Leidi

2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

03.11.2023  Leidi sai oman kodin

06.08.2023

Leidi odottelee edelleen omaa kotiaan. Tyttö on luonteeltaan ystävällinen vaikka saattaakin haukkua uutta tulijaa. Hihnassa kulkee jo huomattavasti nätimmin saatuaan päivittäin runsaasti liikuntaa, alkumatkasta meno on reipasta mutta vauhti tasoittuu matkan edetessä.  Leidi on vaihtanut sijaiskotia jossa on seurana muitakin koiria joiden kanssa yhteislenkit onnistuu hienosti ilman rähinöitä. Yksinolo on helpompaa kun seurana on toisia koiria, täysin yksin jäädessään tekee helposti sisälle pissat tai turhautuessaan voi rikkoa tavaroita. Yksinolo harjoitukset tulee tulevassa kodissa aloittaa heti koiran kotiutuessa pienin askelin. Koirakaveri on varmasti tässä asiassa helpottava tekijä. Leidi on totutellut sijaiskodeissa myös toisiin narttukoiriin ja tullut niiden kanssa melko hyvin toimeen, ei kuitenkaan sijoiteta toisen nartun kaveriksi mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Leidillä on hieman tapana astua toisia narttuja josta voi kehkeytyä helposti eripuraa joten tämän vuoksi uroskoira olisi parempi vaihtoehto koirakaveriksi.  Kissojen kanssa yhteiselo sujuu ongelmitta.

16.06.2023

Kaunis monirotuinen Leidi etsii uutta kotia. Leidi tulee ystävällisen rauhallisesti tutustumaan vieraaseen, häntä heiluu ja tyttö ottaa mielellään rapsutuksia vastaan. Leidin rotuperimässä voisi olla mahdollisesti saksanseisojaa, mitään tarkkaa tietoa yhdistyksellä ei roduista ole. Tulee hyvin toimeen uroskoirien kanssa, narttujen kanssa voi yhteiselo tuottaa ongelmia ja niiden välttämiseksi ei sijoiteta samaan talouteen nartun kanssa. On tottunut myös kissoihin.
Hihnassa kävelee reippaasti, saattaa haukahdella joillekin koirille lenkillä ja tällöin innostuessaan hieman vetää mutta on hallittavissa. Namien avulla ohitustilanteet saa hoidettua helpommin, on hyvin motivoitavissa namien avulla.
Matkustaa hienosti autossa, katselee ikkunasta matkan edistymistä eikä rähjää toisia koiria ikkunasta nähdessään.
Leidi kärsii eroahdistuksesta yksin jäädessään, on levoton ja saattaa myös tällöin tehdä tarpeet sisälle. Tulevalla kodilla olisi hyvä olla kokemusta eroahdistuneen koiran kanssa elämisestä ja koulutuksesta eroahdistuksen pois purkamisesta. Leidi on tottunut elämään toisen koiran kaverina ja nykyisessä sijaiskodissa ei koirakaveria valitettavasti ole, joka voisi mahdollisesti helpottaa yksin jäämisen tuskaa.
Leidille etsitään koirakokemusta omaavaa kotia rauhalliselta asuinalueelta rivi-tai omakotitalosta. Tulevan kodin tulee sitoutua koiran koulutukseen, huolehtia päivittäin riittävästä aktivoinnin ja liikunnan määrästä jotta koiran elämä olisi tasapainoista. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi eikä ihan pienten lasten perheeseen. Leidi on sijaiskodissa Vihdissä jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan.