Lembi

Lisätty sivulle: 2009-08-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Lembi
2010 Lembi muutti uuteen kotiin.

***

Kuulumisia kodista:

2010 Matka ja eka yö sujuivat oikein hyvin. Lembi makaili takapenkillä
rauhallisesti ja pidettiin 5-6 kahvitaukoa, joiden aikana Lembiä
kävelytettiin ympäri parkkipaikkaa ja juotettiin. Perillä Lembi nukahti
lähes välittömästi sohvalle.

Lembi on tykästynyt kovasti Söreniin (ja toisinpäin) ja seuraa kaikkia
Sörenin komentoja. Sören vei Lembin koirapuistoon, jossa Lembi pääsi
vapaasti haistelemaan ja tutkimaan eri juttuja. Naapurinkoiriinkin kerkesi
tutustua ko. koirapuistossa ja kuulemma ystävystyivät sen verran, että aidan
läpi haukkuminen jäi suurimmaksi osaksi pois.

Lembiä on käytetty lenkeillä –ilman hihnaa vieläpä– jo monta kertaa ja se
on kuulemma tosi tosi innostunut tutkimaan eri paikkoja. Lembi kävelee
lenkeillä Sörenin lähellä ja palaa kutsusta heti takaisin Sörenin viereen.
Autojakin se osaa varoa pysymällä todella lähellä Söreniä aina auton
lähestyessä. (Lenkeillä käyty siis metsässä, jossa hihna on otettu pois ja
hihna on laitettu takaisin päälle, jos lähestytään mitään autotietä.)

Hevosiin Lembi ei varmaan ollut ikinä törmännyt ja niitä se ihmetteli ja
haukkui vähäsen. Tottui kuitenkin nopeasti ja Sörenin tallilla Lembi on
ollut ihan rauhallisesti.

Lembi käyttäytyy niin asiallisesti ettei piha-aitaa varmaankaan tulla
tarvitsemaan. Ensimmäisellä kerralla Sören piti Lembiä hihnassa ja opetti
rajat naksuttimella ja makupaloilla. Nyt Lembiä voi pitää hihnatta pihalla
silloin, kun joku muukin istuskelee pihalla ja katsoo Lembin perään.

Ainoa pieni ongelma oli Lembin lyhytkestoinen ja omituinen fiksaatio kipata
nurin ruokakuppi ennen ruoan syömistä. Syönyt silti ihan hyvin ja tänään se
suostui syömään ihan suoraan kupistakin.

***

24.7.2010 Lembi-narttu (SUOMESSA, PK-seudulla!) etsii UUTTA kotia perheen muutettua pienempään kotiin (omakotitalosta kerrostaloon), mielellään omakoti- tai rivitalosta, ei hyvin ruuhkaisesta lähiöstä!

Lembi on arvioitu Suomessa eläinlääkärillä noin 4-5-vuotiaaksi. Lembi tuli Suomeen Valgan tarhalta tammikuussa 2010. Säkäkorkeus noin 60cm. Alun perin Lembi on ollut Virossa omakotitalossa aidatulla pihalla vapaana kotikoirana yhdessä Sepo-nimisen uroksen kanssa. Perhe ”antoi” koirat löytöeläintarhalle, koska ei halunnut enää pitää niitä. Lembi on rokotettu (Suomessa uudestaan myös!), tunnistussirutettu ja loishäädetty. Lembin hampaat ovat hieman huonossa kunnossa, mutta muutoin terveys ok.

Suomessa Lembi muutti omakotitaloon pääkaupunkiseudulle tammikuussa 2010 perheeseen, jossa on pieniä lapsia ja kaksi muuta koiraa ja kissoja ja soveltuukin kotiin, jossa on ennestään sosiaalisia koiria sukupuolesta riippumatta, kissoja tai pieniä lapsia. Lembi on hyvin hellä lähipiirilleen, antaa lapsen vääntää itsensä vaikka mutkalle eikä sano mitään, rakastaa lähellä olemista.

Perhe joutui kuitenkin muuttamaan keväällä kerrostaloon ja perheellä tuli pitovaikeuksia isolle laumalle ja Lembille. Lembi sopisi paremmin väljempään ympäristöön kuin lähiökerrostalo. Se ei vahdi kerrostalossa rapun ääniä, mutta ulkona sillä on ollut vahtiherkkyyttä omaa perhettään suojellen eli se on ärähdellyt aluksi myös vieraille ihmisille, sittemmin lähinnä muille koirille hihnalenkillä kohdattaessa. Rauhassa tutustuttaen Lembi on kuitenkin saanut muita koirakavereita rinnakkainkävelylenkeillä perheen tuttavapiirin koirista. Uuden kodin pitääkin varautua kouluttamaan Lembistä hihnaräyhäongelmaa pois. Lembin koiravaraaja Miira Rauhamäki (ongelmakoirakouluttaja, Heiluva Häntä koira- ja kissakoulu) sitoutuu auttamaan maksutta Lembin uudelleenkoulutusprojektissa – pääasia että tytölle löytyy oma koti, joka haluaa tarjota Lembille aktivointia ja on valmis uudelleenkoulutusprojektiin. Lembi kun ei kuitenkaan ole koirana vaikeimmasta päästä sillä sillä todella on useampi koirakaveri.

HUOM Miira on tavannut Lembin Rekku Rescuen pyynnöstä vasta heinäkuussa 2010 eikä ole osallistunut millään lailla Lembin aiempaan koulutukseen, mutta auttaa tulevaa Lembin uutta perhettä jatkossa.

Tiedustelut

puhelin: arkisin päivällä klo 12-17 usein ok (ei soittoja iltaisin iltatöiden vuoksi) 050-5670959 Miira, Heiluva häntä koira- ja kissakoulun ongelmakoirakouluttaja, työnumero!

s-posti: miira at-merkki heiluvahanta piste fi

Muistathan, että löytöeläintyö on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti kun voimme. Kiitos. :)

Tutustuthan etukäteen luovutussopimukseen ja koiran ottajan oppaaseen, kiitos! Vastaanotan koirakyselyitä vain 20 vuotta täyttäneiltä.

Kulukorvaus 60€

***

6.1.2010 Lembi sai kodin Espoosta.

Kuulumisia kodista:

12.1.2010 Kun Lembi hyppäsi ensimmäisen kerran pois auton takakontista, ajattelin että apua, onpa ISO koira (minä kun olin tottunut tuohon Bolttiin, säkä n. 35 cm). Laivaan meno oli vaikeata kun Lembi pelkäsi niin paljon, mutta vihdoin päästiin perille. Kun laiva lähti kohti kotosuomea, Lembi vihdoin rauhottui ja pani välillä maate. Leipää Lembi tuijotti kuola valuen. Lembi oli alusta asti erittäin hellyttävä ja hellyydenkipeä: aina oli tarjoamassa tassua tai nousemassa “halaamaan”. Laivasta poistulo oli aivan päinvastaista kuin meno: Lembi veti reippaasti eteenpäin kuin höyryveturi. Autoon hyppäsi heti kun oven avasin. Autossa Lembi painoi päänsä jalalleni ja välillä katseli maisemia.

Kotipihan tiellä oli Boltin ja Lembin ensitapaaminen. Aluksi Bolt haukkui, mutta kun pääsi haistelemaan niin siitähän ilo alkoi! Kävimme pienellä “kävelyllä”, Bolt haisteli takamusta ja Lembi veti innoissaan. Taisi Lembin juoksulla olla osuutta Boltin nopeaan hyväksymiseen. ;) Seuraavana aamuna jännitettiin, miten poika suhtautuu isoon Lembiin. Aluksi Aatu katseli kummissaan mutta hetken päästä jo halaili ja paijaili Lembiä. Huomaa, että Lembi tykkää lapsista, aina on nuolemassa naamaa ja käsiä ja huolehtimassa, että kaikki on kunnossa.

Ensimmäisellä kunnon lenkillä Lembi ensin vinkui mutta sitten alkoi haukkumaan ja murisemaan kahdelle eri kokoiselle koiralle (isolle ja pienelle) mutta yksi pääsi haukuitta ohi. Lähdimme Kartanon pelloille ja kun kävelimme hevostallialueen läpi, Lembi muuttui levottomaksi. Liekö tullut muistot mieleen vanhasta kodista? Hiihtäjille ja muille ihmisille ja koirille Lembi haukkui taas levottomasti, epävarmasti. Lembi on ihana Boltin kanssa: se kaataa Boltin tassullansa kumoon ja alkaa pestä Boltin vatsaa, naamaa ja takamusta :D Ruokailukin yhdessä onnistuu jo murisematta. Ennen Bolt oli hieman nirso ruuan suhteen, mutta nyt uppoaa pojallekkin ruoka nopeasti. Oppi ensimmäisten päivien aikana että kannattaa syödä heti tai ruoka menee parempiin suihin. :D

Perjantaina oli Lembin pesun vuoro. Lembi ei kyllä pitänyt siitä yhtään! Yritti
karkuun ja painautui saunan ovea vasten. Toivottavasti tykkäisi kuitenkin kesällä uida!

Kissatkin ovat jo uskaliaampia. Masu on uskaltanut jo hiippailla lattialla Lembin vierestä ja haistella kuonoa. Misulla sopeutuminen kesti Boltinkin kanssa kauemmin, koska on arempi, mutta on Misukin jo uskaltanut mennä läheltä kun Lembi nukkuu. Pääsi Lembi jo haistelemaan ja nuolaisemaankin Masun takamusta :D

Katsoin Lembin hampaita ja taitaa tyttö tarvita kunnon hammasremontin! Ylä- ja
alakulmahampaat ovat katkenneet tai muuten kuluneet. Hampaat näyttävät myös
reikiintyneiltä. Selässä on myös patti. Eläinlääkärille kun päästään niin varmasti selviää mikä se patti on.

Lembi on kaiken kaikkiaan erittäin hellyydenkipeä ja eilen tunki syliin kun istuin lattialla. Ei ole mikään kevyt tyttönen!
Iso kiitos että saimme antaa koko ajan tassua tarjoavalle Lembille kodin! :)

Terveisin, Essi

9.1.2010 Lembin kotimatka meni hyvin ja Lembi tulee hyvin toimeen pienen uroskoira Boltin kanssa, nuolee sitä kuin pentua. ;)
Kissat ovat pikkuhiljaa tottumassa Lembiin, toinen tuli jopa haistelemaan Lembin kuonoa jo.

***

23.12.2009 Lembistä video:

Lembi tärisee niin sydäntäsärkevästi kylmässä tarhalla, että se sai villapaidan päälleen.

20.12.2009 Lisätty Lembille kuvia talven kylmyyden keskeltä.

27.11.2009 Lembi on 3-vuotias narttu Valgan tarhalla.
Säkäkorkeus noin 60cm.

Lembi stressaa tarhalla ketjussa ja häkissä, koska se on entisessä kodissaan tottunut olemaan aidatulla pihalla vapaana. Sellainen koti olisikin Lembille lottovoitto!
Lembi on erittäin ystävällinen koira ja mukava ja rauhallinen talutettava.
Lembi on jo rokotettu ja sirutettu ja valmis lähtemään kotiin, kunhan sellainen löytyisi.

Lembi joutui tarhalle yhdessä Sepo-nimisen uroksen kanssa, koska perhe ei enää halunnut pitää koiria.

Lembi luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. .