Libya (nyk. Veera)

Lisätty sivulle: 2011-10-17

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Libya (nyk. Veera)
26.11.2011 Libya sai kodin Kokkolasta.

***

Kuulumisia kodista:

17.7.2012 Veerasta on kasvanut todella aktiivinen ja energinen nuori neiti, ja viikko sitten alkoivat ensimmäiset juoksutkin. Vielä on tiputtelu ollut tosi vähäistä, ja jännityksellä odotetaan mitä tuleman pitää. Syksyllä sitten steriloidaan kun sopiva ajankohta on. Veera on edelleen maailman mahtavin koira, ja jostain syystä kaikki ihastuu siihen, on se niin persoonallisen näköinen. Tässä on joitain kuvia Veerasta. Kuvat on otettu jo maaliskuun lopulla, laitan uudempia kuvia myöhemmin (kuvat ovat kamerassa, ja joku söi kameran piuhan..)

5.1.2012. Kiitos ja hyvää uutta vuotta Rekuille!

Meillä menee Veeran kanssa tosi hienosti. Se on kasvanut hurjasti, painoa on nyt n. 14 kiloa ja säkäkorkeus alkaa lähennellä 45 senttiä. Eli iso tyttö siitä tulee, nyt tuntuu että se on pelkkää jalkaa :-)

Veera on jo saanut muutaman koirakaverin, jotka ovat hälventäneet sen pelot muita koiria kohtaan. Narttuja ja vanhempia uroskoiria kohtaan Veera käyttäytyy tosi kunnioittavasti, mutta nuoret teiniurokset pistetään kyllä ruotuun! Eli luonnetta Veeralta tarvittaessa löytyy, vaikkakin se on kyllä niin peruskiltti ja mahtava pentu. Tykkää köllötellä sylissä, ja edelleen todella ihmisrakas, kaikille vastaantulijoille pitäisi päästä esittäytymään, ja ohittamista onkin nyt lenkillä saatu harjoitella. Hihnassa Veera kulkee jo melko nätisti,
välillä innostuu vetämään varsinkin kun kotiin päin ollaan menossa.

Yksinoloa on kovasti harjoiteltu, ja hyvin onkin muuten sujunut, mutta äskettäin tuli vähän takapakkia, kun Veera oli yksin ollessaan päässyt kodinhoitohuoneeseen ja saanut ovenkin perässään kiinni niin, että jäi sinne loukkuun. Siellä se sitten itki ja hädissään vähän repi kaikkea suuhun osuvaa. Nyt sitten meinaa tulla itku kun yksin jää, mutta ei auta kuin ottaa pari askelta takaisin harjoituksissa ja jatkaa sinnikkäästi, eiköhän se taas siitä.

Kaiken kaikkiaan ollaan saatu aivan upea pentu! Eli iso kiitos teille :-)

Esikuulumiset kodista 2011: Halusin vain nopeasti kertoa, että kaikki on lähtenyt käyntiin tosi hienosti! Kutsumme Libyaa Veeraksi. Kotimatka meni levollisesti nukkuessa ja meitä pikku nappsilmillä tutkaillessa. Se on alkanut
kotiutua tosi hyvin, kaikki lelut on aivan ihania! Ensimmäinen yö
nukuttiin sikeästi ja herättiin puoli kuudelta aamulla. Se osaa nyt jo
mennä takaovelle istumaan kun pitää päästä pissalle. Veera on todella
ennakkoluuloton, utelias ja ihmisrakas ja antaa käsitellä itseään. :)

***

17.10.2011 Libya, naaras 2,5 kk (lokakuu 2011) etsii kotia Kohtla-Järven koiratarhalla.

Namibia, Kongo, Tunisia ja Libya ovat samaa sisarusparvea, jotka on toimitettu tarhalle yhdessä vanhempiensa kanssa. Todennäköisesti kotiolot eivät ole olleet kovin hyvät. Pentuja oli yhteensä 10 kpl, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa säästettiinkö vain nämä neljä kotia etsimään, koska tarha oli aivan täynnä pentujen tulohetkellä ja pentuja oli paljon ja ne vievät paljon työntekijöiden resursseja.

Pennut ovat iloisia ja reippaita ja niistä kasvaa ainakin keskikoisia ellei peräti suuria. Rotuperimä on varsinainen sekametelisoppa, ja sieltä löytynee jotain terrieriä/snautseria, mutta varmasti paljon muitakin rotuja.

Tulevan omistajan tulee varautua, ettei pentu ole tullessaan sisäsiisti, eikä osaa kulkea hihnassa ja hyvin suurella todennäköisyydellä yksin jäädessään sisustaa asuntoa myös uuteen uskoon. Pennut etsivät aktiivisia koteja, jotka ovat valmiita tekemään muutakin koiran kanssa kuin vain lenkkeilemään sekä sitoutuvat koiran pitoon seuraaviksi mahdollisiksi 15-vuodeksi.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.