Leppo

Lisätty sivulle: 2009-03-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Leppo
23.4.2011 Leppo sai kodin Tuusulasta.

***

Leppo on n. 4 vuotias ystävällinen uroskoira Virumaan tarhalla.

1.4.2011 Leppo on kastroitu.

29.12.2010 Lepon kanssa käytiin lenkillä yhdessä Polli tyttökoiran kanssa. Leppo käveli suuresta koostaan huolimatta nätisti, toki välillä hieman piti vetää. Leppoa aluksi tyttökoira kovasti kiinnosti, mutta uskoi, kun tyttökoira ilmoitti haisteluajan päättymisestä. Loppulenkki meni rennoissa tunnelmissa ja Leppo tuli Pollin kanssa hyvin juttuun. Leppo nauttii, kun ihminen menee Lepon häkiin ja ihan parasta on päästä lenkille.

7.6.2010 Leppo se vieläkin vaan odottelee kotiaan. Leppo on edelleen energinen ja touhukas koira, mutta jotenkin tällä kertaa vaikuttaa se hieman rauhallisemmalta ja ehkä aikuismaisemmaltakin. Lenkille lähtiessä mennään kuitenkin vielä hihna kireällä, mutta Leppo on kuitenkin hallittavissa. Lenkillä hajut vievät pojan mennessään mutta malttaa se kuitenkin hetkeksi jäädä rapsutettavaksi ja kuvattavaksi. Iloista ja ystävällistä mieltään Leppo ei ole tarhalla menettänyt.
Lisätty kuvia.

15.12.2009 Leppo tähyilee meitä koppinsa katolta. Täytyy myöntää että poika on todella komea seistessään uljaan näköisenä. Yhtä nopeasti karisee tämä mielikuva kun poika “ryntää” luoksemme kun lähestymme häkin ovea.
Leppo antaa hienosti kiinnittää hihnan ja lenkille lähdetään vauhdikkaissa merkeissä, mutta Lepon saa kyllä silti hillittyä.
Lepon kahlatessa läheisessä ruohikossa nauramme kaverini kanssa että tästähän sitä omaan kotiin olkipukin tilalle olkiLeppo.
Nameista poika tykkää kovastikin ja aluksi saan varoa sormiani kun poika niin kovin mielellään söisi lisääkin nakkeja ;)
Leppo malttaa välillä istuakin namin saannin eteen ja uskoisinkin että Leposta löytyy koulutus potentiaalia kunhan isoimmat höyryt on omassa kodissa ensin päästelty.
Rapsutukset ovat myös Lepon mieleen ja niitä ei tunnu saavan liikaa.
Leppo on ystävällisen oloinen koira jonka jo kovin mielelläni näkisin kodissa.

4.10.2009 Leppo etsii jälleen kotia. Leppo noudettiin takaisin Virumaan tarhalle koska Leppon uusi perhe ei lupauksista huolimatta rakentanut pihalleen aitausta, vaan Leppo joutui olemaan ketjun päässä :(

***

31.8.2009 Leppo sai kodin Virosta.

***

21.7.2009 Aina niin iloinen ja ystävällinen Leppo on siirretty sisäparakkiin harjoittelemman sisällä oloa. Ja hyvinhän se sujuu. Leppo ottaa minut jälleen vastaan todella iloisesti ja onneissaan. Tämä koira tuntuu suorastaan rakastavan ihmisiä ja huomiota. Leppo on hyvin energinen ja tarvitsee uudessa kodissaan peruskoulutusta ja ajanvietettä. Tosin Leppo on ollut jo niin kauan tarhalla että nuorella koiralla on kerääntynyt energiaa varastoon jo turhauttavankin paljon. Lepolla on “paha” tapa ottaa hellästi ihmisen käsi suuhun leikin lomassa. Lepon tulevassa kodissa olisi mukava olla pihaa jonne poika pääsisi kirmailemaan.

23.6.2009 Leppo otti minut vastaan villisti hyppimällä! Namit katosivat kädestäni vauhdikkaasti! Leppo on iloinen koira, jolle toivoisi kodin löytyvän pian, sillä se on ollut jo tammikuusta asti tarhalla. Aivan pienten lasten perheeseen Leppo ei ehkä sovi, sen verran vauhdikasta on vastaanotto.
Pari kuvaa myös lisätty.

23.5.2009: Leppo on meitä edelleen vastassa iloisena hurjasti häntä heiluen. Tämän pojan ystävällisyydestä ei jää epäselvyyttä. Leppo on pysynyt positiivisena vaikka onkin jo pitkän aikaa odotellut kotia ketjun päässä.
Leppo yllätti osaamalla istua käskystä ja poika odottikin nameja innoissaan. Myös rapsutukset kelpasivat tälle pojalle.

18.5.2009 Lisätty Lepolle kuvia.

3.4.2009 Leppo seisoo koppinsa edessä, kun menemme katsomaan sitä. Se ottaa meidän ystävällisesti ja iloisesti vastaan. Se vaikuttaa mukavalta ja helpolta koiralta. Lepon turkki on kauheassa kunnossa, se kaipaisi hoitamista. Namit kelpaavat pojalle ja se ottaa ne nätisti kädestä. Tutustuessamme viereisen kopin koiraan, hyppää Leppo koppinsa katolle tähystämään ympäristöä ja katselemaan meitä. Tässä pojassa on jotain todella sympaattista.

28.3.2009 Virumaan tarhalla räntäsateessa Leppo vastaanotti kopillaan vierailijat vastaan ystävällisesti ja hillitysti ja äänettömästi. Eli ei mitään hyppimistä ja riekkumista. Leppo tuli varovaisen kohteliaasti haistelemaan ja hieromaan tuttavuutta ja häntä heiluen. Ei tee itsestään suurempaa numeroa vaan esiintyy vaatimattomasti.
Kaunis vaalea takkuturkki (muistuttaa pystykorvan karvanlaatua, vaalea pohjavilla, päällikarvassa pitempiä harottavia hapsuja) naamataulu varustettu jonkinlaisilla harvakseltaan hapsottavilla partakarvoilla.
Leppon korkeus reilu 60 senttiä, melko kevytrakenteinen poika (noin 30 kg). Kauniit ystävälliset tummanruskeat silmät. korvat.
Suositeltavin asumismuoto Leppolle olisi omakotitalo. Leppolle etsitään kotia jossa on ennestää jonkun verran koirakokemusta.

Koska Leppo-pojalla ei ole ollut mahdollisuutta elellä “pirttikoirana” eli
sisäkoirana, on uuden omistajan varauduttava Leppon sisäsiisteyskasvatukseen.
Leppohan odottelee uutta kotiaan jalasmökkiin kytkettynä.

Leppo luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa pojan tallinnasta.
Kulukorvaus 200 euroa.