Lota

Lisätty sivulle: 2010-06-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lota
22.8.2010 Lota sai kodin Etelä-Suomesta ainoana koirana.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

4.8.2010 Lotan kanssa menee hienosti. Se on oppinut istumaan käskystä ja tulee aika hyvin luokse kun sitä kutsuu. Lotta pääsi kokeilemaan uimista läheisellä joella ja kirmailemaan vapaana heinikossa. Kumpikin oli tytölle oikein mieleen. Lotta on alkanut myös tekemään tarpeitaan ulos, joten kotimme lattiatkin ovat pysyneet suhteellisen kuivina. Päivä päivältä Lotta rohkaistuu, rentoutuu ja myös vähän riehaantuukin niinkuin pennun vielä kuuluukin. Hellyyttävä koiraneiti.

1.8.2010 Lota (tai Lotta, kuten väkisinkin tulee sanottua) totuttelee ihmiskodissa olemiseen pikkuhiljaa. Ensimmäisenä iltana piti porhaltaa pitkin asuntoa ja tutkia joka paikkaa, mutta parin tunnin päästä Lotakin malttoi rauhoittua jalkojen juureen. Pissat ja kakat Lota tekee sanomalehdelle, mutta ulos se ei vielä uskalla/osaa tarpeitaan tehdä. Lota on tosiaan kuin iso vauva, kaikki koiranelämässä on uutta, mutta pikkuhiljaa Lota opettelee koiran arkea. Liikkuminn remmin päässä sujuu suhtkoht hyvin. Lotta seilaa puolelta toiselle, muttei kisko, vaan remmi saa olla suurimman osan ajasta ihan löysällä. Omaa koiraamme Mallaa, joka porhaltaa mukana vapaana, Lota seurailee innokkaasti ja nuuskii perässä samat paikat.
Lähimetsä on selkeästi kiva paikka vaikka ampiaiset meidät siellä pääsivätkin yllättämään. Puidenjuurien ja kivien yli kapuaminen on jännittävää ja Lota tutkii innokkaan varovaisesti luontoa. Häntä heiluu välillä varovaisesti ja nenä nuuhkii uusia tuoksuja.

Lota pitää selkeästi ihmisistä. Rapsutukset ovat hyvin tervetulleita ja korvia, hampaita ja tassuja saa tutkiskella ilman vastalauseita. Ollaan nipsaistu kynsien päästä pahimmat hiput. Lotan sterilisaatiohaava on hyvällä mallilla ja Lotakaan ei siihen pahemmin huomiota kiinnitä. Tietenkin stressi sillä on vielä päällä, ja siitä on oireena runsas juominen. Yksin jäämistä pitää harjoitella paljon, sillä Lotta kiintyy helposti ihmiseen ja haluaisi olla kokoajan mukana tekemässä.

31.7.2010 Lota on tullut pääkaupunkiseudulle kotihoitoon. Lota on steriloitu, ja ikää sillä on tällä hetkellä puolisen vuotta. Lota on suloinen, suuri vauva, jonka tarvitsee vielä opetella paljon asioita. Lisätietoja Lotasta kunhan hoitokoti tutustuu paremmin.

***

30.6.2010 Lota, Doora ja Juss ovat pentuja, jotka jätettiin korissa koirahoitolan pitäjän pihaan, kun hän oli poissa. Pennut ovat tällä hetkellä Raplamaalla Virossa. Ikää niillä on tällä hetkellä vajaa 5 kuukautta. Sisarukset mahdollisesti myös leikkautetaan ennen omaan kotiin lähtemistä.

Lota on reipas pentu, josta kasvaa aikuisena suurehko. Pennuissa on ainakin saksanpaimenkoiraa, joten niistä tulee aktiivisia ja toimeliaita. Sisarukset tarvitsevat siis kodin, jossa ollaan valmiita panostamaan koiran kasvatukseen sekä jaksetaan liikkua riittävästi. Näitä pentuja ei suositella ensimmäiseksi koiraksi eikä myöskään kotiin, jossa ei ole riittävää kokemusta tämäntyyppisistä koirista.

Kulukorvaus pennusta on 200 euroa. Se sisältää lemmikkipassin, mikrosirun, nelos- ja rabiesrokotteen, steriloinnin sekä loishäädöt. Lota on tuotu maahan edelleen välitettäväksi tuotavien eläinten maahantuontisäädöksiä noudattaen, ja siitä on ilmoitus Eviraan ja Traces-järjestelmään.