Lilja

Lisätty sivulle: 2012-11-06

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lilja
4.12.2012 Lilja sai kodin Hämeenlinnasta

***

Kuulumisia kodista:

14.1.2013 Ensimmäiset neljä hammasta on pudonnut ja kaksi uutta alkanut kasvaan. Lilja on käynyt säännöllisesti pentutapaamisissa, mutta ei ole leikkisin pentu siellä. Sunnuntaisin Lilja opettelee perustottelevaisuutta pienessä ryhmässä. Lilja on nopeahko oppimaan, mutta sen on vaikea keskittyä. Se osaa istumisen, maahanmenon ja paikalla olon alkeet. Lilja osaa joten kuten noutaa leluja.

Alkuvaikeuksien jälkeen Liljaa ei tarvitse enään pakottaa lenkille ja se onkin utelias tutkimaan ympäristöä. Lilja on yleensä lenkkeillessä rento, mutta koirien haukunta saa sen keskittymisen herpaantumaan. Olemme käyneet paljon erilaisissa paikoissa, kuten hevostallilla ja menneet jopa reittimatkoilla Ruotsiin ja takaisin. Lilja viihtyykiin autossa erinomaisesti. Autoillessa sillä on turvavyövaljaat.

Yksinoloa on harjoiteltu aika vähän ja pisimmillään Lilja on ollut vain parikymmentä minuuttia yksin, mutta senkin ajan hiljaa. Sisäsiisteydessä on vielä parantamisen varaa. Yleensä Lilja osaa pyytää ulos, mutta joskus riehuessa pissat tulee lattialle. Muutaman kerran tyttö on pissannut sohvalle ja sängylle, mutta nyt osaamme ennustaa itse paremmin, koska sen pitäisi päästä ulos. Tuhmuuksia likka ei ole paljoa tehnyt. Se on kuitenkin vielä innokas puremaan käsiä ja vaatteita, mutta pikku hiljaa se oppinee meidän asettamille tavoille.

***

Narttupentu, n. 2-3kk (marraskuussa 2012)

6.11.2012 Lilja on yksi kahdeksasta pennusta, jotka oli hylätty pahvilaatikossa metsään. Osa pennuista on saanut Virosta kodin. Lassi, Lenny, Laila, Lilja ja Lydia etsivät kotia Tallinnan tarhalla. Pentujen perimässä on todennäköisesti palveluskoirarotuja ja laikaa, sekä mahdollisesti collieta/snautseria, joten sitä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Tulevalla kodilla on hyvä olla kokemusta kyseisistä roduista, koska pennut tarvitsevat tapa-ja tottelevaisuuskoulutusta kasvakseen kunnon yksilöiksi.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 200 € sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Jos koira steriloidaan tarhalla, niin kulukorvaus on 250 €.