Liliana (nyk. Lili)

Lisätty sivulle: 2011-12-12

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Liliana (nyk. Lili)
13.2.2012 Liliana (nyk. Lili) sai kodin Hämeenlinnasta.

***

Kuulumisia omasta kodista:

10.11.2012 Heippa! Lilin kuulumisista sen verran, että mörköikää pukkaa ja pelastusreeneissä meinaa miespuoliset maalimiehet jäädä ilman apua. :D Haukku on kuitenkin saatu tämän vaiheen ansiosta hiukan esiin ja on vain ajan kysymys, koska likka oppii sen käskystä. Ilmoitushaukku kun on ollut se hakureenien kompastuskivi tähän asti. Kovasti nyt koitetaan taas kaikkea nähdä ja kokea, jotta jännitysikä jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Lonkka-, selkä- ja polvikuvissa käytiin reilu kuukausi sitten. Lonkkamaljat olivat hiukan turhan matalat, mutta muuten kaikki oli ok, ja terveydenkin puolesta harrastus jatkuu, joskin nyt fyssarin säännöllisellä avulla.

Kuvista pinkissä liivissä otettu kuva on synttärikuva lahjavaatteessa. Liliana 1vee :)
Terkuin: Lilin pesue

13.8.2012 Tervehdys pitkästä aikaa! Lilianan kuvia ja kuulumisia olisi kerrottavana. :) Likka on päässyt aika lailla aikuisen koiran kokoon, vaikka käytökseltään ei vielä sellainen aivan olekaan. :D Painoa on karvan alta 20 kiloa nyt ja sai viimeksi tänään lääkäriltä kehut kehittymisestään. Sterilointi tehtiin heti ekojen juoksujen jälkeen tähystämällä Hattulan Vethausissa, joka ansaitsee kehut erittäin hyvin
hoidetusta työstä. Tänään käytiin toisella kontrollikäynnillä ja hiukan välillä liiankin vauhdikkaasta potemisesta huolimatta toipuminen on mennyt hyvin. Tähystys oli hintansa väärtti, koska koira on parantunut lähes samassa ajassa kuin uroksemme kastraatiosta, vaikka sterkka on paljon isompi juttu.

Lili on osottautunut luonnonlahjakkuudeksi haussa ja rauniolla. Jälkikin menisi hienosti, mutta koska on toiveissa läpäistä kokeetkin, emme ole nuoren päätä sekoittaneet enää maajälkeen, kun ilmajälki
sujuu niin hienosti. Tyttö menee täysin pelottomasti niin umpipusikossa kuin rauniollakin, joten harjoittelu on hiukan liikaa painottunut sinne ja tottis on vielä ollut vähemmällä huomiolla. :D

Luonteensa puolesta Liliana on hyvin helppo. Pehmeä ohjata, mutta sitkeä ja rohkea tehdessään ja se ratkaisee hyvin itsekin ongelmia. Se ei turhaan kysele ohjaajalta, vaikka maalimies olisi hiukan liian
vaikeastikin löydettävissä. Terrieriä en kyllä luonteesta löydä ollenkaan, kun vertailukohtana on todellinen ärrieri. Lili antaa kierroksia nostavankin kiinnostuksen kohteen olla heti kiellettäessä ja rauhoittuukin välittömästi. Riistaviettiä on varmasti laikan peruja paljonkin, mutta sitä emme ole vahvistaneet, jotta metsästäkin löytyisi edelleen maalimies riekon sijaan. :D

Rohkaistumisesta ehkä paras esimerkki on kuva Tampereen keskustorilta Kukkaisviikkojen avajaispäivänä. Jos koira pelkäsi tullessaan ihan vain ulkona oloakin, niin nyt uskalsin laittaa likan hurjasta rohkaistumisesta johtuen sen testiin kaupungin keskustassa. Olin oikeastaan jopa pettynyt, kun Lili ei edes vilkaissut koko maailmanpyörää ja karusellia (se kun rakastaa työkoneiden tutkimista ja pällistelyä) vaan tuijotti minua taputellen itseään selkään, kun seuraa niin hienosti.

Tyttö on opettanut meidän jäyhän uroksenkin leikkimään ja on muutenkin saanut paljon leikkikavereita läheltä ja kaukaa. Nyt juoksujen, sterilisaation ja nopeimman kasvun jälkeen edessä on paljon pitkiä lenkkejä ja keskitymme taas uudella innolla myös tottelevaisuuspuoleen. :)

Alkusyksyn terveisin: Inkeri, Eetu, Liliana ja Onni (kuvien copyright Noora Näätänen)

20.3.2012 Pukkaa vähän Lilianan kuulumisia ja paljon kuvia. :) Olemme ilmeisesti saaneet ihan huippuhyvän koiran. Kotiuduttuaan Lilistä on tullut erittäin reipas, utelias ja sosiaalinen myös vieraita ihmisiä kohtaan, vaikka alkuun oli hiukan varautunut. Vanhemman koiran kanssa tulevat toimeen jo oikein hyvin, vaikka Onni alkuun kauhistuikin ajatusta likasta samassa huushollisssa.

Autoilun kanssa oli isoimmat ongelmat, kun se oli aivan hirvittävän jännittävää. Pahoinvointilääkkeellä ja sitkeällä reenauksella ollaan päästy jo kohtuullisen pitkääkin matkaa kulkemaan. Kuljettiimpa sitten
myös Riihimäelle 4H:n mätsäreihin ajatuksena mennä vain tutustumaan hulinaan, mutta hetken mielijohteesta osallistuttiinkin. Ei ollut turha reissu, kun kakara voitti monirotusten kehässä ja loppukehässä oli 9. Ihan kaiken hulinan keskelläkin Lili oli rento, reipas ja sosiaalinen. Kaikki koirat oli kavereita ja esiintyminen niin kivaa, että kehästä ei meinannut koiraa pois saadakaan. :) Ja menestys irtosi siitä huolimatta, ettei kumpikaan tiennyt yhtään miten toimia. Kun muut koirat seisoivat asennossa, Lili istui edessä ja oli mielestään palkan hyvästä istumisesta ansainnut. :D

Eilen kävi myös todella hyvä tuuri, kun päästiin sattumalta pelastuskoirayhdistyksen etsijäkoirareeneihin seuraamaan ja kokeilemaan. Lili tuntui hoksaavan jutun juonen hyvin ja sai kiitosta nenän käytöstä, joten olemme tervetulleita harjoittelemaan. Olin sitä lajia jo kaavaillutkin tuolle, kun nenäänsä tykkää käyttää, mutta näin mukavasti en arvannut alotuksen käyvän.

Kevätterveisin: Inkeri, Eetu, Lili ja Onni

***

Kuulumisia kotihoidosta:

31.1.2012 Liliana (Lillis) on nyt ollut kotihoidossa 4 päivää. Tytöstä on kuoriutunut esiin rohkea, iloinen ja leikkisä pentu. Kissat ovat kiinnostavia mutta saavat olla rauhassa kunnes juoksevat pakoon- silloin niiden perään on vain pakko juosta. Mikään lapanen Lillis ei kuitenkaan ole, hän osaa kyllä ilmoittaa jos toinen koira tulee liian lähelle hänen luitaan tai ruokakuppia, mutta ei ole mikään riitapukari tai ilkeä.

Hihnassa kävely edistyy päivä päivältä ja verrattuna siihen miten hän käveli hihnassa pari päivää sitten ollaan jo edistytty suurin askelin! Leikattiin tänään Lilliksen kynnet ja se kävi niin helposti ja tyttö oli
ihan superrauhallinen.

Lillis tykkää olla sylissä tai muuten vain lähellä, mutta ei kuitenkaan ole ihmiseen kiinni liimautunut koko ajan. Uudet ihmiset ovat aluksi ehkä hieman jännittäviä, mutta nopsaan tyttö siitä rohkaistuu pussailemaan. Omien pikkukoirieni kanssa Lillis tykkää leikkiä ja painia joten tässä olisi jollekin aivan ihana pentu!

28.1.2012 Liliana saapui Suomeen kotihoitoon Sipooseen.

***

8.1.2012 Liliana on suloinen ja ystävällinen koiratyttö, joka oli hieman eri mieltä kuvaamisesta ja tykkäsikin kääntää päätä pois kamerasta. Pihalla touhuttiin innokkaasti muiden pentujen kanssa ja tykättiin osallistua puuhasteluun muiden koirien kanssa.

13.12.2011 Liliana on 14.9.2011 syntynyt narttupentu Raplassa. Pentuja on yksi poika ja neljä tyttöä Luka, Lucia, Liliana, Laura ja Larisa. Pentujen perimässä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa/terrieriä/laikaa. Pennuista kasvaa keskikokoisia noin 50 cm korkeita. Pennut ovat valmiita matkustamaan Suomeen rokotusten puolesta 27.1.2012 lähtien.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.