisätty muutama uusi kuva.

5.5.2010 Lotte tuli kotihoitoon perheeseen, johon kuuluu kahden ihmisjäsenen lisäksi kolme koiraa, 5 vuotias uros ja kaksi noin 1,5- vuotiasta narttua. Lotte on reipastunut kuluneen viikon aikana kovasti ja oma paikka laumassa on löytynyt. Toisen nartun kanssa Lotte leikkii mielellään, sakemannin kanssa välit ovat hyvät kunhan kumpikaan ei hae toista leikkiin. Samaan aikaan kuitenkin voivat köllötellä sohvalla, olla pihalla ja lenkkeillä sekä vapaana että remmissä. Ruokakuppiaan puolustaa toisilta koirilta niin kauan kun siinä on ruokaa, tyhjästä kupista ei enää välitä. Ihmiset saavat mennä Loten kupille ja puruluun luo milloin vain.

Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin, korvat saa putsata, hampaat katsoa ja
korvien taakse tullutta huopaantunutta karvaa on leikattu ilman ongelmia.
Peseminen ei ollut Loten mielestä yhtään kivaa, katseli minua kuin kurjaa…
Ei kuitenkaan kieltäytynyt pesusta, osoitti vain ilmeellä, että tää on mun mielestä ihan tarpeetonta tällänen. Pesun jälkeen pyyhe oli aivan turha kapistus, turkinhan voi ravistaa kuivaksi ihan itse :) Harjaamista hieman vielä jännittää, kovasti on mielistelevä ilme kun harjan ottaa esille. Eläinlääkärissä olo rokotusten takia jännitti Lottea, mutta aggressiivinen Lotte ei ollut tällöinkään. Nakit maistuivat hyvin ja toimenpiteen jälkeen voikin jo tutkia paikkoja. Vieraita ihmisiä tyttö jännittää, mutta menee kuitenkin ottamaan makupaloja hetken rohkeutta kerättyään. Autossa Lotte matkustaa mielellään, hyppää omaan häkkiin kun vain oven aukaisee. Ei ole voinut matkojen aikana pahoin tai ulvonut. Remmikävely onnistuu hienosti, ei vedä ja autot saavat kulkea ohi ilman sen kummempaa reaktiota. Rappuset kävelee ilman ongelmia muualla paitsi kotona sisällä. Lenkkeily polkupyörän kanssa sujuu oikein mallikkaasti, myös silloin jos toinen koira juoksee rinnalla.

Lotte on kovin kiintynyt “omaan ihmiseensä”. Yksinoloa on treenattu pienissä
pätkissä, paikkoja ei ole tuhonnut, tovin on vinkunut oven takana ja sitten
luovuttanut. Tarhaan jää makailemaan rauhallisena, ei yritä hyppiä tai haukkua
päästäkseen mukaan. Lotte on sisäsiisti. Yön Lotte nukkuu alakerrassa kun ei
halua tulla rappuja pitkin yläkertaan. Aamulla tyttö ottaa ihmiset riemuissaan vastaan, nuolee ja halaa kun pitkän yön jälkeen taas tavataan. Lotella on mahdottoman paljon hellyyttä tarjolla, läheisyydestä ei meinaa saada tarpeekseen. Kesken lenkin pitää välillä tulla halaamaan ja pikku pusun voi myös aina antaa. Uudessa kodissa tulisi panostaa Loten itseluottamuksen kasvattamiseen. Touhua tämä neito kaipaa, ei ole mikään sohvatyyny, joskin itse sohvalla köllötellessä Lotesta saa aina seuraa. Mukava koirakaverikin voi perheessä olla, mutta Lotte sopii myös perheen ainoaksi silmäteräksi.

Loten paino on noin 25kg ja tyttö on sopusuhtaisessa kunnossa.

27.4.2010 Lotte siirtyi Pärnun tarhalta Suomeen kotihoitoon.
Lisätietoa myöhemmin.

***

23.2.2010 Lotte on steriloitu.
Lisätty uusia kuvia.

7.2.2010 Lotte on hyvin epävarma nuori neiti. Osasyy arkuuteen löytynee perintötekijöistä. Loten emo oli erittäin ihmisarka koira, joka päästettiin ikiuneen noin kuukausi sitten.

Lotella on kova halu tutustua ihmisiin, mutta valitettavasti taustalla on pelkoa joka tulee esiin rähjäämisenä. Paljoa ei kuitenkaan ainakaan tarhaoloissa vaadita, että Lotesta saa ystävän itselleen. Oikea lähestymistapa ja muutama ystävällinen sana, niin johan Loten häntä alkaa iloisesti heilumaan:) Lotte tykkääkin kovasti rapsuttelusta ja huomiosta.
Lenkillä tyttönen kulkee edelleen vetäen joten hihnakoulutukseen uuden omistajan tulee panostaa.

Lotelle kaivataan koirakokemusta omaavaa kotia, joka ymmärtää Loten epävarmuutta ja on valmis työskentelemään asian suhteen. Lottea ei luovuteta pienten lasten perheeseen.

20.1.2010 Lisätty Lotelle kuvia.

20.11.2009 Lotte on noin 1 vuotias narttukoira Pärnun tarhalla.

Lotte on jo toistamiseen tarhalla. Se sai kodin ollessaan noin kahden kuukauden ikäinen, mutta nyt tytön tie vei jälleen tarhalle. Omistajien mukaan hylkäämisen syynä oli Loten kouluttamattomuus ja arkuus sekä muutto ulkomaille… Oli todellinen syy mikä tahansa niin Lotelle on jälleen etsinnässä uusi koti.

Näin Loten ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten kun se oli juuri saapunut tarhalle. Tälloin tyttö oli hyvin pelokas sekä stressaantunut ja se loikki koppiin minua piiloon. Lotte suhtautui ihmisiin tuolloin pelokkaasti haukkumalla.

Nyt Lotte on kuitenkin selvästi muuttunut parempaan suuntaan. Edelleen se haukkuu häkkiä lähestyviä ihmisiä, mutta nopeasti tytön häntä rupeaa heilumaan kun sille juttelee ystävällisesti. Lotte selvästi edelleen jännittää vieraita ihmisiä ja tyttö vaatiikiin itselleen kokeneen omistajan.
Kun astun häkkiin sisälle Lotte tulee varovaisesti minua haistelemaan. Kovasti Lotte tuntuu kaipaavan ihmisen seuraa vaikka tilanne ensin sitä hiukan jännittääkin. Lenkille tyttö lähtee todella mielellään ja nopeasti käy selvästi ettei edellinen koti ole viitsinyt panostaa Loten kouluttamiseen lainkaan. Lotte hötkyilee hihnassa edestakaisin ja sen meno on melkoisen holtitonta:) Jotkut liikkeeni saavat tytön helposti säpsähtämään ja muutenkin Lotte vaikuttaa melko herkältä koiralta.
Toisiin koiriin Lotte suhtautuu erittäin ystävällisesti ja se leikkisi näiden kanssa enemmän kuin mielellään.

Lotelle on etsinnässä aktiivinen koti, joka on valmis panostamaan tytön sosiaalistamiseen ja kouluttamiseen. Lottea ei luovuteta pienten lasten perheeseen.
Lotte on säkäkorkeudeltaan noin 60 senttimetriä.

Lotte luovuteen uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 200 euroa.