Leia

Lisätty sivulle: 2012-11-09

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Leia
23.12.2012 Leia matkasi omaan kotiin Ouluun.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

6.10.2013 Kuvaterveisiä Leialta kesältä 2013.

***

Leikattu narttukoira, n. 2 v., kotihoidossa Tampereella.

Kuulumisia kotihoidosta:

8.12.2012 Täällä meillä Leia on nyt asustellut 1 1/2 viikkoa. Lyhyesti ja ytimekkäästi, “Prinsessa Leia, tuli, valloitti ja voitti!” Leia on perusluonteeltaan, utelias,iloinen, hellyydenkipeä ja äärimmäisen kiltti. Haluaa luottaa ihmiseen ja saada hellyyttä osakseen. Jos vain mahdollista myös loistaa huomion keskipisteenä. Aikuisikään päässyt uroskoirani on toiminut Leialle esimerkkinä monessa asiassa. Joten tulevassa kodissa voisi hyvin olla esimerkki Leialle. Hihnassa kulkee kuin unelma. Muut koirat koosta, sukupuolesta ja iästä riippumatta, moikkaamisen arvoisia. Jos rähisevät, ei rähise takaisin vaan ohitetaan kuninkaallisin elkein. Ehkä tässä asiassa myös ottaa esimerkkiä lenkkeilykaverista.

Äärimmäisen leikkisä ja aktiivinen. Haluaa olla mukana kaikessa. Heijastinliivi on puettu jo usein, samoin toppaloimi. Hihnanlaiton aikana myös osaa olla nätisti. Kaulapantakin poistettu muutaman kerran. Itsenäisyyspäivän kunniaksi kaverit harjattiin, jossa myös varmaan otti kaverista esimerkkiä, se kun nautttii. Myös Leia osasi nauttia selällään. Parta myös harjattiin kärsivällisyydellä ajan kanssa. En keksi mitään harrastusta mitä tyttösen kanssa ei voisi harrastaa. Täysin sisäsiisti tyttö myös on. Pyöräilijät jostain kumman syystä eivät ole Leian mieleen. Irti sanaa ei vielä ymmärrä ja murisee… Toistaiseksi käyty vaihtokauppaa, mikä toimii. Ja tämä koskee vain leluja ja luita. Rakastaa ulkoilua ja lenkkeilyä.

27.11.2012 Leia on mitä suloisin kaveri. Se hakee kovasti hellyyttä, mutta välillä peikko menneisyydestä iskee. Silloin tyttö irvistää ja kiljahtelee kosketusta, mutta vähemmän kuin ensimmäisenä vuorokautena. Leia nukkuu hoitomamman sylissä, ja antaa jo silittää itseään ihan hyvin. Nostoista se ei tykkää, joten syliin nosto ei toistaiseksi onnistu. Leia on syönyt hyvin. Jos se saisi itse valita, se söisi vain juustoa ja nakkeja.

Leia on sisäsiisti. Lenkkeily on tytön ykkösjuttu. Leia jaksaa lenkillä mennä ja touhuta vaikka kuinka pitkään. Se kävelee remmissä todella upeasti. Hyvän harrastekoiran tästä saisi esimerkiksi agilityyn. Tykkää hyppiä ja pomppia niin ulkona kuin sisällä esteiden yli. Yöt nukkuu hyvin ja rauhallisesti. Muiden koirien kanssa Leia tulee hyvin toimeen. Ekana iltana irvisti kerran kaikille ja sitten oltiin kavereita. Pientä luiden vahtimista olen huomannut.

Leikkimään en ole saanut tyttöä vielä leluilla, mutta kyllä sekin aika koittaa kunhan aika kuluu. Leiaa ei luovuteta pienten lasten perheeseen, koska välillä se mörkö tulee tytön mieleen, ja silloin kosketus ei ole kivaa. Pääsääntöisesti me olemme kumminkin tyttöa saaneet silittää nyt jo ihan hyvin, ja syli on paras nukkumapaikka.

25.11.2012 Leia matkasi Suomeen kotihoitoon.

***

9.11.2012 Leia on löydetty kadulta jolkuttelemasta risupartaisena, eikä tyttöä ole kukaan kaivannut. Leia aristelee ihmistä toisinaan koskemistilanteessa ja tämä ilmenee siten, että tyttö saattaa kiljahdella, olematta kuitenkaan aggressiivinen ihmisille. Voikin olla, että Leian edellinen koti ei ole ollut kovin helläkätinen. Tämän takia Leiaa ei luovuteta lapsiperheeseen ja uudella kodilla tulisi olla koirakokemusta ja myöskin kärsivällisyyttä rescuekoiran kanssa. Rotuperimältään Leia lienee olevan snautseri/terrierisekoitus ja kokoa tytöltä löytyy n. 10 kg. Leia on trimmattu tarhalla.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus steriloidusta koirasta on 250 euroa.