Lolly

Lisätty sivulle: 2007-08-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lolly
24.12.2007 Lolly sai kodin kotihoitopaikastaan Salosaaresta.

***

Kuulumisia kodista:

6.5.2010 Lolly asuu nykyisin kerrostalossa. Lolly on sopeutunut oikein hyvin asumaan kerrostalossa :) Ja perheeseen on myös tullut uusi asukas Tiri(kääpiöpinseri). Tiri ja Lolly ovat parhaat kaverit ja kävelevät aina lenkillä vierekkäin. Tiri on melkein kuin Lollyn pikku vauva.

3.2.2008 Hyvää lumimyrsky päivää!

Tämä on ollut Lollyn lempipäiviä. Viihtyisi ulkona vaikka kuinka kauan. Lolly villiintyy totaallisesti mitä enemmän tuulee ja sataa lunta. Luulisi Lollyssa olevan huskya kun noin rakastaa myrksyjä. Turkki on lyhyt, mutta hyvin tyttö näkyy pärjäävän. Tosin vauhti on niin kovaa, etten usko siinä kylmän pääsevän puraisemaan. =)

Lolly on edistynyt eroahdistuksen suhteen. On päästy jo yksi puoli tuntinen ettei Lolly ole tullut koirahuoneesta pois ja tehnyt tarpeitaan protestiksi.
Odotamme innolla sitä toista kertaa. Myös Lollyn karkailussa on tapahtunut
edistystä. Lolly ei karatessaan enään juokse suoraan pelolle vaan jää
pihamaahan ja tulee kutsusta luokse. Tämä on jo tapahtunut kaksi kertaa. Olemme Mirasta ja Lollysta hyvin ylpeitä kun edistystä tapahtuu. Lolly on
aloittanut uutena harjoituksena näyttelyhäkissä olemisen. Häkki on laitettu
Lollyn pedin paikalle ja omat unilelut (pieni dalmatialainen ja pieni
keltainen pupu) on siellä. Hyvin hän siellä viihtyy ainakin alkuyön. Sitten
kömpii Miran viereen. =)

T: Sini, Mira ja Lolly alias Olli

***

Kuulumisia kotihoidosta:

16.10.2007 Lolly osaa jo istua, mennä maahan, tulla sivulle ja paikka käskyn. Luokse tuloa harjoitellaan vielä. Tyttäreni kokeili ilman lupaani miten Lolly toimii irti ulkona. Lolly läksi omille teilleen, mutta tuli käskystä takaisin. Lolly tottelee siis lapsiakin erittäin hyvin. Karkailut on loppuneet oppimisen myötä. Lollylta löytyy miellyttämisen halua mikä tekee Lollysta helpon kouluttaa.

Lolly mutustelee vieläkin sitä sun tätä. On kuitenkin päiviä jolloin ei ole
mutusteltu mitään. Tärkeintä on muistaa raivata kaikki tavarat pois Lollyn
ulottuvilta ennen lähtöä. Lolly on rauhoittunut muutenkin kun on saanut olla
Martan (kultsu) kanssa isommassa tilassa eli koko talossa. Lolly tarvitsee
tilaa ympärilleen. Jätän Lollylle ja Martalle kaiken näköistä tekemistä kun
lähdemme.

Kaikki narttu koirat tulee loistavasti toimeen keskenään. Uudessa kodissa tulisi ehdottomasti olla toinen leikkisä koira kaverina.

2.10.2007 Käytiin Lollyn kaa tänään koirakoulussa. Lolly oli alussa innoissaan vain muista koirista. Loppua kohden Lolly alkoi ymmärtää mistä on kyse ja miten saa makupaloja. Antoi tutkia vieraan ihmisen itsensä, istui ja meni maahan. Sivulle käskykin alkoi jo onnistumaan. Luoksetuloharjoitus taisi olla vähän pelottava kun vieras ihminen jäi pitämään Lollya ja minä menin kauemmas. Lolly tuli kyllä luokse, mutta hyvin alistuvasti. Kai hän ajatteli tehneensä jotain väärin kun jätin hänet vieraalle ihmiselle.

Olemme käyneet muutaman kerran kylässäkin. Ensimmäinen kerta oli ollut vain vinkumista ja levottomuutta. Toisella kerralla mentiin koiralliseen paikkaan. Käytiin ensin Aimo bokserin kanssa lenkillä ja sitten mentiin sisälle. Lolly makasi lattialla rentona ja eikä ollut ollenkaan levoton vaikka lapsia juoksenteli ympärillä. Lolly tulee siis hyvin toimeen myös lastenkin kanssa, vaikka nämä juoksisi hampaat irvessä ja kädet koholla kohti.

Lolly on oppinut pyytämään ulos, joten sisäsiisteys on edennyt hyvää vauhtia viime päivinä. Lolly antaa leikata kyntensä todella hyvin. Muutenkin sallii koskea joka paikasta. Lolly on kokeillut paljon asioita mitä saa tehdä ja mitä ei. Oppii nopeasti oikean toiminta tavan eikä toista niitä jos saadaan heti toruttua. Esimerkkinä vaikka se kun Lolly näykkäisi minua. Ei ole toista kertaa tehnyt sitä minulle tai muille. Toisten koirien näykkiminenkin on loppunut.

Aivan upea tyttö edelleen. Ja upeammaksi tulee kun oppii tapoja.

25.9.2007 Lollyn ensimäinen viikko on mennyt hyvin. Lolly oli toisen kerran yksin kotona tänään. Vapautti taas itsensä ja lisäksi myös Artun (uroksemme). Oli repinyt pienen listan pois ulko-ovesta (ovella ikää 30v) ja mutustanut Miran aamutossusta tupsun. Itsensä ja toisten koirien vapauttelun lisäksi Lollyn temppuihin kuuluu karkailu. Tulee kyllä takaisin n. 10 minuutin päästä. Lollyn tulevalla omistajalla olisi hyvä olla paljon huumoria matkassa, jotta kaikki Lollyn yllätykset jaksaa.

Lolly oppii hyvää vauhtia. Ei-sana ja oma nimi tiedetään jo. Lolly osaa jo odottaa nätisti sisällä kun käymme ulkona, eikä raavi silloin ovia. Lolly myös rauhoittuu nopeasti kun hänen suosikkinsa Mira lapseni lähtee ulos. Muutaman kerran vinkaisee ja rupeaa nukkumaan sängylle. Istu ja maahan käskyt osataan myös. Lenkillä ollessa opetellaan käskyjä seis, reunaan ja yli (tien ylitys. Lähdemme hakemaan ensiviikolla uusia kokemuksia koirakoulusta.

Lolly on alkanut näykkimään Fasua (shar pei). Olemme puuttuneet tähän heti. Muut koirat kyllä komentaa tarvittaessa, mutta Fasu vaan yrittää pakoon. Lolly menee perässä näykkien. Sohvalla ollessa Lolly yrittää toisia näykkiä, mutta Lolly löytää itsensä pian lattialta. Tämä tapa ei ole vielä paha ja toivon, ettei tule tapaa. Luonnetta siis Lollylta taitaa löytyä. Omistajan tulee olla rakastava ja jämäkkä.

Lolly on varmaan loukannut joskus itsensä.Takajaloissa on vanhat arvet ja oikean etutassun kynsi on pystyssä,eikä se taivu. Liikkuu kuitenkin todella hyvin lenkillä.

Lollysta saattaisi olla metsästäjän kaveriksi. Merkkaa hyvin supikoiran kulkureitit ja vauhkoontuu välillä kun saa ihanan tuoksun nenään lenkillä. Metsästäjän alkeista kertoo myös tämä ajokoiramainen karkailu ja omien teiden kulkeminen.

Lolly on kyllä sellainen sydämen valloittaja. Uskomattoman ihana pentu. Lollysta kasvaa suuri seikkailija.

19.9.2007 Lolly on osottautunut hoidossa ihanan leikkisäksi ja todella ystävälliseksi tytöksi. Se onkin jo kerennyt hurmaamaan monia ihmisiä kotihoitopaikkansa seutuvilla. Siitä on tullut oikea mainoskoira:).

Lolly tulee hyvin toimeen kodin omien koirien kanssa ja varsinkin tyttökoiran kanssa Lolly tykkää leikkiä. Lollyn uudessa kodissa voisikin olla toinen leikkisä koira tytön kaverina.

Lollyn kanssa on nyt yksinoloharjoitukset aloitettu ja kyllähän tyttö on mutustellut sitä sun tätä, muttei sentään mitään ole tuhonnut. Lolly vaikuttaa kouluttamattomalta tyttöseltä ja esim. Ei-sanan merkitystä harjoitellaan.

***

10.9.2007 Lolly etsii uutta kotia. Omistaja haluaa luopua tytöstä eroahdistuksen vuoksi. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Lollyn kulukorvaus on 150 euroa.

Lolly sai kodin Helsingistä 30.8.2007.

17.8.2007 Reg nro.6769 on arviolta vuoden ikäinen narttukoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Sen säkäkorkeus on arviolta noin 45 cm.

Muiden koirien haukkuessa häkeissään Lolly-tyttönen makoilee hiljaisena koppinsa suojissa omissa oloissaan. Sen parikuiset pennut päivystävät häkin edustalla ja viheltäessäni myös Lolly tulee kysyvän näköisenä paikalle. Saan kuin saankin Lollyn häkistä ulos vaikka pennut häärivät touhukkaina sen ympärillä:). Mammakoira lähtee iloisesti mukaani ja pieni hengähdystauko jo luovutusiässä olevista pennuista tekee sille selvästi oikein hyvää.

Lolly kävelee erittäin nätisti ja rauhallisesti hihnassa. Juoksuaitauksessakin se viilettää tyytyväisenä menemään, mutta silti siitä paistaa ihana rauhanomaisuus lävitse.

Lolly rakastaa hellimistä ja paijaamista ja se paljastaa rennosti vatsansakin minulle rapsuteltavaksi. Tämän tytön katseessa on sitä jotain…