Lisette

Lisätty sivulle: 2011-09-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lisette
29.10.2011 Lisette sai kodin Keravalta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.11.2011 Lisette, joka on nyt saanut totutella Lissuksi kutsumista, on ollut uskomattoman reipas tyttö. Suorastaan häkellyin miten hienosti Lissu on onnistunut kotoutumaan: tyttö on sisäsiisti, rauhallinen ja erittäin seurallinen, ja postinkantajaa lukuunottamatta edes kerrostalon käytävän äänet eivät häiritse. Lissu on myös nopeasti oppinut köllöttelemään sohvalla ja nauttimaan maharapsutuksista, joita ei ilmeisesti voi koskaan liikaa antaa, niin hanakasti on Lissu työntämässä kuonoa käden alle jos erehtyy luulemaan että hellyydenosoitukset saa lopettaa. Hieman Lisette aristelee vieraiden koirien ja aivan ventovieraiden miehien tapaamista, mutta sekin pieni jännitys menee nopeasti ohi. Fiksuna tyttönä Lissu on oppinut hihnassakin kulkemaan ilman vetämistä jo hieman päälle viikossa ja antaa rauhassa harjata turkkia ja leikata kynnet: ainoa mikä vielä on harjoittelun alla on yksin kotona oleminen. Silloinkin ongelmia on vain haukkumisen kanssa, paikkoja ja tavaroita Lissu ei tahallaan sotke tai tuhoa ahdistusta purkaakseen.

Vanhempieni kääpiömäyräkoirasta Oskusta ja Lissusta tuli melkoiset sydänystävät heti ensitapaamisella, ja Lissu otti nopeasti hyvin emomaisen roolin pienempää Oskua kohden joka taasen nautti täysin rinnoin lellittävänä olemisesta.
Lisetteä ei voi liikaa kehua, ja olen vieläkin ihmeissäni miten nopeasti ja helposti tytöstä on tullut uskomattoman rakastettava tuhisija ja touhuaja. Näin hieno kaveri on jotain aivan erityistä. Ohessa muutama kamerakännykällä otettu foto, joissa Lisette on ehtinyt muutaman päivän totutella uuteen kotiin.

***

Steriloitu naaras, 4-5 v.

27.9.2011 Lisettelle etsitään vielä sitä oikeaa kotia. Lisette sopii kotiin jossa on kissoja, erityisen ihastunut Lisette on kissanpentuihin ja nuoriin kissoihin jotka haluaisi adoptoida hoivattavakseen. Tulee toimeen myös aikuistenkin kissojen kanssa.

Lisetteä kyseli hyvin moni lapsiperhe, joiden pyynnöstä tarhan väki testasi Lisetteä lasten kanssa ja valitettavasti Lisette puri muutamaa lasta. Tästä syystä häntä aiemmin kyselleet ovat perääntyneet. Isompien jo teini-ikäisten lasten kanssa Lisette kuitenkin pärjää mainiosti ja aikuisia hän rakastaa. Lisette on elänyt vuosia kadulla vaikka onkin ollut kodissa tuon ajan. Tarhan väki olettaa, että Lisetteä on lapset kiusanneet kadulla koska se reagoi noin voimakkaasti lapsiin – vaikka on aikuisten seurassa mitä ihanin ja sosiaalisin tyttönen. Lisette on ihana koira, jossa ei ole muuta vikaa kuin epävarma suhtautuminen pieniä lapsia kohtaan.

Lisette on menossa steriloitavaksi parin viikon kuluttua ja on sen jälkeen valmis matkustamaan uuteen kotiin.

9.9.2011 Lisettestä on tullut paljon kyselyitä, joten ei enempää uusia kyselyitä tällä hetkellä.

5.9.2011 Lisette on pitkäkarvainen mäyräkoira-mix. Lisette mukava ja pirteä kaunotar, n.4vuotias. Lisette synnytti tarhalla 10.8.2011 7 pentuja joiden tullessa luovutusikään lokakuussa on Lisette itse valmis matkaamaan uuteen kotiin. Lisette on aikoinaan adoptoitu tarhalta viroon, mutta se on päätynyt kadulta takaisin tarhalle tiineenä tänä kesänä.

Lisette luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Lisette tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Lisette steriloidaan ennen Suomeen tuloja, joten sen kulukorvaus on 250 euroa.