Loolo

Lisätty sivulle: 2009-03-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Loolo
14.2.2010 Loolo sai kodin Riihikoskelta.

***

5.11.2010 Lisätty Loololle kuvia kodista.

***

21.12.2009 Loolo jatkaa kodin etsintää.

Loolo on hurmaava nuori neito ja sillä on vielä paljon annettavaa uudelle kodilleen. Looloa kuvaa parhaiten sanat hellyydenkipeä ja ystävällinen, mutta samalla se on myös hyvin epävarma ja alistuva nuori neitonen. Omistajalleen/ hoitajalleen Loolo on mitä kiltein, nöyrin ja miellyttämishaluisin koira mitä olen koskaan tavannut. Loolo on valmis tekemään melkein mitä tahansa jotta sen oma ihminen olisi tyytyväinen. Looloa onkin helppo motivoida oppimaan uusia asioita.

Loolon epävarmuus tulee esiin tilanteissa, joissa on paikalla vieraita ihmisiä. Tämä oli myös syynä Loolon nopeaan palautumiseen uudesta kodista takaisin hoitopaikkaan. Loolo oli ollut alle viikon ajan uudessa kodissa ja se oli käyttäytynyt arvaamattomasti (rähisten ja haukkuen) kodin vieraita kohtaan. Loolon käyttäytymiseen vaikutti varmasti tytön epävarmuus, stressi, paikanvaihdos ja uudet omistajat joihin Loolo ei ollut vielä kerennyt muodostamaan luottamussuhdetta.

Loololle on etsinnässä suht rauhallinen koti, jossa tytölle annetaan aikaa kotiutua ja muodostaa luottamuksellinen ja vakaa suhde omistajiinsa ennekuin paikalle kutsutaan vieraita ihmisiä. Uuden kodin täytyy ymmärtää tytön epävarmuutta ja olla valmis työskentelemään sen suhteen ja tarvittaessa eristämään tyttö vierailijoista esimerkiksi koiraportin avulla. Loolon itseluottamusta tulee edelleen kasvattaa ja helpoiten se onnistunee mukavilla aktivointihetkillä. Tulevaisuudessa Loolosta voisi olla vaikkapa harrastelukaveriksi jäljelle.

Hoitopaikan oma vahvatahtoinen uros on Loololle tärkeä esimerkki ja tällainen voisi löytyä uudesta kodistakin. Toisen koiran ystävällinen ja avoin asenne voisi helpottaa Loolon suhtautumista uusiin tilanteisiin.

26.11.2009 Loolo palasi kotihoitopaikkaan etsimään uutta kotia. Lisätietoa myöhemmin.

***

15.11.2009 Loolo sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia kotihoidosta:

22.10.2009 Lisätty noin 1,5 vuotiaalle Loololle uusia kuvia.

8.10.2009 Loolo on ollut nyt kuukauden Suomessa kotihoidossa ja todella nopeasti tyttö sopeutui kotihoitopaikan elämänrytmiin.
Loolo rakastaa ihmisen seuraa ja se on todella hellyydenkipeä. Säännöllisin väliajoin tytön partakuono tulee jakelemaan kotihoitajalle märkiä tervehdyksiä, aivan kuin tyttö tulisi tarkistamaan etten vain ole unohtanut sen olemassaoloa:) Rapsuttelusta Loolo voisi nauttia tuntikaupalla.
Hihnassa Loolo kävelee nätisti ja vapaana metsässä olen voinut neitoa huoletta pitää. Loolo pitää kyllä tarkasti huolen siitä etten katoa sen näköpiiristä:)

Kissat ovat alkaneet kiinnostaa Looloa liikaa joten kissaperheen koiraksi Loolosta ei ole. Onnellisimmillaan Loolo olisi varmasti ainoana koirana tai sitten vahvan uroksen kaverina. Liian alistuvan koiran kaveriksi Loolo ei sovi.

16.9.2009 Loolo on jälleen näitä koiria, joista on vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa. Tämä herttainen tyttö on uskomattoman kiltti ja sillä on kova tarve miellyttää ihmistä. Loolo kiintyykin hyvin nopeasti ihmiseen ja olisi valmis seuraamaan tätä vaikka maailman ääriin saakka:) Tästä huolimatta Loolo ei tunnu kärsivän ainakaan kotihoitopaikassaan eroahdistuksesta.

Toisten koirien kanssa Loolo tulee hyvin toimeen mutta sillä on selvästi taipumusta dominointiin alistuvamman koirakaverin seurassa. Kissat ovat myös Loolon mielestä mukavia tosin välillä tyttö innostuu jahtaamaan niitä leikkiseuran toivossa.
Loolon kotihoitopaikka sijaitsee omakotitalossa mutta voisin kuvitella Loolon asuvan myös yhtä hyvin kerrostalossa.

8.9.2009 Loolo siirtyi Suomeen kotihoitoon.

***

1.9.2009 Lisätty Loololle uusia kuvia

21.7.2009 Uskomattoman kauan on suloinen Loolo jo kotiaan tarhalla odotellut. Loolo on todella sympaattinen ja suloinen koira. Heti saapuessamme tarhalle otan sen häkistään ja vien kävelylle. Ja tyttö on taas rohkaistunut lisää ja pääsemme pidemmälle kuin koskaan tarhan portilta. Myös hihnassa kulkeminen alkaa jo olemaan sujuvaa. Istuudumme nurmikolla ja Loolo taas heittäytyy selälleen rapsutuksia vastaanottamaan.

28.5.2009 Ihastuttava ja suloinen Loolo odottelee vielä kotiaan Pärnun tarhalla. Otan sen häkistään mukaani ja se kulkee tarha-alueella vielä reippaammin kuin viime kerralla sen nähdessäni. Portin ulkopuolella se alkaa kuitenkin arastelemaan ja askel hidastumaan. Pienellä houkuttelulla saan sen kuitenkin kulkemaan perässäni. Päätämme kuitenkin pysähtyä läheiselle ruohikolle istuskelemaan ja Loolo nauttii todella paljon saamastaan huomiosta ja makoilee ja kieriskelee ruohikolla todella tyytyväisenä. Paistattelemme kaunista kesäpäivää siinä jokusen tovin eikä Loololla ole kiire minnekkään. Lopulta kuitenkin minun on vietävä se takaisin häkkiinsä jonne Loolo sujahtaa jo tottuneesti.

13.4.2009 Loolon sisko Peepe matkasi jo omaan uuteen kotiinsa ja nyt olisikin jo Loolon vuoro. Loolo on rohkaistunut viime kerrasta todella paljon ja onkin jo heti häkkinsä raossa kurkottelemassa makupaloja. Menen häkkiin sisään ja Peepe perääntyy hetkeksi miettimään tulijan aikeita mutta hyvin nopeasti saan tytön houkuteltua luokseni ja sujautan Loololle kaulapannan.
Heti tarha-alueella näen Loolon kulkevan rohkeammin ja kun pääsemme ulos tarha-alueelta on askellus jo aivan normaalia. Edelleen Loolo jonkun verran seikkailee hihnassa puolelta toiselle mutta on aivan mahtavaa nähdä Loolon piristyneen näin valtavasti. Edelleen tyttö saattaa pelästyessään heittäytyä maahan kuin odottaen että sille tehtäisiin jotain pahaa. Kuljemme kahden muun narttukoiran kanssa samaa matkaa ja heidän kanssaan Loolo tulee hyvin toimeen.

8.3.2009 Loolo ja Peepe ovat arviolta noin 1-vuotiaat siskokset Pärnun tarhalla.

Loolo ja Peepe asustavat keskenään samassa häkissä sulassa sovussa. Loolo on sisaruksista hieman isokokoisempi (säkä noin 60cm) ja tyttö on siskoaan myös selvästi hiukan arempi. Loolo hakee Peepestä turvaa uusissa tilanteissa ja seuraa muutenkin kovasti siskonsa jalanjälkiä. Uudessa kodissa voisi hyvinkin olla ystävällinen koirakaveri Looloa odottamassa, joka näyttäisi rohkaisevaa esimerkkiä tälle epävarmalle neitokaiselle.

Loolo ei ole tottunut kävelemään hihnassa vaan välillä neitokainen pysähtelee ja painaa jarrut pohjaan. Houkuttelemalla saan Loolon kuitenkin etenemään, mutta silti tyttö on melkoisen epävarma liikkeissään. Loololle etsitäänkin kotia rauhalliselta alueelta.

Ulkoaitauksessa päästän Loolon irti hihnassa ja silloin tyttö vapautuu. Se painaa innolla menemään siskonsa perässä ja saa välillä ihania hepulikohtauksia:). Loolo tulee oma-alotteisesti ihmistä tervehtimään ja heittäytyy selälleen vastaanottamaan rapsutuksia.

Uuden kodin tulee panostaa Loolon itsetunnon kasvattamiseen ja kodilta toivotaankin löytyvän aikaisempaa koirakokemusta.

Loolo luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.
Kulukorvaus 180 euroa.