Liisa (nyk. Ronja)

Lisätty sivulle: 2009-06-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Liisa (nyk. Ronja)
14.7.2009 Liisu sai kodin Vantaalta.

***

Kuulumisia kodista:

31.8.2009 Päädyimme vaihtamaan Liisun nimen Ronjaksi ja tyttö oppi nopeasti uutta nimeään noudattamaan.

Tytön kanssa on mennyt todella mukavasti ja se on jo erottamaton osa laumaamme. Hakureissulla ilmenneet pelot ovat jo haihtuneet lähes kokonaan. Hieman vielä isot autot Ronjaa epäilyttää, mutta muut pelot ovat hälvenneet. Toinen koiramme Roope vaikuttaa tyytyväiseltä laumanlisäykseen ja koirat tulevat keskenään juttuun todella hyvin. Kissaa Ronjaa osaa myös kunnioittaa, eikä ongelmia ole niidenkään välillä ollut.

Hihnassa Ronja oppi kulkemaan suht’nätisti jo ensimmäisen viikon aikana ja nykyään vain harvoin hihnassa vetää. Peruskäskyt Ronja oppi nopeasti seurailemalla Roopen esimerkkiä. Sisäsiisteyden kanssa ei ole ollut ongelmia. Eläinlääkärillä tyttö käyttäytyi käsittämättömän hienosti ja sai lääkäriltä terveen paperit. Ronja on jo muita koiria tavannut ja siitä selvästi näkee, että tarhalla se on päässyt hyvin sosiaalistumaan. Tyttö osaa muiden koirien seurassa käyttäytyä todella hienosti ja lähtee leikkiinkin mukaan. Alussa Ronja vierasti hieman uusia ihmisiä ja piti pientä murinaa mutta nyt sekin on jäänyt lähes kokonaan pois. Vahtiviettiä tytöllä tuntuu vähän olevan.

Kovin olemme yllättyneitä kuinka vähän on minkäänlaisia ongelmia Ronjan kanssa ollut. t: Tuukka, Heidi, Roope, Ronja ja Sirius-kissa

20.7.2009 Löydettiin hyvin tarhalle ja muutenkin matka sujui kommelluksitta. Liisu oli, kuten arvattavissa, melkoisen pelokas vähän kaikkea uutta kohtaan. Tyttöä tahtoi pelottaa auto, ihmispaljous, kaupungin äänet, hissit, portaat, liukkaat lattiat, jalkakäytävän reunukset yms. Paluumatkan hytti olikin erinomainen ratkaisu, koska siellä tyttö pystyi rentoutumaan eikä jännittänyt niin paljon. Ei Liisu aivan kauhuissaan ollut, koska oli kuitenkin utelias ja käytti nenäänsä pelokkuudestaan huolimatta.

Kotiin päästyämme tutustutimme toisen koiramme Roopen ja Liisun hyvän lenkin jälkeen toisiinsa ulkona ja hyvinhän ne juttuun tulivat, joskin Liisu oli melko varovainen vielä ensimmäisenä päivänä Roopen kanssa. Kissankaan kanssa ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa ja Liisu on meidän Siriuksen rauhaan ainakin toistaiseksi jättänyt. Nyt tyttö on jo rohkaistunut selvästi leikkimään Roopen kanssa eikä ole enää yhtään epävarma ja välttelevä kanssakäymisessä. Työtä on varmasti vielä edessä Liisun totutellessa kaupungin ääniin ja uusiin asioihin.

Liisu vaikuttaa jostain kumman syystä olevan sisäsiisti, mikä tietenkin on ollut mukava yllätys. Hihnassakin tyttö kävelee aika ajoin jo vetämättä ja nätisti. Energiaa ollaan purettu useiden lenkkien voimin kävellen ja juosten. Liisu ei sisällä ollessa vaikuta ollenkaan stressaantuneelta vaan on ottanut oppia Roopesta ja pötköttelee rauhallisesti sisällä ollessaan.

Vielä emme ole kovasti alkaneet Liisulle mitään opettamaan tai pelkotiloja aktiivisesti kuntoutuumaan vaan ajattelimme antaa tytön ensin oppia meihin luottamaan. Madotuskuurin olemme aloittaneet perheen kaikille eläimille (poislukien vesikilpikonna) ja kuurin jälkeen sitte tosiaan sinne eläinlääkärille. T: Tuukka ja Heidi

***

Narttupentu, noin 6kk

Liisu joutui tarhalle kahden siskonsa kanssa. Kaikki kolme narttua olivat aluksi arkoja, mutta ovat rohkaistuneet tarhalla ja ovat nyt reippaita, kuten pentujen pitääkin olla. Liisun siskot ovat Anni ja Manta. (Anni sai myös kodin Suomesta ja Manta Virosta)

Liisun tulevan kodin olisi hyvä mennä tytön kanssa pentukouluun ja kodissa on oltava koirakokemusta ennestään. Kodissa voisi jo olla vaikka vanhempi uroskoira
odottamassa.

Liisu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 150 euroa.