Lonni (nyk. Donna)

Lisätty sivulle: 2007-12-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lonni (nyk. Donna)
23.1.2008 Lonni (nyk. Donna) sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

27.2.2011 Hei, aikaa on vierähtänyt, eikä ole tullut kirjoitettua kuulumisia. Mutta parempi myöhään kuin… Donnalla on kaikki hyvin. Edelleenkin on saanut olla terveenä. Ruoka maistuu hyvin, mutta painoa ei ole silti tullut hirveästi, täytyy pitää annoskoot hallinnassa tässä itse kullakin. ;) Tulee edelleen hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Käydään koirapuistossa päivittäin. Ei kovinkaan paljoa leiki siellä, mutta osallistuu kyllä järjestyksenpitoon, jos muut intoutuvat hänen mielestään liikaa. Välillä innostuu juoksemaan, eikä se silloin ole mitään pikku hissuttelua vaan ihan täysillä mennään. Lenkkeily metsäpoluilla on mieluista. Liikenteen seassa Donna stressaa jonkin verran, ja sitä me onneksi pystytään hyvin välttämäänkin. Kesällä se juoksee myös pyörän vieressä. Välillä meillä on lapsia kylässä ja hyvin se toimii silloinkin, se pitää lapsista. Ainoastaan kirputtamisen se voisi jättää lasten kohdalla väliin, siinä sitä pitää vähän vahtia. Mutta meitä aikuisia se hoitaa päivittäin kirputtamalla. :) Laitan tähän muutamia kuvia: osa on vanhempia, pari viime kesältä ja sekä pari tänään otettua.

t. Paula ja Timo + Donna

23.12.2008 Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2009! Donnalle kuuluu ihan hyvää, on ollut terveenä ja sopeutunut ihan hyvin. Liitteessä Donna vähän tonttuilee.

t. Paula ja Timo Helsingistä ja tietenkin Donna ent. Lonni

24.3.2008 Donna on ollut meillä nyt reilut kaksi kuukautta. Ihmeen hyvin on mennyt kun ajattelee, että koiruus on melkein koko ikänsä ollut pienessä häkissä, eli 4 kk-1,5 vuotiaaksi ja oli tosi laiha. Kyllä sillä on ollut kuitenkin hyviä kokemuksia ihmisestä, kun luottamus meihinkin tuli melko pian. Pari ensimmäistä viikkoa oli keittiön pöydän alla koko ajan. Nyt käppäilee ja makoilee muuallakin. Keittiön pöydän alussa on silti paras rahoittumispaikka ja turvapaikka. On sillä patja nukkumisalustana, mutta ei siinä juuri ole ollut, vaikka sen paikkaakin on vaihdettu. Kun laitoin sen keittiön pöydän alle, ei mennyt sinne ollenkaan. Kyynärpäät on vähän punaisena, taitaa tulla sellaiset känsät niihin. Voisikohan niitä muuten estää, jos ei kerran nuku pehmeällä alustalla.

Kun juoksusta päästiin ollaan päivittäin oltu koirapuistossa. Hyvin menee sielläkin. Juoksee oikein lentämällä välillä. Antaa pentukoirien retuuttaa itseään ja ärähtää vain vähän, jos on tarvis. Liian innokkaille uroille ei myöskään kovasti sano mitään, yrittää saada ne ymmärtämään vähän nätimmin, ettei kaikki sovi. Ei ole mitenkään arka siellä, mutta väistyy kyllä, jos rähinää syntyy. Istahtaa sivummalle seuraamaan, että mitähän nyt. Hihnassa kulkee ihan nätisti, eikä tosiaan rähise vastaantulijoille. Alkuun vähän kiersi aina ympäri kävellessä, muttei enää.

Painoa on tullut kolmisen kiloa lisää, en tiedä onkohan se nyt sopivasti. Ruuan perään on kyllä kova. Ei ole silti pöydältä ottanut juuri mitään vaikka on jäänyt yksin kotiin ja ruokia on ollut esillä. Roskiskaappi on joskus vissiin jäänyt auki ja muutaman kerran on vähän penkonut roskista. Mitään ei ole rikkonut eikä hauku yksin ollessaan. Koirapuistossa kyllä välillä innostuu haukkumaan ja murisemaan. Sisällä inisee vain vähän kun odottaa ruokaa, muutoin on hiljainen kaveri. Leikkii, jos sitä kovasti innostaa, mutta ei oikein leluista välitä. Hellästi vain vinguttaa yhtä vinkulelua. Puruluista kyllä tykkää.

Autoilu on sellainen asia, mistä Donna kyllä sterssaantuu. Huohottaa ja poukkoilee ikkunasta toiseen. Pidemmälllä matkalla vasta rahoittuu nukkumaan. Ehkä ajan mittaan tottuu, kun vähän ikää tulee. Sillehän kaikki on aika uutta.

Kesän riemuja odotellessa
terveisin, Donna ja Paula

***

Narttukoira, noin 1,5 v.

13.1.2008 Lonni on tosi upea tyttö, ei hauku, on sisäsiisti. Lonni on aika hoikassa kunnossa, mutta ruoka maistuu. Kissat on ihan jees, eikä kanikaan aiheuta suurempaa kiinnostusta, siis kani on häkissä. Lonni on sisäsiisti, ääretömän kiltti tyttö. Arahko, eikä pidä muista koirista suuremmin. Kuonon päällä näkyy tappelun merkkejä ja myös päälaella, syy siihen löytyy varmaan entisestä elämästä, ettei kaipaa muita koiria. Ei halua leikkiä muiden koirien kanssa, oli ikä mikä tahansa, tosin aikaa on kulunut vielä vähän. Ihmisen kanssa on aivan ihana, ei tuhoa paikkoja, on hellä ja hempeä. Nälkäinen tyttö on ja ruoka syödään vauhdikkaasti. On varmaan ainoana koirana tosi ihana ja rakastaa ihmisen kanssa oloa. Hihnassa kulkeminen kaipaa opettelua, mutta ei vedä, lähinnä soheltamista puolelta toiselle. Aivan ihana tyttö, eikä mitään haukkumista ole ilmennyt, pientä ininää yksin jäädessä joka sekään ei kestä kauan aikaa. Hieman pelkää kättä, mutta sekin paranemaan päin.

13.1.2008 Lonni on hoitokodissa Paimiossa.

17.12.2007 Lonni on ollut 1,5 vuotta tarhalla, jonne se on päätynyt pentuna siskonsa Martan kanssa. Tarkempaa tietoa Lonnin käytöksestä ei ole, mutta ihmisystävällinen tyttö on tarhallaoloajastaan huolimatta, joskin siskoonsa Martaan verrattuna Lonnista näkyi selkeitä stressioireita mm. kehän kiertämisenä häkissään. Lonni on keskikoinen, mahdollisesti spk-sekoitus.

Lonnin olisi jo aika päästä omaan kotiin, pois ankeista tarhaoloista. Lonnin ottamista suunnittelevan tulee tarkkaan miettiä Lonnin tarvitsema aika sopeutua perhekoiran elämään. Lonnia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä pienten lasten perheeseen, ensisijaisesti Lonnille toivotaan kotia ok-talosta.

Lonni on rokotettu, sirutettu ja sillä on lemmikkipassi. Kuvassa Marta on kirjava oikealla ja Lonni yksivärinen vasemmalla puolella.

Videopätkä Lonnista