Loola (nyk. Neppi)

Lisätty sivulle: 2009-01-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Loola (nyk. Neppi)
22.12.09 Neppi sai uuden kodin Porista

***

Neppi (n. 1-vuotias narttu) etsii uutta kotia elämäntilanteen muutoksen vuoksi!

Omistajan kertomaa:

Neppi on rohkaistunut hurjasti monissa asioissa,mutta edelleen tarvitsee ujostella lapsia kun ne liikkuuki nii arvaamattomasti ja joitakin vieraita ihmisiä on mukavempaa katsella selän takaa ja napsia lahjus nameja :)

Tyttö on ollut aina todella helppo lukuinen ja äärimmäisen tarkasi omistajaan tukeutuva,eli jos itse jännität jännittää kyllä koirakin.Muiden koirien kanssakin pärjäillään kunhan kaveri ei vain tule luokse kuin yleinen syyttäjä,eli hiljaa hyvä tulee.

Hän on ollut todella nopea oppimaan ja hoksaamaan asioita ja näin ollen peruskäskyt ovat kyllä hallussa ja pari ylimääräistäkin,toko koiraksi ei kuitenkaan ainakaan vielä kannata suunnitella koska suuret ihmisjoukot hiukan arveluttavat.Yksin olossa ei ole ollut suurempia ongelmia,pieniä vaurioita on tullut kyllä mutta yleensä sellaisiin paikkoihin missä on maistunut ruoka(matolle tippui jotain liian hyvää),kerrostalo elämäkin sujuu jouhevasti kun ei tyttö oikein osaa haukkua muutoin kuin leikkiin innostuessa :)
Autoilu ei vieläkään ole maailman ihanin asia mutta kyllä matkustaminen sujuu takapenkillä maaten,vapaanakin on osattu olla nätisti karkaamatta tosin tätä on kokeiltukin vain “maalla” ja koirapuistoissa.

Kovin neiti on ihmisläheinen ja leimautuva sohvaperuna jos niikseen tulee,osaa ihastuttavasti asettua sisällä ollessaankin…lenkillä pitää vain välillä saada riehujaisia:)

Eli siis kaikin puolin hurmaava tyttönen omalla persoonallisella tyylillään jolla on kaikistellenkin vilja allergia,oireilee korvatulehduksella jos ei ole allergia ystävällistä ruokaa…ja kaikki ruoka kyllä menee,todistaa mamman raparperit joita ei enää ole :D

Nepin kulukorvaus on 60€

***

14.2.2009 Loola sai kodin Kangasalta

***

Kuulumisia kodista:

26.2.2009 Alku on lähtenyt lupaavasti ja ujosta pikkutytöstä on kuoriutunut hilpeä väkkärä:)

Neppi on keksinyt että kotona voi ottaa sohvan divaani osalla rennosti kun isäntäväkikin ottaa ja rauhoittuu, välillä tullee vain sellainen olo, että tilaa on aivan liian vähän hänen valtavalle minuudelleen. jolloin pitää kaikki koivet levittää ja maksimoida tila jonka kykenee valtaamaan :) Huomiota neiti hakee tilanteesta riippuen joko hyvin hienostuneesti tai tassulla syliin läppäisten. Jos makoillaan sohvalla tullaan kylki kylkeä vasten makaamaan ja katsotaan pyytävästi tai jos joku erehtyy esim. puhumaan puhelimeen halipulan iskiessä ottaa tyttö tassut käyttöön ja läppäsee puhelinta pois ja sitten vasta katsoo pyytävästi:)

Omaa sisäistä termiittiään Neppi ei ole onneksi vielä keksinyt :D Se mihin on hampaansa hoksannut iskeä on ollut luvallista purtavaa, ehdottomina suosikkeina ovat olleet juuri pakastimesta otetut luut tai tiukkaan täytetty kylmä kongi, hyvänä ja sotkuisena lisänä ovat toimineet porkkanat. Hampaita siis vaihdellaan pysyviin hurjaa vauhtia.

“Suurimpana” ongelmana olivat Nepin tullessa taloon ulkoilun pelottavuus ja sisäsiisteys. Kummassakin on havaittavissa positiivisia muutoksia vaikkei tässä nyt vielä ihan mestareita ollakkaan :D Lenkeillä ollaan enimmäkseen kuljettu samoja reittejä jotta ne kävisivät tutuiksi ja jännitys taso pääsisi laskemaan,tavoitteeseen on päästykin oikein hyvin,tutulla reitillä neiti kulkee kiltisti edellä välillä selän takaa kiertäen, mukaan lukematta niitä kertoja kun tien poskessa on jännää postia mitä pitää tutkia erityisen tarkkaan.

Autoihin ei oikein suuremmin kiinnitetä huomiota kunhan eivät aja tuhatta ja sataa vierestä rikkinäisellä pakoputkella varustettuna, vastaan tulevia ihmisiä ja eläimiä sitä vastoin pitää vielä jännittää. Erityisen kummastuttavia ovat ne pienet kääpiöt taistelurattaineen, jotka yleisemmin tunnetaan lapsina rattaineen tai pulkkineen :)

Muihin eläimiin ei olla vielä suuremmin ehditty tutustumaan vaikkakin tavoitteena olisi lähi viikkoina alkaa totuttelu tuttavapiirin eläimiin. Tälle aamulle tulikin vastaan aivan ihastuttava pikkukoira ymmärtäväisen emäntänsä kanssa, joka antoi meidän neidin rauhoittua ja tottua toisen koiran läsnäoloon (seisoskeltiin siis parin metrin päässä toisistamme ja jutusteltiin mukavia samalla kun pienempi koira tahtoi tehdä tuttavuutta ja Neppi rauhoittui sen verran että karvat laskivat ja uskalsi ottaa pari askelta innokasta kaveria kohti).

Sisäsiisteys on vielä hiukan häilyväinen piirre, suurin osa tulee kuitenkin ulos. Keskimäärin kerran päivässä joudutaan siivoamaan lammikkoa sisältä, yleensä silloin kun ulkona ei olla raaskittu asettua tarpeille tai ei ole enää jaksanut pidättelemään ulos asti….joskus se on vain sekunneista kiinni, parhaimmillaan oltiin jo kengät jalassa menossa ulos kun lenkittäjä (siis minä) huomasi jonkin unohtuneen toiseen huoneeseen, ei voi muistaa enää mikä, silloinhan se vahinko tuli lattialle :D

Koirapuistoonkin on uskaltauduttu juoksemaan…..silloin kun siellä ei ole ollut muita…villinä ja vapaana liikkuminen onkin ollut mielekästä ja uuvuttavaa,yksin Neppi ei oikein osaa juoksennella, mutta tykkää etsiä meitä puistosta.Toisin sanottuna isännän kanssa mennään kauemmas toisistamme jolloin Neppi hipittää meidän välillä,saa samalla harjoitusta luokse tulosta ja kokee onnistumisen riemua :D

Olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä ratkaisuumme,emme luopuisi tästä neidistä enää kirveelläkään.Kiitos tästä perheen lisästä kuuluu siis täysin siihen suuntaan,olette milloin vain tervetulleita kyläilemään meillä,muistaa vain ilmoittaa niin kyllä täällä kahvitkin keitellään valmiiksi:) t.Anne,Teo ja Neppi

***

22.1.2009 Loola, n. 4kk ikäinen neitokainen, nauttii kovasti rapsutuksista ja kinkkukin katosi parempii suihin pienen harkinnan jälkeen. Loola vaikuttaa uteliaalta kaverilta josta saa varmasti mukavan kumppanin itselleen :)
Loola opettelee kotikoiran elämää nykyään hoidossa Tampereella ja siihen voi mennä sovitusti tutustumaan.

1.1.2009 Loola on n. 3-4 kk vanha tyttöpentu Valgan tarhalla Etelä-Virossa. Loolassa on saksanpaimenkoiraa ja tytöstä kasvanee keskikokoinen. Samasta pentueestä on kolme narttupentua tarhalla ja tytöt olivat onnessaan päästessään riehumaan lumihankeen. Loolasta saa hyvän harrastuskaverin ja tytön kanssa kannattaa mennä koirakouluun. Loola on vielä pikkuisen arka ja aluksi lenkille lähdettäessä tyttö tykkäsi makoilla lenkittäjän vieressä ja nautti rapsutuksista.

Tytön kulukorvaus on 150 €, johon sisältyy maahantuontiin vaadittavat toimenpiteet (mm- sirutus, rokotukset, madotukset). Toimenpiteet käyvät ilmi mukana tulevasta lemmikkieläinpassista.