Leedin Mirt

Lisätty sivulle: 2013-02-28

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Leedin Mirt
18.03.2013 Mirt sai kodin Salosta

***

Steriloitu narttukoira, noin 6kk, kotihoidossa Hattulassa

6.3.2013 Kuulumisia kotihoidosta: ihana, reipas ja sosiaalinen koiraneiti. Mirt saapui meille kotihoitoon Hattulaan myöhään tiistai-iltana. Tämä reipas otus lähti innolla mukaani ja autoilu sujui mainiosti. Meillä kotona Mirtsu tutustui reippaasti asuntoon ja omaan koiraamme Mantaan. Ensimmäinen päivä hoitokodissa on sujunut hienosti! Lapsia Mirt suorastaan rakastaa :) Suukkoja riittää jokaiselle, joka viitsii rapsutella ja rapsutuksista tämä hellyydenkipeä tytteli pitää.

Kerrostalon ääniin Mirt ei reagoi ja yksinolo (kaksi hyvin lyhyttä kokeilua) sujui hyvin. Mirt seurailee mielellään mitä ympärillä touhuillaan, mutta osaa myös rauhoittua lepäämään. Ulkoilu on ollut kivaa, Mirt osaa kulkea hihnassa mukavasti vaikkakin pentumaisen innokkaasti. Mirtin edellisessä kodissa on saattanut olla lapsia, sillä lasten äänet ovat mieluisia ja niitä pitää jäädä kuuntelemaan ja lapsia katselemaan. Ruoka ei ole ensimmäisenä päivänä vielä oikein maistunut, paitsi 5-vuotiaan tytön kädestä syötynä :) Nämä ovat tunnelmat vajaan vuorokauden jälkeen. Mirt vaikuttaa todelliselta perhekoiralta.

28.2.2013 Mirt on yksi Leedin pennuista, se sai marraskuussa kodin virosta mutta on nyt palautunut tarhalle. Mirt matkustaa viikon kuluttua suomeen kotihoitoon ja siihen voi tulla tutustumaan. Mirtin kerrotaan olevan luonteeltaan aivan kuin sisaruksensakin. Suomessa Leedin pennuista omissa kodeissaan ovat Uku, Friida, Karo, Kusti ja Eevald. Oikein mainioita ja iloisia pirpanoita kaikki. Pennut ovat kasvaneet ja kovasti ja ovat nyt n. 15kg ja n. 40-50cm korkeita. Eli kasvua on vielä odotettavissa ja isompia heistä tulee kuin äitinsä.

Tarinaa pentueen alkutaipaleelta syksyltä 2012:
Leedin pennut ovat nyt luovutusiässä ja voivat alkaa etsiä omia kotejaan suomesta, virolaisten kotien varausten peruunnuttua. Leedin pennut ovat nyt noin 2,5kk ikäisiä ja ovat juuri saaneet rabiesrokotuksen. Rokotusten puolesta pennut ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa joulukuun alusta eteenpäin. Pentueen emo Leedi on todella kaunis, siro, pitkäkarvainen ja hyväkäytöksinen koira. Leedi on todella rauhallinen ja tasapainoinen, pennuistaan loistavasti huolehtiva emo.

Pennut ovat kaikki hyvin pörröisiä ja heistä oletettavasti kasvaa emonsa kaltaisia pitkäkarviaisia kaunokaisia. Emo on n. 45cm korkea ja painaa n. 15kg. Pentueen isästä ei kuitenkaan ole tarkaa tietoa, joten pennut voivat kasvaa emoaan suuremmiksi.

Uusi omistaja noutaa koiran tarhalta yhdistyksen avulla. Luovutusmaksu 250e sisältää mikrosirun, rokotukset, ulko- ja sisäloishäädöt sekä steriloinnin. Koiralla on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.