Lola (nyk. Lora), Luminellan pentu

Lisätty sivulle: 2006-12-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Lola (nyk. Lora), Luminellan pentu
07.05.2013 Lola sai kodin Jyväskylästä.

***

Narttukoira, 6 v.

24.04.2013 Lolan olisi hyvä päästä jo omaan kotiin,sillä tytön ja hoitopaikan oman koiran kemiat eivät oikein enää kohtaa.

1.2.2013 Lolalle lisätty video. Lola on oikein leikkisä, ja leikkii hoitokodin nartun kanssa mielellään, kuten videossakin. Lolaa uskaltaa myös pitää vapaana rauhallisemmilla alueilla ja pihoilla, vaikka vieraita vähän haukutaankin. Kotiintulevien vieraisiin Lola suhtautuu myös ensin vähän varauksella, mutta tutustumisen jälkeen se hakee rapsutuksia ja on oikein ystävällinen.

23.1.2013 Lola on hoitokodissa Lohjalla, jonne Lolaan voi mennä tutustumaan sovitusti. Lola osaa paljon peruskäskyjä (istu, maahan, paikka, pallo, irti, sisään jne) ja omakotitalon pihalla se voi olla vapaana, ja tulee kutsusta heti luokse. Pikkulinnut ja oravat ovat hyvin mielenkiintoisia, joten vähän jahtia löytyy, mutta metsälenkilläkään Lola ei katoa näköetäisyydeltä. Remmilenkeillä Lola vetää remmissä, mutta autot, ihmiset ja koirat se ohittaa nätisti, kummallisempia hahmoja pitää vähän haukkua kyllä. Ihmisten kanssa luottamuksen rakentuminen kestää vähän aikaa, ja vieraita Lola ensin arastelee. Jonkin verrran Lola myös vahtii ovea, mutta ei häiritsevästi.

18.1.2012 Lolasta on kasvanut kaunis koira, mutta jostain syystä Lola löytyi Keravalta juoksentelemasta, ja lopulta kerrostaloalueen varastorakennuksen oveen kiinnisidottuna. Lola toimitettiin löytöeläintaloon, eikä kukaan ole tyttöä kaivannut, joten Lolalle etsitään uutta kotia. Alkuperäistä omistajaa ei myöskään ole tavoitettu, joten oletamme, ettei hän enää Lolasta huoli.

Lola on keskikokoinen, noin 50 cm korkea, ja tulee alkuhaukkujen jälkeen toimeen sekä ihmisten että koirien kanssa. Hieman pomottava Lola on, mutta ei mikään rähisijä. Emme tiedä onko Lolaa leikattu, joten jos juoksut yllättävät, Lola on steriloitava. Lola tuntuu tykkäävän paljon rapsutuksista ja sylissä kiehnäämisestä, ja leikkii jopa riehakkaasti, joten se kaipaa kyllä virikkeitä ja touhua, vaikka ikää onkin jo 6-vuotta. Paras paikka Lolalle varmaankin olisi muualla kuin kerrostalossa keskellä kaupunkia. Aivan pienten lasten kanssa emme tiedä miten Lola tulee toimeen, mutta pienen ihmisarkuuden takia, jota tytössä on, lapset tulisivat olla jo vähän vanhempia, ettei tulisi ongelmia.

Lolaa on kyllä hoidettu, sillä on paksu, hieno karva ja paino on kohdallaan, eikä sitä muutenkaan tunnu olevan kaltoin kohdeltu.

Kulukorvaus kotihoidossa olevasta koirasta on 200 euroa.

***

28.12.2006 Lola sai kodin Helsingistä.

***

Narttupentu, synt. 27.10.2006

5.11.2006 Luminellan 8 pentua syntyivät 27.10.2006 Lola on tyttöpentu. Luonteista voisin jotain laittaa: Reetu ja Noris pojat joukon vilkkaimmat tarkkislapset, aina pahanteossa kiusaamassa muita.

Tytöt ovat melko rauhallisia, mutta Lulu on kovaäänisin ja huomionkipein. Nemo-poika on rauhallisin kaikista, porukan isoin, aina ensimmäisenä ja viimeisenä ruokakupilla. Neo-poitsu varmaankin joukon uteliain. Ja Rontti koko lauman pomo, ensimmäisenä murisemassa ja karkoittamassa vieraat.