Liblikas (nyk. Rina)

Lisätty sivulle: 2008-12-19

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Liblikas (nyk. Rina)
3/2009 Liblikas sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

12.7.2009 Alku kahnailujen jälkeen koirat on jo hyviä ystäviä keskenään :) Eipä ole enää merkkiäkään siitä eteisessä kyhnöttävästä epävarmasta koirasta, nykyään Rina kulkee häntä komeasti pystyssä. Kyllähän sitä alkuun sattui ja tapahtui mm. vanhempi koiramme kävi tikattavana (pieni kulmahampaan jälki) kun ottivat yhteen ja Rina ei enää alistunutkaan vaan antoi samalla mitalla takaisin. Kaksi kuukautta meni kunnes nuo ottivat ensimmäiset pienet leikit sisällä ja siitä se on pikkuhiljaa jatkunut :)

Hieman jännitti, että mitenkähän tyttäremme lelujen käy tai meidän huonekalujen kun jäi perään vikisemään kun lähdettiin. Alkuun Rina koittikin leikkiä joillain tyttäremme pehmoleluilla, mutta sekin on jäänyt, taisi olla huomionhakua. Eikä mihinkään tuhoomiseenkaan ole ryhtynyt vaan jää jo kiltisti kotiin kun sanotaan koirille “odottaa” ja saavat jotain nameja. Mökkeily on mukavaa, siellä saa paljon herkkuja :) Ensimmäisellä ja toisella kerralla sai Rinaa houkutella ulos makkaran avulla, olis niin mielellään ollut muiden kanssa sisällä ja tarkkaillut ruuanlaittoa. Vieläkin se pysyttelee lähistöllä tai ainakin tulee pian luokse kun sitä kutsuu vaikka lähtisikin Ticon kanssa pidemmälle. Uimassakin ollaan koitettu käydä, kerran Rina sinne meni oikein kunnolla mutta nyt on taas jäänyt kun tässä lähellä ei oikein ole mitään paikkaa. Mökki taitaa olla se ainoa uintipaikka.

Käytiin keväällä Rinan kanssa tapakasvatuskurssilla, se taisi tehdä todella hyvää kun pääsi näkeen muitakin koiria, väheni huomattavasti hihnassa muille haukkuminen. Syksyllä olisi tarkoitus jatkaa tokon alkeiskurssilla. Käytiin kesäkuun alussa tässä lähellä Match show:ssa, Rina sijoittui toiseks viidestä. Rina on kyllä vaan niin ihana, vaikka tokihan meissä kaikissa on se toinenkin puoli, mutta kyllä tuo vaan on niin kultainen, pieni sylikoira joka änkee itsensä pinimpäänkin koloon jos saa rapsutuksia :) Ihmettelen suuresti jos ei ole aikaisemmin ollut jonkun koira.

Kesäterveiset kaikille lähettää, Kukkis, Jarno, Senja, Tico ja Rina

***

Narttu, noin 1-2v.

24.2.2009 Liblikas on rauhallinen, utelias ja hellyyttä kaipaava neitokainen. Liblikkaasta saa varmasti hienon harrastavan sohvanvaltaajan :) josta saattaa ajan myötä paljastua myös vahtia. Todellinen luonne ei kuitenkaan taida päästä meillä esille, koska oma koiramme on päättänyt olla hyväksymättä Liblikasta. Liblikas arastelee urostamme eikä mielellään tule samaan tilaan tämän kanssa. Liblikas puhuu hyvin koiraa ja tekeekin rauhoittavia eleitä örisevälle koirallemme, mutta oma koiramme ei taida niitä ymmärtää. Ulkona kuitenkin mennään yhdessä nätisti ja merkkaillaan vuorotellen.

Liblikasta onkin ihana viedä ulos sillä neiti ei vedä, jos hihna kiristyy niin vauhti hiljenee. Ulkona olemme tavanneet muutaman sosiaalisen narttukoiran, näitä Liblikas on tervehtinyt nätisti häntä heiluen. Myöskään mitään remmirähjäystä ei ole havaittavissa vaikka vastaantuleva koira räyhäisi. Lasten kanssa Liblikas tulee hienosti toimeen vaikka vauhtia ja meteliä olisi välillä vähän enemmänkin. Eipä juuri välitä tai seuraa mitä pikkuihminen tekee, enemmän hakee aikuisen huomiota. Vanhempieni luona olemme tavanneet myös kissan jota Liblikas katseli ihmeissään muutaman metrin päästä. Kissa ei kuitenkaan välittänyt vieraasta vaan sähisi, jolloin Liblikas katsoi parhaakseen ottaa muutaman askeleen taaksepäin ja seurata tilannetta siitä.

Kukaan meistä ei ole täydellinen. Liblikas jää vikisemään kun minä tai mieheni poistutaan ulko-ovesta, on jo hieman rauhoittunut tämän suhteen, mutta toisinaan taas yltyy. Emme ole vielä jättäneet koiria kaksin kotiin, vaan jos olemme kaikki lähteneet jonnekin olemme ottaneet Liblikkaan mukaan. Tämä onneksi onnistuu hyvin sillä Liblikas matkustaa autossa nätisti. Mopoista Liblikas ei pidä, ne pitää haukkua niin kauan kun ääni vaan kuuluu. Myös sauvakävelijä oli ihmetystä aiheuttava, mutta se ohitettiin kuitenkin nätisti. Vanhempia miehiä kohtaan Liblikas on alkuun epäilevä. Vanhempani tuli käymään ja Liblikas haukkui isälleni, mutta muutaman minuutin haistelun jälkeen he olivat jo kavereita ja isäni sai rapsuttaa Libliä. Myös ulkona kohdatessamme vanhempia miehiä Liblikas saattaa alkaa haukkumaan. Nämä pienet “virheet” varmasti häviää opettelun ja koulutuksen myötä.

2.2.2009 Liblikas on tällä hetkellä todella stressaantunut tarhaoloista. Se haukkuu häkissään ja viereinen uroskoira rähjää sille vähän väliä takaisin. Kun astun sisään häkkiin saan vastaani iloisesti hyppivän tyttösen ja rauhallisesta Liblikaksesta ei näy enää merkkiäkään:) Uroskoirien kanssa Liblikas haluaisi mielellään leikkiä, mutta nartuista tyttö ei tunnu pitävän.

19.12.2008 Liblikas eli perhonen on arviolta noin 1-2 vuotias ystävällinen narttukoira.

Todella kaunis, kiltti, sydämellinen, rauhallinen, sympaattinen. Positiivista listaa voisi jatkaa loputtomiin. Liblikas lumoaa minut totaalisesti heti ensinäkemällä. Ja tämä aarre on elellyt kadulla jo pidemmän aikaa… Tarhalle tytön tie vei kun se löydettiin viiden pienen pentunsa kanssa, ulkona pakkasessa nämä pienokaiset eivät olisi selvinneet.

Liblikas suhtautuu ihmisiin rauhallisen ystävällisesti, ja se antaa vieraidenkin käsitellä sille tärkeitä pentujaan. Liblikas suostuu lähtemään kanssani lenkille, vaikka huomaakin selvästi, että se hiukan kaipailee takaisin pentujen luokse. Hihnassa Liblikas kävelee kuin unelma, kuinkas muutenkaan:). En yksinkertaisesti keksi mitään negatiivista sanottavaa tästä koirasta. Jos nyt jotain pitäisi sanoa, niin toisia koiria Liblikas hiukan arastelee ja mielummin väistelee kuin tekee näihin tuttavuutta. Uskon kuitenkin, että kun pennut on vieroitettu niin toiset koiratkin alkavat tätä tyttöä kiinnostaa.

Liblikas etsii nyt kotia, jossa sille annetaan vihdoinkin sylin täydeltä rakkautta ja huolenpitoa. Ja vaikka Liblikas nyt vaikuttaa lähes täydelliseltä perheenjäseltä, niin uuden kodin täytyy varautua siihen, että kotiutuessa tytön luonne saattaa muuttua. Niinkuin aina näiden rescue-eläinten kohdalla se täytyy ymmärtää.

Liblikas luovutetaan uuteen kotiin mikrosirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on eu-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 150 euroa.