Lothar (nyk. Vertti)

Lisätty sivulle: 2011-02-26

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Lothar (nyk. Vertti)
26.3.2011 Lothar sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

16.12.2022 Vertin kanssa menee edelleen aivan mahtavasti; on ollut terveenä, ainuttakaan lekurikäyntiä perustsekkausksia lukuunottamatta ei olla tehty.

Muutimme maaseudulle pari kuukautta sitten, ja nyt on lääniä pistellä menemään. “Sisarensa” Veeran kanssa (Romanian -rescue), joka on ollut meillä jo about kahdeksan vuotta.
Tulevat loistavasti toimeen, ja Vertti on osoittautunut todelliseksi herrasmieheksi: ollessaan ruokakupilla väistää Veeran tullessa samalle aterialle mukisematta, vaikka on kookkaampi.

14.2.2016 Vertillä menee hyvin! Otettiin kaveriksi hänelle (ja annettiin samalla hyvä koti neitoselle) Veera-tyttönen (vasemmalla). Tulevat pahuksen hyvin toimeen; kertaakaan ei ole ollut kummallakaan äkämystymisiä. Vertti on ollut terve. Tosin hammaskivenpoistossa lekuri huomasi, että alhaalta edestä on yksi hammas haljennut, joka samalla poistettin. Vertti ei ollut sitä mitenkään ilmaissut (söi ihan normaalisti etc.), joten itse ei sitä oltu huomattu.

13.12.2011 Vertti on pitemmän tutustumisen myötä osoittautunut aivan mahtavaksi vesseliksi; hän on tosi kiltti (ei ole kertaakaan osoittanut pienintäkään merkkiä agressiivisuudesta), fiksu ja hauska tapaus. Terveenä on ollut ja nukkuu hyvin (aamuisin tarvitsee oikein houkutella lenkille, kun ei millään malttaisi nousta!). Poikamme on aivan haltioissaan kaveristaan :-D Oikein hyvää Joulun odotusta sinulle! T. Katja, Tukay ja Jukka

27.3.2011 Vertti (entinen Lothar) haettiin siis eilen Tallinnasta. Homma toimimallikkaasti ;-). Kovasti oli reppana nälissään ja janoissaan, mutta ne ongelmat kuittautuivat nopeasti. Kävelymatka Norde Centrumista satamaan oli aika jännittävä kokemus sille. Kovat, yllättävät äänet säikyttivät, ja muutenkin ymmärrettävästi vesseli oli aran oloinen. Mutta jo ennen laivaan pääsyä se alkoi osoittaa leimautumista perheeseemme selvästi.

Laivamatka meni leikin ja lisätutustumisen merkeissä, parit pissatkin pääsi hytin lattialle, mutta so not. Väsy yllätti laivamatkan aikana, ja Vertti hakeutui aina jonkun kylkeen pötköttelemään. Illalla kävimme kotona vielä lenkillä, ja hän löysi kotioven takaisin tullessamme. Muutenkin Vertti on osoittautunut jo nyt hauskaksi (pentumaisen leikkisä koheltaja), älykkääksi(oppi laivalla yhdellä näyttämisellä oikaisemaan punkasta toiseen pöytää pitkin sensijaan, että olisi koukannut lattian kautta) ja rakastettavaksi perheenjäseneksi.

Aamulla lipsahti pissat eteisen matolle, kun en päässyt tarpeeksi nopeasti liikkeelle, mutta selvästikin hän vältteli sen tekemistä. Isompi osasto hoitui mallikkaasti oitis ulos päästyämme, eli hän kyllä ymmärtää sisäsiisteyspuolen. Tuossa tuo nyt koheltaa koiralelunsa kanssa vatsa täynnä vaimon kanssa ja on elämäniloa täynnä! Turvallista, virikkeellistä ja onnellista elämää on Vertille nyt jatkossa tiedossa.

Kiitos teille uudesta perheenjäsenestämme ja oikein mukavaa keväänalkua! Terveisin Jukka, Katja ja Tukay

***

Leikattu uroskoira, noin 1 v.

25.2.2011 Lothar on pieni n.1-vuotias uroskoira Raplan tarhalla. Lothar on hyväluonteinen ja kiltti.Lothat on n.30 cm korkea ja painaa 10 kg. Lothar on tullut tarhalle 14.2.-11.

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna,tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnasta. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 200 euroa.